Aralık Meclisinde tüm kararlar oybirliğiyle geçti

Aralık Meclisinde tüm kararlar oybirliğiyle geçti

11.12.2020 18:42:39

Aralık meclisinde gündeme gelen hemen hemen bütün gündem maddelerini Başkan Volkan Yılmaz yıl içinde ve döneminde hayata geçirdiği yatırımları hatırlatmak konusunda değerlendirdi.

Silivri Belediye Meclisi'nin 11.12.2020 Cuma tarihine rastlayan Aralık Ayı Toplantısının 2. Birleşiminin 1. Oturumu, Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi.

Gündemin 1. maddesi; “Silivri, Alibey Mahallesi 1560 ada 12 parselin irtifak hakkı tesisinin TEDAŞ Genel Müdürlüğü adına yapılması ile ilgili İmar Komisyonu raporunun görüşülmesi'ne ilişkindi.

İmar Komisyonu Başkanı Celalettin Yazıcı, komisyon raporunu şöyle okudu: Silivri Belediye Meclisi'nin 07.12.2020 tarihli toplantısında, İmar Komisyonuna havale edilen Belediyemiz Mülkiyetindeki park (trafo yeri) olarak ayrılan Alibey Mahallesi 1560 ada 12 parselin 1,00 TL iz bedelle ve 10 (on) yıl süre ile TEDAŞ Genel Müdürlüğü adına irtifak hakkının verilmesi 5393 sayılı yasanın 18/e ve 75/d maddesi gereğince komisyonumuzca uygun görülmüştür.”

YILMAZ, TEDAŞ VE BEDAŞ YATIRIMLARINI ANLATTI

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, konuyla ilgili yaptıkları çalışmalarla ilgili şu bilgilendirmede bulundu: “Biz göreve geldikten sonra TEDAŞ, BEDAŞ ve tüm kamu kurumlarıyla iletişim kanallarının mümkün olduğu kadar açık Silivri'de yapılması gereken yatırımların nerede tıkandığı, İBB, bakanlıklarla görüşerek bu tıkanıklık açıp bu yatırımların hızlıca Silivri'ye gelmesini sağladık. Köprü vazifesi gördük.

2019 Yılındaki yatırımları çok kısa bir şekilde anlatmak istiyorum. Öncelikle Kavaklı, Selimpaşa, Ortaköy Sanayi Bölgesindeki esnafımızın, fabrika ve sanayi kuruluşların çok ciddi sıkıntısı vardı. Elektrik kalitesindeki düşüş ve kesintiler, üretimlerini ve çalışmalarını olumsuz etkiliyordu. TEDAŞ'ın Genele Müdürüyle yatığımız görüşmeler neticesinde, tahsisi ve yapımı da Silivri Belediyesi tarafından yapılıp daha sonra sanayicilerden bu miktarlar toplanmak suretiyle bir yatırım yaptık. Bunu önemsiyorum. Aynısı gündemimizin son maddesine gelecek Kınalı Mevkii'nde düşünülen var. Çağdaş Kent Konutları'nda çok ciddi aydınlatma sorunları vardı. Buranın aydınlatmasını yaptık.

“YENİ MAHALLE'DE YAKLAŞIK 8 MİLYON LİRALIK BİR YATIRIMIN BİR KISMINA BU YIL BAŞLANDI”

Uzun yıllar ihmal edilen Cumhuriyet Mahallesi'ndeki bütün cadde ve sokakların aydınlatma çalışmalarını takip ettik. Şuan orası tamamlandı. Yeni Mahalle Kiptaş 2 çevresi Rumeli Üniversitesi etrafındaki aydınlatma projeleri bitti. Yeni Mahalle'de 40 bin kişi yaşıyor, oradaki vatandaşlarımız gece cep telefonlarının ışığıyla orada yürüyebildiklerini anlatıyor. Yeni Mahalle'de yaklaşık 8 Milyon Liralık bir yatırımın bir kısmına bu yıl başlandı. 2021 yılında tamamlanmış olacak.

Piri Mehmet Paşa Mahallesi'nde hem 32 gözlü, hem Kısa Tarihi Köprüsü etrafındaki şehrin ana hatları restorasyon çalışmaları neticesinde deplase edildi.

Depremde hasar gördüğü için boşaltılan ve 17 yıldır bu halde kalan İlçe Emniyet Müdürlüğü binamızın yıkımı gerçekleştirildi. Şehrin ana trafosu bu binanın altından geçiyordu. Ana trafoyu Silivri Belediyesi ile BEDAŞ'ın ortak çalışmasıyla hemen arakadaki otoparka taşıdık.

