Azis’den Yılmaz’a mesaj

Azis’den Yılmaz’a mesaj

26.12.2019 13:27:22

Bulgaristan'da, 1984 yılındaki asimilasyon girişimi sırasında çıkan olaylarda annesinin kucağında öldürülen 18 aylık Türkan Feyzullah ölümünün 35. yılında minnetle yad edildi. Anmalara evsahipliği yapan Kırcali Belediye Başkanı Hasan Azis, Silivri heyetiyle kardeş Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a mesaj yolladı.

Bulgaristan'da komünizm döneminde Türklere karşı uygulanan isim değiştirme kampanyasında, isimlerinin zorla değiştirilmesine karşı çıkanların üzerine açılan ateş sonucu ölen 18 aylık Türkan bebek, Kırcaali bölgesindeki Mogilyane köyündeki mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

BULGARİSTAN VE TÜRKİYE'DEN YOĞUN KATILIM

Anma etkinlikleri Silivri Belediyesi'nin de kardeş belediye olduğu Kırcali Belediye Başkanı Hasan Azis'in evsahipliğinde düzenlenirken, Hak ve Özgürlükler Partisi Genel Başkanı Mustafa Karadayı'nın yanı sıra Hak ve Özgürlükler Partisi yöneticileri, milletvekilleri, Türkiye'den CHP ve MHP Milletvekili, belediye başkanları ile meclis üyeleri etkinliğe iştirak ettiler.

SİLİVRİ'DEN DE HEYET KATILDI

Anma töreni için Kırcali'ye Silivri'den giden heyette Bulgaristan Göçmenleri Derneği Beyzat Bedel ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan, HÖP İstanbul Temsilcisi Fahri Vatansever de yer aldılar.

ÇALIŞKAN, YILMAZ'IN SELAM VE HEDİYESİNİ İLETTİ

Anma etkinliklerinde Kırcali Belediye Başkanı Hasan Azis'e Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın selam ve hediyesini ileten Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan, iyi niyet dileklerini de aktardı.

AZİS'TEN YILMAZ'A MESAJ

Azis, Silivri heyeti aracılığıyla Başkan Volkan Yılmaz'a şu mesajı iletti: “Türkiye'deki kardeş belediyelerimize hiçbir zaman siyasi çerçeve içerisinde bakmadık. Sadece ve sadece kardeşlik bağlamında değerlendiriyor ve yaklaşıyoruz. Bizim için önemli olan iki belediye arasında hizmet üretmek ve halkımıza hizmet etmek. Kardeş protokolü imzalamış belediyeler halkın önünde sorumluluk taşıyor, bunun gereğini de yerine getirmek zorundayız. Benim için iki çok önemli konu var… Birincisi halka sunduğumuz hizmet kapasitesini arttırmak. Her alanda hizmet vermek.

İkinci konu da sunduğumuz yerel yönetim hizmetleri ile halkın hayat standardını yükseltmek.

Biz belediyeler olarak bu iki konuda çaba göstermez ve başarılı olmazsak yaptığımız başka hiçbir şeyin anlamı kalmıyor.

Yeni başkanımızın da görevi kutlu olsun, başarılar diliyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda güzel ve örnek projelere halkımızın yaşam standardını yükseltmek için güzel çalışmalarda buluşuruz.”

Sevginar SALİ

YORUM YAP