Baldöktüler’in eğitime desteği devam ediyor

Baldöktüler’in eğitime desteği devam ediyor

2.09.2020 09:12:12

İlçemiz hayırseverlerinden Baldöktü çifti, MEB ile birlikte Şerife Baldöktü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne ilçemizin İlk ve Tek Uygulamalı Anasınıfını kurdu. 36-68 Ay öğrenci kayıtları başladı. Baldöktüler ayrıca okula bir de kapalı spor salonu kazandırıyor.

Şerife Baldöktü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Musa Kalay'ın müdürlüğünde, okulun bağışçısı ve eğitim gönüllüsü Nurullah Baldöktü'nün desteğiyle okul bahçesiyle başlattığı yeni düzenlemelere devam etti. Botanik bahçesini andıran yeşil alandaki dönüşümü Silivri'nin İlk ve Tek Uygulamalı Anasınıfı ve Kapalı Spor Salonu takip etti.

MEB VE BALDÖKTÜ'NÜN DESTEĞİYLE SİLİVRİ'NİN İLK VE TEK UYGULAMALI ANASINIFI KURULDU

Mart ayında başlayan pandemi sürecinde Okul Müdürü Musa Kalay'ın girişimleriyle Milli Eğitim Bakanlığı ve hayırsever Nurullah Baldöktü'nün desteğiyle okulun ana binasında depo olarak kullanılan bölüm baştan yenilenerek Uygulamalı Anasınıfına dönüştürüldü.

2020-2021 Eğitim-öğretim yılında Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü öğrencilerinin de uygulamalı eğitim yapabilecekleri 60 öğrenci kapasiteli anasınıfına kayıtlar başladı. Anasınıfına 36-68 ay arası çocukların kayıtları yapılmakta.

Lise bölümünden ayrı giriş çıkışı olan, modern ve şık tasarlanan anasınıfı ferah derslikler, yemekhane, lavabo, gösteri ve spor salonuna sahip. Giriş bölümünde bulunan bahçe alanında hobi bahçelerinin de kurulacağı, minik öğrencilerin sebze ve meyve iyi tarım uygulamalarına da katılabilecekleri öğrenildi.

Anasınıfı öğrencileri, kendilerine özel kurulan yemekhanede personel tarafından hazırlanan sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısıyla beslenecek.

KAPALI SPOR SALONU KURULUYOR

Hayırsever Nurullah Baldöktü, eşi adına yaptırdığı okula bir de Kapalı Spor Salonu kazandırıyor. Öğrencilerin spor aktiviteleriyle sağlıklı gelişimlerine katkıda bulunmayı ihmal etmeyen eğitim gönüllüsü Baldöktü, salonun inşaatına başladı. Çalışmalar hızla ilerliyor.

KİMYA TEKNOLOJİSİ ALANI ÖĞRENCİLERİ ÜRETİM YAPACAK

Adalet, Bilişim Teknolojileri, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Grafik ve Fotoğraf, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanlarının yanı sıra Kimya Teknolojisi alanında da öğrenciler yetiştiren Şerife Baldöktü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yeni bir atılıma hazırlanıyor.

Pandemi önlemleri kapsamında en çok ihtiyaç duyulan kolonya, dezenfektan, sıvı sabun gibi kimyevi ürünlerin üretileceği bir atölye kurulacak. Kimya Teknolojisi alanı öğrencileri, öğretmenleri rehberliğinde bu atölyede üretim yapacak. Döner Sermaye bünyesinde yapılacak üretimden kamu kurumları yararlanacak.

Renginar SALİ

 

 

 

 

YORUM YAP