Selimpaşa Mahallesi'nde çeşitli aydınlatma çalışmaları yapıldı. Üç caddenin elektrik hatları yer altına alındı, 150 sokakta aydınlatma ve yenileme çalışmaları yapıldı. Araptepe'deki bütün aydınlatma sorunları çözüldü. Yine muhtelif yerlerde yapılan çalışmalar var.

BEDAŞ ile devam eden ve 2021 yılında planladığımız çalışmalar var.

Özellikle Çeltik Mahallesi'nde 250 tane aydınlatma direği dikim işlemi gerçekleşti. 2021 Ocak ayında da Çeltik'teki bütün aydınlatma projeleri bitmiş olacak.

Çanta Mahallesi Kınalı Mevkii'nde sanayicilerimizin çok ciddi elektrik sorunları var. Aynı zamanda Fenerköy'den Çavuşlu'ya kadar, köylerdeki elektrik sıkıntılarını gedecek bir besleme hattı yapılacak. Selimpaşa Mahallesi Yakamoz Camcıoğlu Bölgesi'nde 2021 yılında yatırımlarımız devam edecek. Selimpaşa-Kavaklı bölgesindeki enerji hatlarına yönelik ilave tesisler yapılacak. Aydınlatma tesisleri Selimpaşa-Emlak Konutları arasında tamamlanacak.

Semizkumlar Mahallesi'nde ekonomik ömrünü tamamlamış bütün hatlar ve aydınlatma direkleri yine 5 Milyonluk bir proje 2021 yılında bitirilmesi planlanıyor.

Alibey Mahallesi Belediye arkası alanı kapsayan cadde ve sokaklardaki aydınlatma çalışmaları yer altına alma işlemini BEDAŞ ve sokak aydınlatmaları belediyemiz tarafından planlandı. 2021 yılının ilk yarısında bitirmeyi planlıyoruz. Büyükçavuşlu, Çeltik, Beyciler, Büyükkılıçlı, Sinekli mahallelerini kapsayan yüksek gerilimli hatlarında yer altına alınması çok kapsamlı, 100 milyon liraya yakın bir maliyeti olan proje 2020-2021 yılları arasında bitirilmesi planlanıyor.”

 YILMAZ'DAN ELGİNKAN AİLESİNE TEŞEKKÜR

Silivri Belediyesi Aralık meclisinin ikinci gündem maddesi “Silivri, Cumhuriyet Mahallesi, 2029 ada, 5 parseldeki belediyemiz taşınmazı üzerine Elginkan Vakfı- Ümmehan Elginkan Çocuk Yuvasının, Elginkan Vakfı tarafından şartlı bağış karşılığında yaptırılması ile ilgili Hukuk Komisyonu raporunun görüşülmesi”ne ilişkindi.

Aynı zamanda MHP Grup Başkanvekili olan Sultan Aşkın, komisyon raporunu şöyle okudu: “Silivri Belediye Meclisi'nin 07/12/2020 tarihli toplantısında, Hukuk Komisyonumuza havale edilen, Silivri İlçesi Cumhuriyet Mahallesi 2029 ada 5 parsele 13/11/2020 tarihinde imzalanan protokol şartlarında ve Elginkan Vakfı- Ümmehan Elginkan Çocuk Yuvası ismi verilmesi şartı ile Çocuk Yuvasının yapılması, ve gerek görüldüğü takdirde protokol yapmak hususunda Belediye Başkanına yetki verilmesi 5393 sayılı kanunun 18/g maddesi kapsamında Komisyonumuzca oy birliği ile uygun görülmüştür.”

Başkan Yılmaz, konuyla ilgili söz alarak şunları paylaştı: “Cumhuriyet Mahallesi'nde yapılacak kreş, gerçekten çok önemli. On derslikli olacak. Tamamı Ümmehan Elginkan adına Elginkan Vakfı tarafından yapılıyor. Vakıf üyeleri ve Mütevelli Heyet Başkanı, Elginkan ailesine şükranlarımızı sunuyoruz. Çok güzel bir proje olacak.

YILMAZ: EĞİTİM PROJELERİNİ ÖNEMSİYORUZ

Bununla beraber İBB'nin yaptığı iki kreşle, kamuya ve dar gelirli ailelere hizmet edecek üç adet kreşimiz olacak. Değirmenköy ve Gümüşyaka mahallelerinde planladıklarımız var. Derslik sayılarını mahallelerin ihtiyacına göre yapacağız. Çocukların eğitimi ve annelerin iş gücüne katılması çok önemli. Onun için bu projeleri önemsiyoruz ve devam edeceğiz. Silivri her geçen gün artan nüfusuyla çok daha fazlasını hak ediyor.

