Alttaki karışıklık üst yapılara da sıçradı!

Alttaki karışıklık üst yapılara da sıçradı!

11.05.2015 10:50:33

Her sağanak yağış sonrası iflas eden alt yapının etkisinde başlayan tartışmalar Perşembe günü Silivri’de etkili hava sonrasında da gündeme geldi.
CHP yanlısı vatandaşlar alt yapı eksikliği nedeniyle eleştiri oklarını geçmiş dönem AKP Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’a ‘yüzyıllık alt yapı yatırımı yaptık’ söylemi üzerinden ve yıllardır devam etmesine rağmen bir türlü tamamlanamayan Boğulca Deresi ıslahı ile istimlak projesi sebebiyle İBB’ye yüklendi.
AK Partililerin hedefinde ise CHP’li yerel yönetim ve geçmiş dönem ilçe yetkilileri yer aldı.

IŞIKLAR,SIKINTILARI BOĞLUCA’YA BAĞLADI
Silivri’de taşan logarlar ve yaşanan su baskınları bölgelerini inceleyen Başkan Işklar, "Boğluca Dere Islahı projesinin Silivri merkez bölümünün ve denize çıkış noktasının tamamlanamaması bu şekilde sonuçları ortaya çıkarıyor. Geçtiğimiz aylarda meclis toplantımızda bu bölge ile ilgili endişelerimi değerli meclisim ve kamuoyu ile paylaşmıştım. Artık bu işin siyasi boyutuna bakmadan kesinlikle el birliği ile bu ıslah projesinin tamamlanması için elimizden ne geliyorsa yapmalıyız. Büyükşehir Belediyemizin artık projeyi tamamlamasını diliyorum” derken muhalefetin grup sözcüsü yerel yönetimi suçladı.

MUHALEFET, İKTİDARI SUÇLADI
AK Parti Silivri Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Rıfat Kutlu, "Koskoca Silivri Belediyesi yağmur suyu kanallarını 2014 yılında sadece %2 oranında arttırabildi. Belediye Meclisinde bu rakamın Silivri için komik ve yetersiz olduğundan defalarca bahsettik ama maalesef dinleyen yok. Daha mühim meseleler var demek ki…” derken, yerel iktidarı yaşanan sorunlardan sorumlu tuttu.

TURAN, HALEFİNE YÜKLENDİ
Tartışmalar karşısında bu defa eleştirilerin hedefinde bulunan belediye bakanlığı döneminde yaptığı alt yapı yatırımlarını ‘yüzyıllık’ nitelemesi koyan Turan da sessiz kalmadı ve Klas Haber Ajansı’na Tolga Emek’e konuşarak, "İlçe belediyesi görevini yapmıyor!” dedi.
Turan, her yağışlı hava sonra gündeme gelen ‘100 yıllık altyapı’ eleştirilerine cevap verirken: "İlçe belediyesi üzerine düşen görevi yerine getirmediği için bunlar yaşanıyor! Kaldı ki, Boğluca Deresi Islah Çalışmalarını 3 yıl engelleyen de CHP değil miydi?” dedi.
Tolga Emek’e konuşan Turan, şunları söyledi: "Silivri’deki binaların yağmur oluklarının bir çoğu halen kanalizasyon giderlerine bağlı. Yasa gereğince de bu şekilde olmaması gerekiyor zaten.  Yağmursuyu giderlerine bağlı olmaları gerekiyor. Ve bu giderleri yağmursuyu kanallarına bağlamak da ilçe belediyesinin görevi. Herkes burada sapla samanı birbirine karıştırıyor. Şimdi düşünün; çatının üzerinde biriken yağmur suları o kanalizasyon hattına gidiyor. Yoksa normalde çalışan bir hat neden şişer?

