“AKP iktidarı artık bu işi yönetemediğini görmeli”

“AKP iktidarı artık bu işi yönetemediğini görmeli”

31.08.2016 11:30:38

Halk TV'de yayınlanan Sol Şerit programında gündemi değerlendiren CHP İl Başkanı Cemal Canpolat, “15 Temmuz'dan sonra Türkiye halkının yenide bir araya geldiği gerçek. Ancak bu işin yönetimini doğru uygulamak gerekiyor Bir cemaatin anlayışından çıkıp başka bir cemaatin anlayışına girmemek gerekiyor'' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik hain saldırıyla ilgili de şunları söyledi: ‘‘Genel başkana yönelik saldırıyı kınıyorum. Bu saldırı aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'ne yöneliktir.”

“TÜRKİYE'Yİ 15 YILDIR YÖNETEN AKP ÇÖZÜM BULAMADI”
Canpolat, gündeme ilişkin açıklamalarını şöyle sürdürdü: ‘‘Türkiye dışarıda uluslararası sermayenin içeride de gericiliğin kuşatması altında. Bizi acılarla, bombayla, ölümlerle karşı karşıya getirip bu duruma alıştırmaya çalışıyorlar. Türkiye'yi 15 yıldır yöneten AKP bunun çözümünü bulamadı. AKP iktidarı artık bu işi yönetemediğini görebilmelidir. 15 Temmuz'dan sonra Türkiye halkının yenide bir araya geldiği gerçek. Ancak bu işin yönetimini doğru uygulamak gerekiyor Bir cemaatin anlayışından çıkıp başka bir cemaatin anlayışına girmemek gerekiyor.”


“MUSTAFA KEMAL'İN İLKELERİNE DUYULAN İHTİYAÇ BUGÜN BİR KEZ DAHA ORTAYAÇIKMIŞTIR”
Canpolat, Mustafa Kemal Atatürk'ün ortaya koyduğu ilkelere duyulan ihtiyacın bir kez daha ortaya çıktığını belirterek, ‘‘Binali Yıldırım'ın açıklamalarıyla Mustafa Kemal'in ilkelerine duyulan ihtiyaç bugün bir kez daha ortaya çıkmıştır. Binali Yıldırım'ın sözlerini samimi bir söylem olarak algılamak istiyorum. AKP'nin 15 yıl sonra bu noktaya gelmesi bir kazanımdır. Biz her zaman birleştirici, toparlayıcı, ülkenin lehine kararlar alan bir partiyiz. Sorun ülke olduğu takdirde bizim için öncelik vatandır'' diye konuştu.


“BÖLÜNMEYECEĞİMİZİN MESAJINI VERDİK”
Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırının ardından İstanbul'dan düzenlenen tepki yürüyüşüne de değinen Canpolat, ‘‘1 buçuk saat içerisinde İstanbul örgütü binlerce kişiyle Taksim'de buluştu. İstanbul örgütü her zaman eyleme hazırdır. İstanbul örgütü her zaman seçime hazır olan bir örgüttür. Dünkü duruşumuz ülkenin birliğini, bütünlüğünü korumaya yöneliktir. Bölünmeyeceğimizin mesajını net verdik'' dedi.

“HER SÖYLEDİĞİMİZDE HALKI ÇIKTIK”
Canpolat konuşmasının devamında şunları söyledi: ‘‘Türkiye Cumhuriyeti üst kimliği ve Mustafa Kemal'in kurucu anlayışıyla, problemleri daha rahat çözebiliriz. Eğer laiklik öne çıkarılır, devlet bilgiye, beceriye ve liyakata dayanan bir anlayışla yönetilirse bu sorunları bir daha yaşamamış oluruz. Her söylediğimizde haklı çıktık. Cumhuriyet Halk Partisi olarak dış politikayla ilgili ne söylediysek haklı çıktık. İktidarı defalarca Suriye politikası konusunda uyardık. İçeride de, kapalı kapılar ardında özel görüşmeler yapanlar şimdi işin içinden çıkamayacak noktaya geldiler.

“BU ÜLKENİN ARTIK SEVGİYE VE KARDEŞLİĞE İHTİYACI VAR”
Bu ülkenin artık sevgiye ve kardeşliğe ihtiyacı var. Biz teröre karşı parlamentoda çözüme hazırız. Birbirine savaş ilan edecek bir tek insanımız yok. Kurtuluş Savaşında, Çanakkale'de Laz'ı, Çerkez'i, Kürt'ü, Türk'ü omuz omuza mücadele verdi. Bugün de bütün terör örgütlerine karşı birlikte hareket etmeye hazırız. Uluslararası sermayenin bizi yeniden bölge çatışmasına sürüklemesine müsaade etmememiz gerekiyor.

“GELİN SİYASETE TARİKATLARI KOYMAYALIM”
Biz şu anda iktidarı eleştirmeye kalksak 100 tane şey söyleriz. Şimdi, ‘Hata yaptınız. Bu ülkeyi yeniden inşa edelim' diyoruz. Gelin siyasete tarikatları koymayalım. Eğitimi bir mezhebe bir bölgeye bir yöreye ait kılmayalım. İçeride müthiş bir gericilik kuşatması altındayız. Bizim Amerika'yla, Batı dünyasıyla ilişkilerimiz yeniden gözden geçirmemiz gerekiyor. İran'la, Suriye'yle, Irak'la da ilişkilerimiz iyi bir noktada olmalıdır. Türkiye hiçbir ülkenin içişlerine karışmayacak kadar demokrasiye inanan bir ülkedir. Bizim yeni bir Yunus Emre, Hacı Bektaş, Mevlana kültürüne ihtiyacımız var. Kin ve öfke tohumlarını bir kenara bırakalım. Biz toplumun kaosa sürüklenmesine izin vermeyeceğiz. Bundan sonra daha kararlı bir şekilde sokaklarda olacağız. 30 Ağustos'ta İstanbul örgütü olarak Beylikdüzü'ndeki Zafer Bayramı kutlamalarına halkımızı devam ediyoruz. 1 Eylül'de de Ataşehir'de barışı savunacağız.''

YORUM YAP