AIK Afiş ve Slogan Yarışması sonuçlandı

AIK Afiş ve Slogan Yarışması sonuçlandı

13.04.2016 11:02:15

Öğrenim görmekte olan öğrencilerin Akılcı İlaç Kullanımı konusunda ilgilerini çekmek, gençler arasında farkındalık oluşturmak, yenilikçi ve girişimci fikirler üretmelerini sağlamak amacıyla yapılan Akılcı İlaç Kullanımı Afiş ve Slogan Yarışması dün sonuçlandı. Dereceye giren öğrenciler Silivri Belediyesi ve sponsor firma Cotton Club Türkiye tarafından ödüllendirildi. Yaşar Kemal Sergi Salonu'nda kaydedilen programda öğrenciler ödüllerini İlçe Sağlık Müdürü Dr. Özcan Açıkbaş, Silivri Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Eczacı Semih Ayeş, Necip Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Emrah Erdoğan, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Recayi İsenkul, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdür Vekili Duygu Kartal ile Cotton Club Türkiye İşletme Müdürü Orhan Bekleyen'in ellerinden aldı. Öğrencilerin hazırladığı afiş ve sloganlar İl Sağlık Müdürlüğüne oradan da Sağlık Bakanlığına gönderilecek. Değerlendirmelerin neticesinde uygun görülen afiş ve slogan tasarımları Türkiye'nin pek çok yerinde sergilenecek.

AKILCI ANTİBİYOTİK KULLANIMI SEMPOZYUMU GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Ödül töreni öncesinde Eczacı Benan Kahyaoğlu, Toplum Sağlığı Merkezi Akılcı İlaç Kullanımı Temsilcisi Sağ. Tek. Rabia Gençay, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Recayi İsenkul'un eğitmenliğinde öğrencilere sağlığı tehdit eden antibiyotik direnci ve akılcı antibiyotik kullanımı hakkında bilgiler verildi. Sempozyumun ardından öğrencilerin heyecanla beklediği ödül törenine geçildi.
Akılcı İlaç Kullanımı Afiş ve Slogan Yarışmasında dereceye giren isimler şöyle belirlendi:


AFİŞ YARIŞMASI KAZANANLARI
Furkan Ergin
Ayşe Arslan
Alper Saka


SLOGAN YARIŞMASI KAZANANLARI
Ayşe Arslan
Mazlumcan Doğan
Merve Çelik

COTTON CLUB ÖĞRENCİLERE
STAJ İMKÂNI SAĞLAYACAK
Silivri'de Ortaköy Sanayi Bölgesinde kurulu tesislerinde hijyenik ve kimyevi ürünler üreten Cotton Club Türkiye, dereceye giren öğrencileri ödüllendirmesinin yanı sıra Okul Müdürü tarafından belirlenecek 2 öğrenciye staj için kapılarını da açtı.

SİLİVRİ BELEDİYESİNDEN ATIK İLAÇ TOPLAMA PROJESİ
Silivri Belediyesi, son kullanım tarihi geçmiş veya farklı nedenlerle artık kullanılması tehlikeli hale gelmiş ilaçlarla ilgili harekete geçti. “Atık ilaçlarınızı çöpe değil Atık İlaç Toplama Kutusuna atın. Doğa kirlenmesin!” sloganından hareketle çevre sağlığının korunmasına yönelik olarak Necip Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine Atık İlaç Toplama Kutusu teslim etti. Atık ilaçlar kutularda toplanarak çevreye zarar vermeyecek şekilde imha edilecek.


Hazal BAŞARAN

YORUM YAP