“8 DERSLİKLİ ÇELTİK İLKOKULU'NU KAZANDIRDIK”

2020 Yılı dünyaya da ülkemize de çok hayırlı bir yıl olmadı. Eğitim ve destek projelerimizle ilgili bilgi vermek istiyorum. Çeltik Mahallesi'nde yapımı devam eden, yüzde 95'i tamamlanan, 8 derslikli bir okulumuz var. Bahçesi, spor alanı, konferans salonu, derslikleriyle çok da şık bir okul olmuş. Çeltik ve Yolçatı'daki öğrencilerimize hizmet verecek. 8 Derslikli okulu kazandırmış durumdayız. İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatı üzerine bu okul hayata geçirildi. Silivri'de yaşayan vatandaşlarım adına kendisine çok teşekkür ediyorum.

Ortaköy Sezin Öztaş İlkokulu, depremde hasar gördü. Yıkımı belediyemiz tarafından gerçekleştirildi. Yapımına TOKİ tarafından başlandı. Okulun yeni binası yeni eğitim-öğretim yılına yetiştirilecek. Hem hükümet yetkililerimize hem TOKİ'ye teşekkür ediyorum.

“MESLEK LİSESİ VE AŞEVİ İÇİN ERUSLU AİLESİNE SİLİVRİ HALKI ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Meslek Lisesi çok önemli. Ne zaman sanayicilerle konuşsak, Meslek Lisesi ihtiyacını ifade ediyorlar. Silivri Bölgemizdeki sanayicilerden ERPEN, Eruslu ailesiyle yaptığımız istişareler neticesinde 24 derslikli bir Meslek Lisesi yapıp Milli Eğitim Bakanlığına devredecekler. Silivri Belediyemizin Aşevini yapacaklar. Eruslu Ailesine ve Kahraman beye Silivri halkı adına teşekkür ediyorum. Bu proje yaklaşık 20 Milyon Lirayı bulacak. Bölgemiz için çok önemli bir yatırım olacak.

Anadolu Hastanesi'nin alt tarafında bulunan yer Hazine arazisi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim alanı olarak ayırdığı bir arazi. Aileye önce Silivri Belediyesinin eğitim alanlarından birini vermiştik. Daha sonra valimiz, kaymakamımız ve ilçe milli eğitim müdürümüzle yaptığımız istişareler sonucunda bu alanın çok daha yakın, uygun ve sanayi bölgesine de yakın olacağı hareketle bizim arazimiz bizde kaldı ve bu yerde karar kıldık. Tahsisi çok yakın zamanda yapılıp yapımına başlanacak. Silivri için çok önemli bir eğitim yatırımı olacak.

BÖLGEMİZ BİR SANİYİ KURULUŞUNUN DESTEĞİYLE MEB'DEN YENİ MAHALLEYE YENİ BİR İLKOKUL

Yeni Mahalle'de Kiptaş konutlarının karşısında bulunan 1667 ada 1 parselde 32 derslikli bir ilkokul planlanıyor. Bu bölgede çok ciddi bir ihtiyaç var. İnşallah yapımına çok hızlı bir şekilde başlanacak. Silivri'deki bir sanayi kuruluşu MEB'e bağış yapmış. Yanılmıyorsam 5 milyon 250 bin TL gibi bir bağış. Silivri'deki okullarda kullanılmak üzere bu bağışta bulunmuşlar. MEB, bu bağışı kullanıp üzerini de tamamlayarak bu ilkokulu yapmayı planlanıyor. Maliyeti 24 Milyon TL'yi buluyor.

KİPTAŞ 4'E 24 DERSLİKLİ OKUL

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'la KİPTAŞ 4 projesine başlanırken daha 24 derslikli bir okul ihtiyacının doğacağını görüşmüştük. İnşallah ekonomik şartlar da el verirse İBB'ye, KİPTAŞ'a bir yer tahsisini uygun buluyoruz. Bu konuda bizim yapacağımız girişimlere meclis üyelerimizin desteğine şimdiden teşekkürler. 

“EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR”

Çocuk Yuvaları için İBB'ye dört yer tahsis etmiştik. İkisi bitirildi. Salgın şartları nedeniyle ara verilse de önemli bir ihtiyacı karşıladı. Bunun için hem İBB Başkanına hem yönetimine, emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum.

