Balcıoğlu’ndan İBB hizmetlerine vurgu

Balcıoğlu’ndan İBB hizmetlerine vurgu

4.10.2022 13:00:49

Ekim meclisinde CHP Grubu adına söz alan Bora Balcıoğlu, önemli gün ve şahsiyetlere değinirken İBB'nin Silivri yatırımlarına vurguda bulundu.

Silivri Belediyesi 2022 Yılı Ekim Ayı Meclis Toplantısının I. Oturumunda söz alan CHP Grup Başkan Vekili Bora Balcıoğlu, Ekim'de kutlayacağımız önemli gün ve şahsiyetlere değindi.
ÖNEMLİ GÜN VE ŞAHSİYETLER HAKKINDA
Balcıoğlu, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü ve 5 Ekim Mimarlar Günü'nü kutladı. Sözlerine şöyle devam etti: “Dünya üzerinde 8 milyon civarındaki hayvan ve bitki türünün yaklaşık 1 milyonunun, çoğunlukla insan faaliyetleri nedeniyle nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya. Dünya yalnızca bize ait değil ve dünya diğer tüm canlılarla birlikte böylesi güzel ve renkli.
7 Ekim Hayvanları Koruma Gününe dikkat çekiyor, vesileyle kurumlarımıza bağlı bulunan hayvan barınaklarımızdan hayvan dostlarımızı sahiplenebileceğimizi hatırlatmak istiyorum.
Tüm İslâm Alemi'nin Mevlid Kandili'ni şimdiden tebrik ediyor; yapılan ibadetlerin kabul olmasını diliyorum.
“İKTİDARIMIZDA YURTTAŞLARIMIZ NEFES ALACAK”
17 Ekim'de Dünya Yoksullukla Mücadele Günü kutlanacak.
Araştırmalara göre yurttaşlarımız her geçen gün daha da yoksullaşıyor.
DİSK'in “Asgari Ücret Gerçeği-2022” başlıklı raporuna göre Türkiye'de 10 milyon çalışan, asgari ücretle; 3,4 milyon çalışan ise asgari ücretin altında bir ücretle çalışıyor.
SODEV'in araştırmasına göre; Türkiye'nin en önemli sorunu %64 oran ile “ekonominin kötü hali” olarak tespit edilmiş vatandaş tarafından.
Halkımız müsterih olsun; hızla yaklaşan partimiz iktidarında sosyal demokrat anlayış ile bu yoksullaşmayı ortadan kaldıracak, yurttaşlarımızın nefes almalarını sağlayacağız.
“BİZLER İÇİN BÜYÜK BİR ŞANS VE NİMET”
16 Ekim Dünya Tarım ve Gıda Günü. Dünyada sağlıklı gıdaya erişimin yüksek maliyetli, zor ve dönem riskli olduğu günümüzde, yurdumuzun topraklarının bu denli bereketli olması bizler için büyük bir şanstır, nimettir.
Bu şansı çok iyi değerlendirmeliyiz!
Çiftçimizin girdi maliyetlerini eski günlerdeki düşük seviyelerine çekerek ekim yapmasını sağlamalı; en çok buğday ithal eden 3. ülke olmak yerine kendi kendine yetebilen ülkeler arasına tekrar dahil olabilmeliyiz.
Birleşmiş Milletler Gıda Görünümü 2022-2031 raporuna göre; 2019-2021 yıllarının ortalamasında Türkiye 9,5 milyon ton ile Mısır ve Endonezya'nın ardından en çok buğday ithal eden üçüncü ülke oldu ve bu rakamın 2022-2023'te de aynı kalması bekleniyor.
“PARTİMİZİN PROGRAMI HAZIR”
Yeri gelmişken yurttaşlarımıza bir kez daha ifade etmek isterim ki Stratejik öneme sahip olan “sağlıklı gıdaya erişim” konusu hakkında partimizin programı hazırdır.
Hem üretim ve hem de toplumun her kesiminin sağlıklı gıdaya ulaşabilmesinin, Cumhuriyet Halk Partimizin iktidarında mümkün olacağının sözünü şimdiden gönül rahatlığı ile veriyor yurttaşlarımızın 16 Ekim Dünya Tarım ve Gıda Günü'nü kutluyorum.
29 EKİM TEBRİK MESAJI
29 Ekim 1923 tarihi mâlumunuz, devletimiz için oldukça önemli bir tarihtir. Bir milat, Cumhuriyet rejiminin ilan edildiği tarihtir.
Ebedi Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifadesiyle “en büyük bayramımızın” olduğu tarihtir.
Aslında konuşmamı, yaklaşık bir sayfa uzunluğunda, günün tarihsel önemi tabanında şekillendirmiştim ancak konuşma metnimi bir kenara bırakarak sadece şunu söyleyerek milletimizin bayramını kutlamak istiyorum:
Cumhuriyet düşmanlarıyla en güçlü, en köklü ve cumhuriyetin ruhuna en uygun mücadele, köklü tarihimize lâyık yeni nesiller yetiştirmek ile mümkündür.
O sebeple bizler, Cumhuriyet rejimine bağlı; “Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür ” yeni nesiller yetiştiriyoruz!
Ve bizler elbette Ata'mıza lâyık ve onun izinden giden yeni nesiller yetiştirerek gösteriyoruz cumhuriyetimize bağlılığımızı!
Cumhuriyetimiz ilelebet yaşayacaktır! En büyük bayramımız kutlu olsun.”

