Alibeyspor altyapısı 5 hoca ile başlıyor

Alibeyspor altyapısı 5 hoca ile başlıyor

10.05.2018 10:04:26

Silivri'nin en köklü kulüplerinden olan ve yetiştirdiği oyuncularla ilçenin gururu olan Alibeyspor yeni sezonun planlamasına erken başladı ve Alibeyspor Futbol Akademisini hayata geçirmekle birlikte hocaları ile bir bir anlaşıyor.

Başkanlığını Ali Tonta'nın yaptığı ve Silivri'nin köklü kulüplerinden Alibeyspor'a Ajax modeli geliyor. Yıllarca Avrupa futboluna altyapısından sayısız yıldız kazandıran Ajax'ın altyapı ekolünü Türkiye'ye getirmek isteyen Alibeyspor kulübü kollarını sıvadı ve bu konuda Engin Akın'a tam yetki verildi. Hafta sonu hayata geçecek olan Alibeyspor Futbol Akademisinde görev almaya hazır olan hocalar ile de anlaşmalar sağlandı. Buna göre Alibeyspor Futbol Akademisinde görev alacak hocalar, Nursal Bilir, Cemil Kenar, Ali Koç, Fatih Doğdu ve Önder Kenar ile tüm anlaşmalar tamamlandı.
Silivri'de yetiştirdiği birçok oyuncusunun profesyonel liglerde top koşturan Alibeyspor altyapıda atağa geçti. Alibeyspor'da Başkan Ali Tonta ve Yönetim, Hollanda kulübünün ekolünü hayata geçirmek için harekete geçti ve Engin Akın'a tam yetki verildi. Yeşil kırmızılı yönetimin ilk etapta 7 ile 14 yaş grupları arasında futbol okulu kuracağı, bu okulun başına da akademi mezunu antrenörleri geçirerek
10 yıllık bir projeyi hayata geçirmek için bütçesinin önemli bir bölümünü altyapıyı geliştirmek için harcayacağı belirtildi. Yönetimin bu kapsamda Silivri bölgesi gazetecilerinden ve aynı zamanda kulüp kongre üyesi olan Engin Akın'ı futbol okulları direktörlüğüne getirerek ilk adımı attı. Akın'ın da bu projeye imza atmadan önce dünya futbolundaki altyapı ekolleri hakkında bir araştırma yaparak Ajax modeli üzerinde karar kıldığı, bu düşüncesinin de yönetim tarafından kabul gördüğü ifade edildi. 7 ile 14 yaş gruplarında hizmet verecek futbol okullarında BESYO mezunu antrenörlerin yanı sıra sporcuların beslenmelerinden dinlenmelerine, doktorundan psikoloğuna her türlü ayrıntıya yer verileceği kaydedildi.
Alibey futbol okullarının çalışmalarını ise Şahin Spor Tesisleri'nde yapacağı, Şahin Spor Tesisleri Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Dirik ile Alibeyspor yönetimine bu projenin hayata geçirilmesi için her türlü kolaylığı sağladığı elimize ulaşan duyumlar arasında.

FAİR-PLAY ÖN PLANDA OLACAK
Spor okullarının koordinatörlüğüne getirilen duayen spor yazarı Engin Akın'da yaptığı açıklamada Ajax modelini Türkiye'de hayata geçireceklerini, yaptıkları çalışmanın karşılığını hemen değil zamana yayarak alacaklarını söyledi. Engin Akın, kız futbol takımlarına altyapı kaynağı sağlamak amacıyla futbol okullarında 11 ile 14 yaş arasındaki kızlara da eğitim vereceklerini, futbol okulunda futbolun temel oyun kurallarının yanı sıra Fair Play duygularının da ön planda tutularak sonuç odaklı değil insan odaklı eğitim vereceklerini sözlerine ekledi.
Spor Servisi

YORUM YAP