Avlu: Millete bahçe değil ekmek lazım!

Avlu: Millete bahçe değil ekmek lazım!

11.08.2022 14:14:11

Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Avlu, ülke ve Silivri gündemine ilişkin çarpıcı açıklamalara imza atarken, yerel iktidara ilişkin değerlendirmeleri ile de dikkat çekti.

Demokrat Parti Silivri İlçe Başkanı Halide Avlu, ekonomik ve siyasi gelişmeleri Hürhaber'e değerlendirdi.

“AĞAÇLARI YOK EDİP, FİDAN DİKİYORLAR!”

Hürhaber'i ziyaret ederek ilçe ve ülke gündemine ilişkin gelişmeleri değerlendiren Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Avlu, tespitlerine Silivri'de ilk fidan dikimi geçtiğimiz günler yapılan Millet Bahçesinden başladı. “AK Parti iktidarını anlamak mümkün değil. Ormanların yanmasına göz yumuluyor, kocaman ağaçlar kesip fidan dikiyoruz diye insanların önüne çıkıyorlar! Bir fidanın ağaç olması kaç yılı alıyor. Olanları kesmeseler, yok edilmesine sebep olup, göz yummasalar fidan dikme şovları yapmalarına hiç gerek kalmayacak. Çünkü bu şov'dan öteye gidemiyor. Yetişmiş ağaçları korumayıp, yok edip ağaç olması yılları alacak fidanları dikmek. Diktiler de ne kadar öyle kalacak o yeşil alanlar o da muamma. İki gün sonra imara açarlarsa kimse şaşırmaz artık” diyen Avlu, yeşilden ziyade vatandaşın ciddi bir geçim derdi içinde olduğuna işaret etti.

“MİLLETE BAHÇE DEĞİL EKMEK LAZIM”

Avlu değerlendirmelerini ekonomik ve sosyal gelişmeler üzerinden şöyle sürdürdü: “Millete bahçe değil ekmek lazım. Bahçede sağlıklı, tasasız insan gider oturur, spor yapar. Milletin ruh hali hiç iyi değil. Herkeste bir sinir, stres. Trafikte millet birbirini öldürecek. Sahillerde gençler tekme tokat kavgada… Cumhuriyet Parkı'nı yaptılar iki çiçek, iki böcek akşam saatinde cesaret edip kim gidip oturabiliyor!?

“PAZARDA NABIZ BULABİLMİŞ Mİ ARKADAŞLAR!?”

Pazarda herkes akşam saatini bekliyor. Bazı arkadaşlar, iktidar partisinin yerel temsilcileri, geçtiğimiz günler gidip pazarda esnafın nabzını tutmuş. Bulabilmişler mi nabız?! Yok çünkü, ben her hafta pazardayım; esnafın da vatandaşın da nabzı atmıyor! Nabız atmıyor, tansiyonlar tavan. Yoksulluk, kaygı, gelecek endişesi hakim her yerde. Mevsiminde yeşil fasulye 20 TL, sivri biber 20 TL, pembesi 20, normal domates 10 TL. Ne yiyecek millet!?

Eskiden konu komşu arasında ikramlar olurdu artık kalmadı. Herkes bir şey yetiştirdiyse kendine saklıyor. Eskiden Avrupa'dakilere mana bulurduk dilimle karpuz, tane ile sebze meyve alıyorlar diye. Aynı durumdayız! Pazardan aldığımız bir dilim karpuzu eve getirip beş dilime bölüp yemeye çalışıyoruz.”

“AYRIM YAPANLARI KINIYORUM”

Muharrem ayı içerisinde Cemevi ve Alevilere yönelik gündeme gelen saldırılara da değinen Avlu, “Bazı siyasetçiler artık bir zahmet uyansın. Hala sen ben kavgası yapıyorlar da Türkiye Cumhuriyeti kolay kurulmadı. Laz'ı ile Çerkez'i ile Kürdü'ye, Alevi'si ile Sünni'siyle biriz, bir bütünüz. Ayrım yapanları kınıyorum. Kız aldık, kız verdik nasıl ayrı oluruz, nasıl ayrışırız. En iyi komşum Alevi'ydi kızlarıma baktılar ben bu insanları nasıl farklı bir gözle bakabilirim. Din, dil ayrımı yoktu bu iktidar getirdi. Peygamberimizden sonra Mustafa Kemal Atatürk gelir bize cennet gibi bir ülke bıraktı. Mirasına sonuna kadar sahip çıkan bir gelenek, Demokrat Parti'nin temsilcisi olmaktan her zaman onur duyarım. Herkes bu devletin değerlerine saygılı olacak, sahip çıkıp, koruyacak” şeklinde konuştu.

