Aşkın’dan çocuk ve kadın hakları vurgusu

Aşkın’dan çocuk ve kadın hakları vurgusu

4.10.2022 12:43:14

Ekim Meclisinde önemli gün ve gelişmelere geniş bir paragraf açan MHP Grup Sözcüsü Sultan Aşkın, çocuk ve kadın hakları ile onlara yönelik hizmet hassasiyetlerine işaret etti.

3 Ekim'de toplanan Silivri Belediye Meclisinde Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına Sultan Aşkın, söz aldı.
“HAK VE ÖZGÜRLÜKLER HAREKETİ'NE BAŞARILAR DİLİYORUM”
Aşkın, Ekim meclisinde yaptığı konuşmasında birçok konuya değinerek şu ifadelerine yer verdi: “Silivri'de yaşayan Bulgaristan göçmeni çift vatandaşlarımızın oy kullandığı Bulgaristan Seçimlerinde Hak ve Özgürlükler Hareketi 3. Parti olarak iktidar ortaklık şansını arttırdı. Önümüzdeki süreçte başarılar diliyorum.
AŞKIN, SALDIRIYI KINADI
Mersin'in Mezitli ilçesinde Polisevi'ne yapılan hain terör saldırısında şehit olan Polis memuru Sedat Gezer'e Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabırlar ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.
SİLİVRİSPOR'A KUTLAMA
Silivrispor'umuz yeni sezonun ilk maçında Bursa temsilcisi Görükle İpekspor'u yenerek güzel bir başlangıç yaptı. Emeği geçen herkesi kutluyor, başarılı bir sezon diliyorum.
DİN GÖREVLİLERİN HAFTASINI KUTLADI
Cami; huzurdur, ibadettir, berekettir, paylaşmaktır. Hayatlarını din hizmetine adamış, dinimizi, Allah'ın o güzel kelamını kürsülerden, mihraplardan, minarelerden, hakkın ve hakikatin sesi olarak tüm insanlığa duyuran, öğreten din görevlilerimizin haftasını kutluyorum. Bu ulvi görevlerinde başarılar diliyorum.”
“BÜYÜKLERİMİZE SAĞLIKLI VE HUZURLU BİR YAŞAM DİLİYORUM”
Aşkın, konuşmasını şöyle sürdürdü: “1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü. Büyüklerimiz, kültürel mirasımızın taşıyıcısı ve bu mirasın gelecek nesillere aktarılmasında en önemli yapı taşı. Onlar, Türk toplumundaki değişim ve gelişimle beraber tarihimize tanıklık eden en kıymetli hazineleri. Bizleri bu günlere ulaştıran değerli büyüklerimizin saygınlığını korumak, karşılaştıkları sosyal, ekonomik ve psikolojik sorunları çözüme kavuşturmak hepimizin görevi. Bu duygu ve düşüncelerle değerli büyüklerimizin dünya yaşlılar gününü kutluyor, sağlık, huzur ve mutluluk dolu bir yaşam diliyorum.
“GÜÇLÜ İŞBİRLİĞİ VE DAYANIŞMASINA VESİLE OLMASINI DİLİYORUM”
3 Ekim 2009 tarihinde imzalanan "Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi'nin Kurulmasına Dair Nahçıvan Anlaşması" ile bölgesel bir işbirliği örgütü olarak kurulmuş ve Nahçıvan Anlaşması'nın yıldönümü olan 3 Ekim günü Türk Dünyası Günü olarak kutlanmakta. Türk Dünyasının bu anlamlı gününü kutluyor, bu önemli günün Türk Milletinin daha güçlü işbirliği ve dayanışmasına vesile olmasını temenni ediyorum.
İki kıtayı birleştiren muhteşem güzelliğiyle büyüleyen eşsiz şehir İstanbul'umuzun kurtuluşunun 99 yıldönümünü tebrik ediyorum.
“KADINLARIN VE TOPLUMUN ÖNÜNÜ AÇAN EN ÖNEMLİ YASA”
Bir kız çocuğu annesi olarak, kız çocuklarımızın 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Gününü kutluyorum. Mustafa Kemal Atatürk'ün "Bir toplum aynı amaca bütün kadınları ve erkekleri ile beraber yürümez ise, ilerlemesine teknik olarak imkan ve bilimsel olarak ihtimal yoktur!" şiarıyla kabul edilen 1 Ocak 2002 tarihine kadar yürürlükte kalan medeni kanunumuz 4 Ekim 1926 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Kanun önünde, kadın erkek eşitliğini kabul ederek kadınların ve bunun sonucu toplumun önünü açan en önemli yasadır. Medeni Kanun, kadınların eşit ve özgür bireyler olarak toplumsal ve kamusal yaşamda yerini almasını sağlamıştır. Medeni kanun, Türk kadını için en anlamlı kazanımdır. Bu vesile ile başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere emeği geçen herkese bir Türk kadını Olarak şükran ve minnetlerimi sunuyorum.