“HAYIRSEVERLERDEN “OKUL ANNESİ VE OKUL BABASI” ARIYORUZ”

Devlet ve özel okulları arasında çok ciddi farkın olduğunu söylemiştik. Dar gelirli ailelerimizin çocukları hayata 3-0 geriden başlıyor. Eğitim, sosyalleşme, birey olabilme, özgüven açısından özel okulların mesafeyi çok aştığını söylemiştik. Köy okullarımızı ziyaret ettiğimizde köy okulları ve merkezdeki devlet okulları arasında da bir makasın olduğunu gördük. İşte o makası kapatabilmek adına kütüphanesi olmayan, bilgisayarı olmayan, tiyatro salonu olmayan köy okulu kalmasın dedik. 12 Tane köy okulumuzun dört tanesinin tamamındaki kütüphaneleri, tiyatro salonlarını ve bilgisayar odalarını tamamladık. Sırada sekiz tane okulumuz var. Hayırseverlerden Okul Annesi ve Okul Babası arıyoruz. Yaptığımız görüşmeler var. Gazitepe Mahallesi'ndeki okulumuz için bir hayırsever aileyle prensipte anlaştık. Okulun bilgisayar odası, kütüphanesi, tiyatro salonunu, boya v.s ihtiyaçlarını karşılayacaklar. Beş yıl boyunca o okula annelik ve babalık yapacaklar.

KÖY OKULLARIMIZA KAZANDIRILANLAR

Salgın dönemi bize hijyeni hatırlattı. Okul tuvaletlerinin çok kötü durumda olduğunu gördük. ECA Serel (Elginkan Holding) Vitrifiye ve Kütahya Porselen Seramik'in ürün sponsorluğunda 12 köy okulumuzda bulunan 75 tuvalet baştan aşağı yenileniyor. 4 Okulumuzun tuvaletlerinin tamamı yenilendi, bilgisayar odaları, kütüphane ve tiyatro salonları kazandırıldı. Tuvaletlerin işçiliklerini Bayburtlu İnşaat yaptı. Geri kalan 8 okulun tuvaletlerini, tiyatro salonu, kütüphane ve bilgisayar odalarını önümüzdeki eğitim-öğretim yılına kadar hazır edeceğiz.

EBA ERİŞİM NOKTALARI KURULDU

Eğitime desteğimiz çanta ve kırtasiye malzemesi olarak gelenekselleşen yardım paketiyle devam etti. Temizlik malzemesi desteğimiz devam etti. Uzaktan Eğitim sürecinde, bazı ailelerde bilgisayar, tabletin ve internetin olmadığını fark ettik. Evinde bunların olmadığı çocuklarımız için 10 adet EBA Erişim Noktası açtık. Mahalle Evlerimizi EBA Erişim Noktası'na çevirdik. Çocuklarımızın başına eğitmen görevlendirdik.

EVDE KURS EĞİTİMİ SİSTEMİNİ HAYATA GEÇİRDİK

Yeni bir projemiz olan Evde Kurs Eğitimi Sistemini hayata geçirdik. Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun olarak 2-12. sınıf Silivri'deki 30 bin öğrencinin tamamına kurs desteğini Silivri Belediyesi olarak ücretsiz sunuyoruz. Bunun duyurulmasında herhalde eksiklik oldu. Şu anda bin kadar bir başvuru var. Onların kurs paketlerini dağıttık. Ben buradan velilere seslenmek istiyorum, ücretsiz eğitim destek paketleri için Silivri Belediyesine başvursunlar.”

YILMAZ, GENCOĞLU AİLESİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Gündemin 3. Maddesi mülkiyeti belediyemize ait Silivri Kurfallı Mahallesi, 1490 parsel 80/1 nolu binanın Alipaşa Aile Sağlığı hekimleri tarafından sunulan Gezici Sağlık Hizmeti kapsamında kullanılmak üzere Silivri İlçe Sağlık Müdürlüğüne tahsisi ile ilgili Hukuk Komisyonu raporunun görüşülmesiydi.

MHP Grup Başkanvekili Sultan Aşkın Komisyon Görüşü Raporunu şöyle açıkladı: “Silivri Belediye Meclisi'nin 07/12/2020 tarihli toplantısında, Hukuk Komisyonumuza havale edilen, Kurfallı Mahallesi, 1490 parsel üzerinde mevcut 80/1 nolu binanın İlçe Sağlık Müdürlüğü'ne 5 yıl süre ile tahsisinin yapılması 5393 sayılı kanunun 18/e ve 75/d maddesi kapsamında Komisyonumuzca oy birliği ile uygun görülmüştür.”

Başkan Yılmaz, bu gündem maddesi ile ilgili de söz alarak şu bilgileri paylaştı: “Söz konusu Kurfallı'daki Sağlık Evinin sponsorluğunu üstlenen Süleyman Gencoğlu ve Gencoğlu ailesine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Şuan Sağlık Evi yaptığımız bina metruk haldeydi. Çatısından kapısına her şeyi kaldırıp dört duvar haline getirildi ve Gencoğlu ailesi yapımını üstlendi. Kendi köylerine bir Sağlık Evi'ni kazandırdılar. Çok teşekkür ediyorum.

