Ferhan Tezcan

Arda, İspanya’da Güler mi?

1970'lı yıllardı. İstanbulspor Sarıyer'den bir oyuncu almış ve kadrosuna katmıştı. Cemil Turan'dı adı bu oyuncunun.

Cemil müthiş bir sürate ve tekniğe sahipti. Türk futbolunun yıldızı olmasına kesin gözüyle bakılıyordu.
Transfer sezonu yaklaşırken Fenerbahçe ve Galatasaray bu transferi gerçekleştirmek için harekete geçtiler. Fenerbahçe başkanı Emin Cankurtaran'dı.
Emin bey Cemil'i kaçırmak ve Galatasaray'ın eline bırakmak istemiyordu. Büyük bir çekişme başladı. İki kulüp adeta birbirine girdi.
Silahlar patladı.
Ama sonunda Emin Cankurtaran bu savaşı kazandı ve Cemil Fenerbahçeli oldu.
Cemil Turan yıllarca Türk futboluna hizmet etti. Milli maçlarda yüzümüzü güldürdü. Herkes tarafından sevildi.
Aradan yıllar geçti.
Rıdvan Dilmen transferinde yine büyük bir çekişme yaşandı. Sonra Tanju Çolak'ın Galatasaray'a gelmesinde büyük kavgalar vardı.
Türk futbolu böyle adam kaçırmalara veya hareketli transfer mücadelelerine alışık. Ama böylesine bir transfer çekişmesi hiç görmedim.
Türk futbolunun büyük yıldızı olarak gösterilen Güler'in İspanya transferi de çok çekişmeli başladı.
Barcelona transferini konuşmak için Türkiye'ye sportif direktörü Portekizli Deco'yu gönderdi. Deco Bodrum'da başkan Koç ile masaya oturdu. Anlaştı. Ama yanlış bir hareket yaptılar ve dediler ki ''Arda bir yıl daha Fenerbahçe'de oynayabilir'.
Çünkü Ali Koç futbolcuyu bırakmak istemiyordu.
Ama Arda bu işe izin vermedi. Real Madrid'in başkanı Florentıno Perez'ın atağı sonuç verdi. Ve Arda Real Madrid'e gitti.
Neden tası tarağı topladı da gitti sorusunun yanıtı ilerde çok konuşulacaktır.
Arda Güler'e bu transfer anasının ak sütü gibi helal olsun. Arda kulüp başkanını dinlememiş ve kendi anlaştığı Real Madrid'e gitmiştir.
Orada Arda'ya çok sahip çıkacaklar ve başarılı olması gibi bir seçeneği önüne koyacaklardır.
Arda bir Türk yıldızı değildir. Arda artık bir dünya starıdır. Dünya starı olması için önüne bütün seçenekler konmuştur. Hocası 2024 sezonu sonunda Brezilya Milli takımını çalıştıracak olan Ancelottı'dir.
Arda çok aklı başında bir çocuktur. Fenerbahçe Teknik direktörü Jesus'un bütün engelleme olaylarına 'ses' çıkarmamış ve köşede oturmuştur. Küsmemiştir. Çünkü yanında aklı-başında insanlar vardır.
İspanyollar genç yeteneklere pek para ödemezler. Bedava gelmesine bakarlar. Real Madrid 30 milyon Euro'yu gözden çıkarıyorsa bir bildikleri vardır. Hani Jesus'un bir yarım sezon görmediği veya görmek istemediği Arda Güler İspanya'da görülür ve zaman zaman oynar. Sonra o formayı hiç kaçırmaz ve bir daha hiç bırakmaz.
Arda Real Madrid'in yıldızı olur. Türk milli takımını da yıllarca zirveye taşır.
Hayırlı olsun sana Arda
Hoşça kalın…

YORUM YAP