"BİZDEN SONRA DOĞRU DÜZGÜN BİR ÇALIŞMA YAPILMADI”
Bizim dönemimizde yapılan yağmursuyu giderlerinden sonra bir daha doğru düzgün yapılan bir şey olmadı. Şimdi o hatların ilçe belediyesi ve İSKİ tarafından koparılması, ayrılması gerekiyor. Binaları tek tek kontrol edip tespit edecekler. Yağmur suyu giderlerinin olmadığı noktalarda da gerekirse bunu yola vermeleri gerekiyor. Ama mevcut ilçe belediyesi yağmur suyu gideri de yapmadı ki. Yaptıkları da öyle aman aman bir çalışma değil.

"100 YILLIK ALTYAPI YAPTIĞIMIZI YİNELİYORUM”
Bu söylediklerimi Fen İşleri Müdürü’nden Başkan Yardımcısı’na kadar hepsi biliyor.  Ama kimse açık ve net bir şekilde konuşmuyor. Nasılsa İSKİ yapıyor!
‘Bakın yüz yıllık alt yapı’ şeklinde konuşuyor. Evet, 100 yıllık altyapı yapıldı. Normal zamanda yağmur yağmadığında giderler şişiyor mu? Şişmiyor elbette.  Kimse bunları konuşmuyor, sosyal medyada herkes oturmuş eleştiriyor.

"KABAHATİN KENDİLERİNDE OLDUĞUNU BİLİYORLAR”
Bizim dönemimizde kanalizasyonla birlikte yağmursuyu ana hattı da yapıldı. Ama ara sokaklardakini ilçe belediyesi yapacaktı ve çatı giderlerini onlara bağlayacaktı. Onlar yapılmadığı için bu sıkıntılar yaşanıyor. Belediye bunları takip etsin! Aslında biliyorlar ki kabahat kendilerinde.
Bizim dönemimizde yapılan yağmursuyu gideriyle kendi dönemlerinde yapılanları bir karşılaştırsınlar bakalım. Kim ne kadar yapmış? Yapılmamış denecek kadar az yağmursuyu gideri yaptılar. Bunu herkes biliyor.

"İSKİ’NİN BU KONUDA UYARISI VAR!”
Sonuç itibariyle bunlar hem ilçe belediyesinin hem de İSKİ’nin görevleri arasında. Hatta İSKİ bu konuda vatandaşları da uyarıyor; ‘Yağmursuyu giderlerini hatlarımıza vermeyin, ceza-i müeyyide uygulayacağız’ diye.  İlçe belediyesi de zaten ara sokaklarda bu yağmur sularını doğru giderlerle buluşturmakla yükümlü.

"HACIPERVANE VE ALİ ÇETİNKAYA’DA YAPTIKLARIMIZ ORTADA”
Çatılardaki suların hepsini bu kanalizasyon giderinin taşıma imkânı yok ki.  Bunu taşıması için kanalizasyon giderlerini 2 metre çapında yapmanız gerekiyor. Normalde 20’lik yeten bir yerde ben neden 2 metre çapında bir çalışma yapayım ki. Rantabıl değil, ekonomik değil. Hacıpervane ve Ali Çetinkaya Caddeleri’ndeki 2 metre çaplı yağmursuyu giderlerini biz yaptık. Benim boyumdan bile uzun, fotoğraflarda da var bunlar.
Benim dönemimde başlatılan dev arıtma tesisleri de bitme aşamasına yaklaştı. Bu anlamda İBB Başkanımız Dr. Mimar Kadir Topbaş’a ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu tesislerin tamamlanmasıyla birlikte Silivri’mizi bir çevre felaketinden de korumuş olacağız.
Bu konularda teknik bilgisi olanların yorum yapmasının daha doğru olacağını söylemek istiyorum. Aksi halde, halk tabiriyle ‘ağzı olan konuşuyor’ tarzında bir durumla karşı karşıya kalıyoruz. Bu konuda lütfen daha dikkatli olalım.”         
                                
Haber Merkezi

YORUM YAP