“SAĞLIK ADINA İLÇEMİZDE 10 YILDIR HİÇ BİŞEY YAPILMAMIŞ”

10 Yıldır ilçemizde sağlık adına hiçbir şey yapılmamış. İlçe Sağlık Müdürlüğüne sitem ettim. İl Sağlık Müdürü ve Valimizle İstanbul'da bir toplantı yaptık. Silivri Belediyesinden kaynaklı bu yatırımların yapılamadığını ifade ettiler. İçinde vatandaş hissesi olan arazilerin tamamının tahsislerini yaptığınızda daha sonra açılan davalar neticesinde Sağlık Bakanlığının bu yatırımları yapmayı uygun görmediğini, yapılacak tahsislerin tamamının içerisinin temiz, vatandaş hissesi olmayan, daha sonra hukuk yoluna gidilmeyecek yerlerin tahsis edilmesini istediklerini söylediler. Arkadaşlarımız üzerlerine düşen görevi yapmamışlar. İl Sağlık Müdürlüğünden ret gelince onlar da işin peşini bırakmışlar. Bu işlerin peşine düştük ve bir yılda sağlık alanında önemli hizmetler yaptığımızı düşünüyorum.

“GÜMÜŞYAKA'YA YAKINDA AİLE HEKİMİ ATANIYOR”

900 m2 içerisinde dört üniteli, yani dört Aile Hekiminin olabileceği Gümüşyaka Sağlık Ocağını kazandırdık. Daha önce orası metruk bir binaydı. Yıkımını yaptık. Akabinde Hacı Ahmet ve Saliha Ölçer adına olan bu sağlık ocağını, belediyenin kasasından tek kuruş harcamadan, tamamı hayırseverler tarafından yapıldı. Belki de örnek olacak bir sağlık ocağını kazandırdık. İl Sağlık Müdürümüzle görüştüm, çok yakında bir Aile Hekimi atanacak.

Akören Mahallesi'nde bağışçı aile olarak Ayşenur Yıldız Usta hanımefendi tarafından Akören Sağlık Evi yapıldı. Arsası belediyemiz tarafından tahsis edildi.

SAĞLIK YATIRIMLARI YENİ DÖNEMDE HIZ KESMEYECEK

2021 Yılı içerisinde ihaleye çıkacak, ilçemizde halen bir ilçe sağlık müdürlüğü binası yok. Yeri kira ve yeri de çok uygun değil ve otopark sorunu var. Şuan Alibey Mahallesi, Turgut Özal Bulvarı Kolon Hastanesi karşısında 5 bin m2'lik bir arazide İlçe Sağlık Müdürlüğü Verem Savaş Dispanseri ve İlçe Sağlık Müdürlüğü Binası yapılacak. İçerisinde 112 Acil ve Sağlık Ocağı da olacak. Binası 5 bin 2'lik bir İlçe Sağlık Müdürlüğü binası da ilçemizde hazır hale gelecek.

“112 AMBULANS HİBE ALDIK”

Belediyemize bir adet 112 Ambulans hibe aldık. Şuan belediyemizin hizmetinde kullanılıyor. Ocak ayından sonra bir hibe ambulans protokolü de yaptık. İnşallah bir tane daha gelecek, çünkü bölgemizin geniş köylerimizin uzak olması nedeniyle bu ambulanslara ihtiyacımız var.

“112 ACİL SERVİS İSTASYONU AÇTIK”

Büyükkılıçlı 112 Acil Servis İstasyonu'nu açtık. Köylerimize en yakın Acil İstasyonu şehir merkezindeydi. Köylerde yaşanan kazalar, kalp krizleri ve beyin kanamaları, belki bir hayata kurtarırız diye bu servis istasyonunu, yine belediyenin kasasından bir kuruş çıkmadan, üstelik görev sahasına girmese bile bir bağışçı şirket olan Kalyon İnşaat tarafından yapımı tamamlandı. 7/24 Silivri'nin köylerine hizmet ediyor. Bundan da mutluluk duyuyoruz.

Seymen Sağlık Evi'nin restorasyon, onarımını, bakımını ve İlçe Sağlık Müdürlüğüne tahsisini yaptık.

“SEMİZKUMLAR MAHALLESİ'NE SAĞLIK OCAĞI YAPTIK”

Semizkumlar Mahallesi'nde kanayan yaraydı. Muhtarımızın da ısrarlı takipleri vardı. Yazlık nüfus oranı yüksek ama kış oranı düşük olduğundan yasa gereği burada bir sağlık ocağı açılamıyordu. İçişleri Bakanlığımızın talimatı, Sağlık Bakanlığı yetkililerimizin ilgileriyle burada böyle bir hizmeti başlattık. Binanın her şeyi Silivri Belediyesi tarafından yapıldı.

Kavaklı Mahallesi'nde belediyemizin ek hizmet binası olarak kullanılan binanın giriş katının bakımını yaptıktan sonra 112 Acil'e tahsis ettik. Şu anda Kavaklı'da da 112 Acil 7/24 hizmet vermekte.