İBB HİZMETLERİ
İBB hizmetleri hakkında Balcıoğlu şu bilgileri verdi: “Müsaadenizle Büyükşehir Belediyemizin son günlerde yapmış olduğu bazı çalışmaları Silivrili hemşerilerimize arz etmek isterim.
MÜJDAT GÜRSU TESİSLERİNDE
YAPILAN ÇALIŞMALAR
1. Büyükşehir Belediyemiz, Müjdat Gürsu Spor Tesislerimizde daha önce yapılan iyileştirme çalışmalarına yenilerini eklemeye devam ediyor.
Son çalışmalarla tesise; Stüdyo ve fitness salonu, Giyinme odaları (8 adet), Rezervasyon alanı, Mevcut halı sahaların üstlerinin kapatılması ve zemin iyileştirme çalışmaları ve açık tenis kortu yapımına başlandı.
En kısa sürede bu çalışmalar tamamlanacak ve hep birlikte hemşehrilerimizin kullanımına açacağız inşallah.
BÜYÜKÇAVUŞLU'YA “KÖY PARKI”
2. Büyükçavuşlu mahallemizden gelen taleplere -özellikle hanımefendilerden gelen taleplere- Büyükşehir Belediyemiz kayıtsız kalmadı. Mahallemize en kısa sürede yeni bir “köy parkı” kazandıracağız. Buradan mahallelilerimize bilgisini vermiş olalım.
“ÖRNEK KÖY PROJESİ DİĞER
MAHALLELERE DE YAPILACAK”
3. Bu arada, Seymen Örnek Köy Projemizin, pilot uygulama olarak Seymen'de tamamlandıktan sonra benzerlerinin diğer mahallerimizde de uygulanması hedefleniyor. Bununla ilgili Büyükşehir Belediyemizin ilgili birimleri planlama çalışmalarına başladı.
Projeler şekillendikçe halkımızla yeni gelişmeleri paylaşacağımı da ifade etmek isterim.
“GÜMÜŞYAKA'DAKİ KREŞİMİZ ÖNÜMÜZDEKİ ÖĞRETİM YILI AÇILACAK”
4. Gümüşyaka'da çalışmaları devam eden kreşimiz ile ilgili geçtiğimiz günlerde ilgilileri ile bir görüşme yaptım. Bir aksilik olmazsa kreşimizin önümüzdeki eğitim-öğretim yılında öğrencileri ile buluşacağı bilgisi iletildi.
“MAHALLE EVİ TASARLANMIŞ”
Ayrıca, bu görüşme sırasında yeni bir gelişme olduğunun bilgisi verildi tarafıma. Bu bahse konu kreş alanımızın olduğu binaya bir de mahalle evi tasarlanmış. Bunun da çalışması şu anda yürütülüyor. İlgili çalışmanın evrakını istedim, ulaştığında detaylarını vatandaşlarımızla paylaşacağım.
“ALT VE ÜST YAPI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR”
5. Büyükşehir Belediyemiz asli görevlerinden olan alt yapı ve üst yapı çalışmalarına da devam ediyor.
Beton yol ya da beyaz yol olarak adlandırılan, uzun ömürlü ve emsallerine göre daha düşük maliyetli olan zemin çalışmasını uygulamaya başladı belediyemiz.
Bu hususta uzun yıllardır(40 yılı aşkın) çalışma yapılmayan Uğur Bıçaker caddesi-Karasinan mevkii-Danamandıra- Sayalar güzergahında (Kurfallı-Fener-Gazitepe arası) beton yol/beyaz yol uygulaması tamamlandı ve kullanıma açıldı.
Aynı şekilde Akören-Silivri Gişeler güzergahında da çalışmalara başlandı ve 1.etabı tamamlandı.
Yine aynı şekilde araç trafiğinin çok yoğun olduğu Alipaşa-Küçükkılıçlı güzergahında(Trablusgarp bulvarı) asfaltlama çalışmalarında sona gelindi.
Büyükşehir Belediyemiz 1 Kasım Caddesi, Erkin Balaban Caddesi, Eşref Sokak ve bunun gibi bazı diğer kilit noktalarda, hem İSKİ ekiplerimizin, hem de ilçe belediyemizin gerekli görmeleri ve talepleri ile alt yapı çalışmaları yaptı.
“YAĞMUR SUYU HATLARI REVİZE EDİLDİ”
Yağmur suyu hatlarında revizeye gidildi ve tamamlandı.
Yeri gelmişken, inşaat sahiplerinden bu kanalların kirletilmemesi hususunda; hemşehrilerimizden de olası çevre kirliliklerinin belediyelerimize bildirilmesi hususunda duyarlı olmalarını istirham ediyorum.”

İMAMOĞLU'NA PROMOSYON TEŞEKKÜRÜ

“6. Son olarak; İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ve iştirak şirketlerinde çalışan ekip arkadaşlarımızın hesaplarına tek seferde 27.000₺ maaş promosyonu yatırılması kararlaştırıldı” diyen Balcıoğlu, “Bu kararın alınmasında ve tutarın belirlenmesinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun doğrudan dahili vardır. Kendilerine gönülden teşekkür ediyorum. Elbette rekor üzerine rekor kıran yüksek enflasyonist ortamda bu tutar yeterli değildir ancak hızla yoksullaşan yurttaşlarımıza bir can suyu olacaktır.
Büyükşehir belediyemizdeki kıymetli mesai arkadaşlarımızın sevdikleriyle birlikte güzel günlerde harcamalarını temenni ediyorum.
“BENZER UYGULAMAYI SİZDEN İSTİRHAM EDİYORUM”
Başkanım iktisatçısınız, ekonominin hali ortada! Tüm emekçilerin böyle bir can suyuna ihtiyaçları var. Bu konuda adım atmanızı, Silivri Belediyemizdeki mesai arkadaşlarım için de benzer uygulamayı yüce meclisin huzurunda sizden istirham ediyorum” göndermesinde bulundu.

Sevginar SALİ

YORUM YAP