“ÇOCUKLARA GÖREVİMİZ…”

“Sen saçlarına baharları tak çocuk! Gülüşün güneş olsun. Ellerin umut...” mısraları ile 1 Ekim Dünya Çocuk Günü'nü kaydeden Aşkın, “Bir düşünürün de ifade ettiği gibi “çocuklar yeni dökülmüş beton gibidir, üzerlerine ne düşse iz bırakır”... Bizlerin görevi çocukların karınlarını ve zihinlerini doyurmak, ruhlarını beslemek, onlara daha yaşanılır bir dünya bırakmaktır.
SİLİVRİ BELEDİYESİNİN ÇOCUKLARA HİZMETLERİ
Silivri Belediyesi olarak bu felsefeden hareketle; her yıl okula başlayan 3.500 çocuğumuza Okula Hoşgeldin Paketi hazırlıyor, 1.500 öğrencimize okul forması desteği sunuyoruz. Sosyal Marketten hizmet alan vatandaşlarımızın çocuklarına kitap ve kırtasiye desteği paketleri dağıtıyoruz. Çölyak hastası, fenilketonüri gibi hastalıklara sahip özel çocuklarımıza gıda paketleri, kış aylarında 3.000 çocuğa mont, bot, kış paketi sunuyoruz. Sosyal marketten hizmet alan ailelerimizin çocuklarına her ay bez, mama ve süt desteği, Psikolojik ve sosyolojik destek sadece belediyemizin hizmetlerinden bir kaçı.Yine Nişantaşı Üniversitesi işbirliği ile çocuklarımıza hizmet veren müzik ve sanat okulumuz, yaz spor okulları ve kurslar ile çocuklarımızın yanında olan, 10 branşta yaz spor Okulları, Yeni başlayan kış dönemi Spor Okulları, Yüzme kursları, Kültür Merkezi İngilizce dil kursu, resim, bale, tiyatro, piyano kursları, Çocuk tiyatroları, Çocuk sinemaları, Çocuk oyun gösterileri ile 6-12 yaş arası yaklaşık 10 bin çocuğumuza ulaşan, ayrıca yine 35 parkı da yenileyen belediyemize, başta Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz ve emeği geçen herkese buradan teşekkürleri sunuyorum” dedi.