Beyciler Mahallesi'ndeki Sağlık Evi'nin tahsisini gerçekleştirdik.

“SİLİVRİ'YE GENÇLİK MERKEZİ KAZANDIRACAĞIZ”

Piri Mehmet Paşa Mahallesi 50. Yıl Sağlık Ocağı tahsisini uzattık ama kendileriyle görüşeceğiz. Biz Fen İşleri Müdürlüğümüzü, Sağlık Ocağı'nı da yıkarak Silivri'ye bir Gençlik Merkezi yapmayı planlıyoruz. Projelerini yakında sizlerle paylaşacağız. Dolayısıyla bu sağlık ocağının buradan tahliyesi gerekecek. İçerisinde gençlerimizin rahat çalışma ortamı bulacağı, etüt merkezleri ve atölyelerin olacağı, gençlerin özgürce eğitim-öğretim, her alanda faaliyet gösterebilecekleri kapsamlı bir Gençlik Merkezi'ni kazandıracağız.

SELİMPAŞA MAHALLESİ YOĞURTHANE MEVKİİ'NE SAĞLIK OCAĞI

Selimpaşa Mahallesi'nde Yoğurthane Mevkii'nde çok ciddi bir nüfusun olmasına rağmen sağlık ocağı yok. Merkeze iniyorlar. 2100 m2 bir Sağlık Bakanlığına ifraz edip tahsis ettik. 2021 yılında beş üniteli bir sağlık ocağı yapılacak.

SAYALAR'DA SAĞLIK EVİ İNŞA EDİYORUZ

Sayalar'da yine bir bağışçı şirket tarafından sağlık evini hizmete sokuyoruz. Temeli atıldı. Köylerdeki gezici sağlık hizmetleri daha çok muhtarlarımızın odalarında gerçekleştiriliyordu. Biz her köyümüzde kendinden bağımsız hanımefendilerin daha rahat gidebileceği sağlık evlerini inşa edeceğiz. Sayalar'daki inşallah 1-2 ay içerisinde bitmiş olacak.

YENİ MAHALLE'YE 9 ÜNİTELİ SAĞLIK EVİ

Yeni Mahalle'de sağlık ocağı yok. 4 bin 100 m2 bir alanı İl Sağlık Müdürlüğüne tahsisini yaptık. 9 Üniteli bir sağlık evi yapılacak. 2021 Yılı içerisinde buranın bitirilmiş olmasını planlıyoruz.

Mimarsinan Mahallesi'nde 112 Acil'e bir yer tahsisi yaptık. Bu süre içerisinde bütün sağlık ocaklarımızı ziyaret ettik. Bakımlarını yaptık ve tüm ihtiyaçlarını karşıladık. Silivri'de yaşayan herkesin her ihtiyacı, topu başkasına atarak içinden çıkmak değil, Silivri Belediyesi olarak yapmaya devam edeceğiz.”

BARLAS'TAN ÖNERİ

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Sami Barlas söz alarak şöyle bir öneri sundu: “Beyciler'deki sağlık ocağı konumu itibariyle epey yoğun olan bir bölge. CHP'li arkadaşlarımdan rica ediyorum sağlık ocağı önüne ışıkla yaya geçidi konusunda yardımcı olurlarsa çok memnun olurum. Aynı zamanda köylü vatandaşlarımızın başvurularına olumsuz cevap gelmiş. Bu konuyu takip ederlerse çok güzel olur.”

YAZICI, SÜRECİ SORDU

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Celalettin Yazıcı, İl Sağlık Müdürlüğüne sağlık ocakları alanları  tahsisleriyle ilgili süreci sordu.

YILMAZ: SÖZÜNÜ ALDIK, TAKİBİNİ BİRLİKLTE YAPACAĞIZ

Başkan Yılmaz, “2021 yılı içerisinde bu yaptığımız tahsislerin hem takibini hem sözünü aldık. Şartlarda, ülkemizde olağanüstü şeyler olmazsa 2021 yılı içerisinde ihale ve yapım işleri bitmiş olacak diye sözünü aldık ve takibini hep birlikte yapacağız.” açıklamasında bulundu.

Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

ŞEHİT PİYADE KOMANDO ER HİDAYET YILMAZ VE METİN GÜSU İSİMLERİ SİLİVRİ'DE YAŞATILACAK

Gündemin 4. Maddesi “İlçemizdeki isimsiz parkların isimlendirilmesi ile ilgili İsim Tespit Komisyonu raporunun görüşülmesi” hakkındaydı.