“DAVULLA, ZURNAYLA, SADAKA DAĞITIR GİBİ, VERİLEN DESTELERİN ÇİFTÇİMİZİ RENCİDE ETTİĞİ KANISINDAYIM”

“Belediyelerin tohum, fidan dağıtmalarına üzülüyorum” diyen Avlu, “Bu belediyelerin işi olmamalı. İlçe Tarım, Ziraat Odaları, Tarım Kooperatiflerinden çiftçimiz gidip desteklerini, ihtiyacı olanları alabilmeli. Çiftçiyi yardıma muhtaç hale getirip bu desteklere mahkum etme sürecini yok sayarsak işin en önemli noktasını ıskalarız. Hükümet yetkilileri yerel yöneticileri bu hale getirdi. Davulla, zurnayla, sadaka dağıtır gibi, resimleyerek verilen desteler çiftçimizi rencide ettiği kanısındayım” şeklinde konuştu.

" “BUNLARDAN KÖTÜSÜ GELMEZ” DİYOR HERKES”

Cumhur İttifakının son demlerini geçirdiğini belirterek Avlu, “Eskiden tohumdan, gübreye, yakıt ve yakacak hatta çiftçi her şeyini Ofisten, temin ederdi harmanda ödeme yapılırdı. Belediyeler ne yapsalar faydasız, AK Parti İktidarını çiftçiyi bitirmek için yıllardır elinden geleni yaptı. Ama son demleri Millet İttifakı olarak geliyoruz. Adayımız kim olursa olsun vatandaş oy vermeye hazır. “Bunlardan kötüsü gelmez” diyor herkes” şeklinde konuştu.

“BU ÜLKE MİLLET İTTİFAKI İKTİDARINDA TEKRARDAN ŞAHLANACAK”

“Her şey yoluna girecek halkımız hiç merak etmesin” ifadeleri el Millet İttifakının Demokrat Parti Silivri İlçe Başkanı, “Türkiye de Türk Milleti de yeniden ayağa kalkıp bu ülke Millet İttifakı iktidarında tekrardan şahlanacak” ifadeleri ile gelecek konusunda umut verdi.

“YEREL SEÇİMLERİ KONUŞMAK İÇİN ERKEN”

Halkın içinde yerel seçimler ve belediye başkanlığı adaylığı hakkında karşılaştığı sorulara nasıl karşılık verdiğini sorduğumuz Avlu, “ “CHP'nin adayı kim olur?” diye soruyorlar genelde. Ben de ‘Bize ne CHP'nin adayından, biz Demokrat Parti'yiz. Bizi bizim adayımız ilgilendirir' diyorum. Yerel seçimleri konuşmak için erken. Önce genel seçimleri görmemiz gerekiyor. Sonra ittifakların devam edip etmeyeceği, edecekse ne şekilde oluşturulacağına da bakmalı” dedi.

“CHP DE IŞIKLAR'A KAYBETTİRDİ”

2019 seçim sonuçlarına da bir parantez açan Demokrat Parti İlçe Başkanı, “Bana kalırsa 2019 seçimlerinin kaybedilmesinin sorumluluğunu yalnızca Özcan Işıklar'a yüklemek doğru değil. Evet, onun da hataları ve yıpranmışlığı vardı ama aday gösterilecek bir isim ile ilgili bu süreçte Genel Merkez düzeyindeki tutum çok yanlış ve yıpratıcı oldu. CHP kendi ayağına sıktı gibi bir şey.

Daha sonra Özcan Bey'in listesine de müdahaleler oldu. Kiminle çalışacaksa kendi listesini oluşturma konusunda özgür bırakılmalıydı.

Aday gösterecekseniz niye yıpratıyorsunuz. Göstermeyecekseniz baştan Bora Balcıoğlu ileri sürülür ve Millet İttifakı Silivri'de yerel seçimleri kazanmış olurdu. CHP'nin hatası da Silivri'nin Cumhur İttifakına kaybedilmesinde az değil” şeklinde konuştu.

“BALCIOĞLU ÜZERİNE KOYARAK HEDEFİNE GİDİYOR”

Bora Balcıoğlu'nun 2019'daki konumundan bugüne Silivri Belediye Başkan Adaylığı hususunda aşama mı kaydettiği ya da kan mı kaybettiği sorusuna da yanıt veren Avlu, “Bence üzerine koyarak emin adımlarla yol alıyor. Sürekli gündemde, hedefi doğrultusunda çalıştığını düşünüyorum.

“BALCIOĞLU DA YILDIZ DA GÜNDEMDEKİ YERİNİ KORUYOR”

CHP'nin iki İBB Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu da Melih Yıldız da sürekli gündemde, yerel iktidar ile ilgili hedefleri doğrultusunda doğru bir çalışma içerisinde olduklarını görüyorum.

Gönlüm tabi ki Demokrat Partiden yana ama ittifak sürecine de saygılı oluruz.”

“VOLKAN YILMAZ GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ ÇIKMADI”

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın seçilmesi ve 3,5 yılını da değerlendiren Avlu: “Genç ve dinamik, faal bir profil ortaya koydu. Fotojenik iyi görüntüler veriyor. Ama bence göründüğü gibi çıkmadı” dedi.

 Sevginar SALİ

YORUM YAP