“HAYVANLARIN YOK OLUŞA SÜRÜKLENMESİ ENGELLENMELİ”
4 Ekim Hayvanları Koruma Günü aslında bir farkındalık günüdür. Yaşam alanlarının, ormanların tahrip edilmesi ile yaban hayatının yok oluşa sürüklenmesi engellenmeli, Kürkü ve postu için yapılan hayvan cinayetlerine engel olunmalı, hayvanlara eziyet ve işkence en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Hayvanları koruma gününün hayvan hakları ile ilgili idrakimizin artmasına vesile olmasını temenni ediyor, hayvanlara bakış açımızı belirlerken bu dünyanın sadece insanlara ait olmadığını hatırlamamızı diliyorum.
“MİMARLARIMIZIN GÜNÜ KUTLU OLSUN”
4 Ekim Dünya Mimarlık Günü İnsanlık tarihiyle başlayan, taşıdığı misyon itibariyle geleceğin sağlıklı ve güvenli kentlerinin kurulmasına en önemli katkıyı sunan mimarlarımızın gününü kutluyorum. Bu vesile ile mimar meclis üyesi arkadaşımız Mustafa Çolakoğlu'nun da mimarlık gününü kutluyorum.
“HEP BİRLİKTE BÜYÜK TÜRK MİLLETİYİZ”
Ayrımız gayrımız yoktur, uzağımız yakınımız yoktur, iki devlet tek milletiz, aynı damarda akan kan, aynı tende atan canız. Biriz, beraberiz, Türkiye ile Azerbaycan'ız. Ve hep birlikte büyük Türk milletiyiz. Kardeş ülkemiz can Azerbayca'ın bağımsızlığının 30. yıldönümü kutlu olsun.
“MUHTARLARIMIZA HİZMETLERİNDE BAŞARILAR DİLİYORUM”
Vatandaşlarımızın kamu ve yerel yönetimlerce gerçekleştirilen hizmetlerle buluşması, insanımızın mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmeleri için kamu ve yerel yönetimler arasında önemli bir köprü vazifesi gören tüm muhtarlarımızın "19 Ekim Muhtarlar Günü`nü kutluyor, hizmetlerinde başarılar diliyorum.
“İNSAN ODAKLI MEDENİYET ANLAYIŞININ SOMUTLAŞMIŞ HALİ”
1868 yılında kurulan ve kurulduğu günden bugüne birçok hayat kurtaran Türk Kızılayı din, dil, soy ayrımı yapmadan savaş ve doğal afetler sonrasında bütün insani ihtiyaçları karşılamaya çalışan, çıkar gözetmeksizin her şartta tüm insanlığın yardımına koşan dünyanın en köklü ve güçlü yardım teşkilatlarından biridir. Zor şartlar altında kalan her bir insan için umut ve güven kaynağı olan Türk Kızılay'ı, Türk Milletinin "insan odaklı medeniyet anlayışının" somutlaşmış halidir. Bu duygu ve düşüncelerle "Kızılay Haftası"nı içtenlikle kutluyor, doğal afetleri olmayan, sağlıklı, huzurlu günler temenni ediyorum."
“29 EKİM 1923 TARİHİ DİRİLİŞ VE YÜKSELİŞ EŞİĞİDİR”
"Efendiler! Yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz." sözleri ile başlayan 29 Ekim 1923 tarihine gelindiğinde ise, Teşkilat-1 Esasiye Kanunu'nun 1. Maddesine "Türkiye Devleti'nin idare şekli Cumhuriyettir." maddesinin eklenmesinin "Yaşasın Cumhuriyet!" sesleriyle alkışlanarak kabul edilmesinin üzerinden 99 yıl geçti. Cumhuriyet'in ilanı büyük bir atılım, kutlu bir başlangıç, tarihi bir karar anıdır. 29 Ekim 1923 tarihi diriliş ve yükseliş eşiğidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'En büyük eserim' sözleriyle mana ve muhtevasını özetlediği Türkiye Cumhuriyeti zalime korku, mazluma güven vermiş, milli birlik ve beraberliğin güvencesi haline gelmiştir. Milli Mücadele'nin taçlanmış ve gönüllere taht kurmuş hali olan Cumhuriyet, Türk milletinin kendi kaderine bizzat yön ve istikamet vermesini sağlayarak egemenliğin sahibini tescillemiştir. Cumhuriyet'i korumak, kollamak, yaşatmak hepimizin en önemli görevidir. Türk Milleti'nin şanlı tarihinin önemli dönüm noktalarından bugün unutulmaz bir destanla bizlere hediye edilmiştir. Bu nedenle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını, ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi rahmetle, minnet ve şükranla anıyor; milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.
“MEKANLARI CENNET OLSUN”
Ülkücü camia için acı bir tarih olan 3 Ekim 1978'te evinin önünde oğlu ile birlikte şehit edilen İstanbul İl Başkanımız Recep Haşatlı'yı ve evladı Mustafa Haşatlı'yı rahmetle anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.
Şehadetinin 42. yıl dönümünde ülkücü şehidimiz Mustafa Pehlivanoğlu'nu rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhu şad olsun. Yaşadığı tüm zorluklara rağmen Bosna Hersek'i bağımsız bir devlet yapmayı başaran Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı "Bilge Kral" Aliyalzzetbegoviç'i vefatının 19. yıl dönümünde Büyük Türk Milliyetçisi ve fikir adamı Ziya Gökalp'i vefatının 98. yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyorum.
Hakkın rahmetine kavuşan meclis üyesi arkadaşımız Elif Yılmazer'in kayınvalidesi, Olcay ve Tuncay Yılmazer'in annesi Kevser Yılmazer'e Allah'tan rahmet ve acılı ailesine sabır diliyorum.
ARKIN İSMİNİN YAŞATILMASI ADINA TALEPTE BULUNDULAR
Türk sinemasının efsane ismi Cüneyt Arkın'ın yaz aylarını geçirdiği Silivri'mizde meclisimizin uygun göreceği bir yere adının verilmesini Cumhur İttifakı meclis üyeleri olarak, teklif ediyoruz.
“MEVLİT KANDİLİ MÜBAREK OLSUN”
Sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıl dönümü olan önümüzdeki günlerde erişeceğimiz Mevlid Kandilinin tüm insanlığa sevgi, huzur, barış ve kardeşlik getirmesini ve hayırlara vesile olmasını diliyorum. Mevlid Kandilimiz şimdiden mübarek olsun.
“ALDIĞIMIZ KARARLAR
HAYIRLI OLSUN”
Sözlerime son verirken Milliyetçi Hareket Partisi grubumuz adına Ekim ayı meclis toplantısında alacağımız kararların Silivri'miz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.”
Sevginar SALİ

YORUM YAP