Komisyon Başkanı Gökalp Kalaycı şunları söyledi:  “Silivri Selimpaşa Mahallesi 203. Cadde üzerindeki park alanına Şehit Piyade Komando Er Hidayet Yılmaz isminin verilmesi, Piri Mehmet paşa Mahallesi Başkomutan Caddesindeki park alanına 19 Mayıs Parkı isminin verilmesi, Alipaşa Mahallesi Derin yol Sokaktaki Park alanına Metin Gürsu isminin verilmesi 5393 sayılı Belediye Kanunun 18/n maddesi gereği komisyonumuzca uygun bulunmuştur.”

Başkan Volkan Yılmaz, “Şehidimizi rahmetle anıyoruz. İlçemize çok değerli hizmetleri olan Metin Gürsü için de ailesine başsağlığı ve yakınlarına sabır dileyelim. Meclis üyesi arkadaşlarımıza gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Gündem maddesi oybirliğiyle kabul edildi.

“KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİNİN REVİZESİ OYBİRLİĞİYLE GEÇTİ”

Gündemin 5 maddesi, “Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin revize edilmesi ile ilgili Hukuk Komisyonu raporunun görüşülmesi” hakkındaydı.

Hukuk Komisyon Raporu Komisyon Başkanı Sultan Aşkın tarafından şu şekilde açıklandı: “Anayasanın 124'üncü maddesi ile 5393 Sayılı Belediye Kanununun 18/m maddesine dayanılarak hazırlanan 4 bölüm, 12 madde ve 7 sayfadan oluşan Silivri Belediye Başkanlığı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin revizesi komisyonumuzca uygun bulunmuştur.”

Gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.

Meclisin 6. Gündem maddesi İlçemiz Silivri Devlet Hastanesi karşısındaki açık otopark ücret tarifesinde düzenleme yapılması ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun görüşülmesi” hakkındaydı.

Plan Bütçe Komisyon Raporu, Komisyon Başkanı Salim Çavdar tarafından şöyle okundu: “Prof. Dr. Necmi Ayanoğlu Silivri Devlet Hastanesi yanında bulunan Belediyemiz İşletme ve İştirakler Müdürlüğü tarafından işletilmekte olan ‘'Açık Otopark''ın 75 araçlık kısmından; Covid-19 salgını ile mücadelede büyük özveriyle, normal mesailerinin üzerinde yoğun bir çalışma içerisinde olan Prof. Dr. Necmi Ayanoğlu Silivri Devlet Hastane personelinden 31.03.2021 tarihine kadar ücret alınmamasına;

Ayrıca 31.03.2021 ‘e kadar yukarıda zikredilen 75 araçlık kısmın dışında kalan açık otoparkta park edecek araçlardan günlük  (park süresine bakılmaksızın) 5 TL ücret alınmasına, tarifede daha önce belirlenmiş olduğu üzere ilk 30 dakika park yapılmasının ücretsiz olarak devamına ve yine şehit aileleri, gazi ve gazi ailelerin birinci derece yakınlarının (durumlarını belirten özel kimlik ibrazı halinde) hastane yanı otoparktan ücretsiz olarak faydalanmalarının devamına, 5393 Sayılı Belediye Kanunun 18 nci maddesinin (f) fıkrası gereğince komisyonumuzca oy birliği ile uygun görülmüştür.”

Gündem maddesi oybirliği ile kabul edildi.

PLAN TEKLİFİ ONAYLANDI

Gündemin 7 Maddesi, 22.07.2020 tarih ve 996811 sayılı dilekçe ile İstanbul İli, Silivri İlçesi, Kurfallı Mahallesi, 772, 773 ve 785 sayılı parselleri içeren 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı teklifinin Belediye Meclisinde görüşülerek onaylanması talep edilmesi üzerine olup İmar Komisyon Başkanı Celalettin Yazıcı raporun sonuç bölümünü şöyle açıkladı: “UİP-34188342 Pin Numaralı İstanbul İli, Silivri İlçesi, Kurfallı Mahallesi, 772, 773 ve 785 sayılı parselleri içeren 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı teklifindeki donatı alanı olarak ayrılan alanlara ait %6.24 oranındaki terk oranının, düşük olduğu kanaatine varıldığından, toplam terk oranının %20 olacak şekilde düzenlenebilmesi amacıyla planlama alanının doğusunda önerilen park alanına ilave park alanı eklenmesi ve 773 ve 785 parselin yol bağlantısının sağlanabilmesi için ise 7 metrelik yolun, ilave park alanının batısına kaydırılması şeklindeki söz konusu 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı teklifi, Komisyonumuzca tadilen uygun bulunmuştur.”

Gündem maddesi oybirliğiyle onaylandı.

TRAFO İÇİN DAHA UYGUN YER ARAYIŞI DEVAM ETTİRİLECEK

Gündemin 8. Maddesi Türkiye Elektrik İletim A.Ş. 1. Bölge Müdürlüğü İnşaat ve Emlak Müdürlüğü'nün 17.07.2020 tarih ve 996875 sayılı başvurusu ile 25.12.2019 tarih ve 37-508 sayılı Kamu Yararı Kararı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın 13.01.2020 tarih ve 81 sayılı Bakan Oluru ile tesis edilmesi planlanan 154/33 kv Kınalı Trafo Merkezi tesisi için Çanta Mahallesi 461 ada 1 parselin tamamı ile 462 ada 1 parselin bir kısmı ve bu iki parsel arasında yer alan kadastral yol alanının Trafo Merkezi olarak planlanmasına ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama İmar Planı Değişikliği teklifine ilişkindi.

Konuya ilişkin İmar Komisyonu raporu Kamisyon Başkanı Başkanı Celalettin Yazıcı tarafından şu şekilde açıklandı: “Silivri İlçesi, Çanta Mahallesi 461 ada 1 parselin tamamı ile 462 ada 1 parselin bir kısmı ve bu iki parsel arasında yer alan kadastral yol alanının Trafo Merkezi olarak planlanmasına ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği teklifinin,    söz konusu trafo alanının meskun mahalde ve ilköğretim alanı bitişiğinde planlanması sebebiyle donatı alanları yer seçim ilkeleri bağlamında uygun yer seçiminin yapılmadığı, sosyal ve teknik altyapı alanlarını azaltıcı nitelikte ve kaldırılan donatı alanı yerine eşdeğer alan önerilmediği değerlendirildiğinden; Komisyonumuzca uygun bulunmamış olup alternatif alanların önerilmesine karar verilmiştir.”

 

KIRKICI: TRAFODAN VAZGEÇİLMEYECEK, DAHA UYGUN YERDE KONUŞLANACAK

CHP Grup Başkanvekili Süheyl Kırkıcı, Çanta beldemizde yapılmak istenen trafo merkeziyle ilgili söz alarak şöyle konuştu: “Esasında yaklaşık 4-5 aydır devam eden bir komisyon çalışması birkaç defa sonuçlandıysa da ilgililerin defalarca bizimle görüşmek istemesiyle tekrar tekrar toplantıları sürdürdük. Çok değerli bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Zaten olması gereken de budur. Yerel ihtiyaçlarla genelin Silivri için düşündüğü tesislerin yapımı buluşması gerekiyor. Bir mantık ve vicdan çerçevesinde buluşursa zaten Silivri ve ülkenin menfaatine olacağı her hâlükârda ortada. Biz de getirilmek istenen her tesis için böyle bir hassasiyeti Silivri Belediyemizin bütün komisyonlarının ve idaresinin taşıması gerektiğini düşünüyorum. Trafoyu hiç kimsenin karşı geleceğini düşünmüyoruz. Büyük bir ihtiyaç olduğu ortada. Hem yaşam, hem sanayi alanlarının ihtiyacı açısından çok önemli. Ancak yer çok uygunsuzdu. Böyle bir yere yapılmasını uygun görmedik ve uygun yerler araştırılması için hem belediyemiz yetkililerinin hem trafoyu yapmak isteyen yetkililerinin o çalışmaları hassasiyetle devam etmekte. Trafodan vazgeçilmeyecek ama çok daha uygun yerde konuşlanacağına inanıyoruz. Böyle bir anlayışla yaklaşılmasını talep ediyoruz. Silivri hepimizin. Oldu bittiye getirilmek istenen her çalışma bize zarar vereceğini düşünmemiz gerekir. Daha dikkatli olmayı öneriyoruz. Teşekkür ediyorum.”

YILMAZ: BU KONUYU DA SİLİVRİ'NİN HAYRINA NOKTALARIZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM

Başkan Yılmaz, komisyon üyelerine teşekkür etti ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Yaklaşık 100 Milyon TL'lik bir yatırım yapılacak. Burada büyük bir trafo merkezi olacak. Kınalı bölgesine, tüm Silivri'nin köylerinin beslendiği, elektrik kesintilerin minimilize edildiği, sanayi kuruluşlarının elektrik ihtiyacının karşılandığı bir trafo merkezi planlanıyor. Yetkililer açık bir trafo merkezi düşünüyor. Biz bunun Çanta'ya o düşündükleri alana uygun olmayacağını ve alternatif alanları sunduk. Çevre ve doğa etkilerini en aza indirileceği yere yapılmasını istiyoruz. Bunun aksini hiç kimse düşünmemeli. İnşallah önümüzdeki günlerde yetkililerle yeniden bir araya gelip bu konuyu da Silivri'nin hayrına noktalarız diye düşünüyorum.”

 

 

 

 

YORUM YAP