Ferhan Tezcan

Adalardan bir vapur gelir mi?

1976'LI yani mesleğe yeni başladığım yıllar. Milliyet, dönemin en iyi gazetesiydi. Londra'dan yeni gelmiştim. Kraliyet Akademisini bitirmiştim. Avusturya Lisesi'nde de okuduğum için Almanca, İngilizce sonradan 'Centro di Studi İtalani, ki bu konsolosluğun okuludur, İtalyancaya vakıf olmuştum. Çünkü bizim dönemimizde Avusturya Lisesinde Latince mecburiydi. Latince öğrenmişseniz bütün dillere hakim olursunuz.
Beni Milliyet Gazetesine alan rahmetli Abdi İpekçi ile Reha Erus bana büyük güven besliyorlardı. Sonradan buna rahmetli Çetin Emeç de katılmıştır.
Beşiktaş'ın işe girdiğimden iki-üç ay sonra genel kurulu vardı. Spor şefim Nezih Alkış üç-dört kişilik bir ekiple seçimleri takip ederdi. Beni de görevlendirdi.
Taksim'de şimdi yenisi yapılan Park Otel'de kongre yapılacaktı.
Hiç unutmam; genel kurul çok sakin başladı. Ancak Divan Başkanı Şekip Okçuoğlu bir gündem okurken Sedat Kesen ayağa kalkıp "Söz istiyorum" dedi. Okçuoğlu söz vermeyince ortalık savaş alanına döndü. Coşkun Ergün, Emin Bengisu, Kocakafa Selahattin başladılar sandalye atmaya.
Ben hayatımda ilk kez böyle bir şey yaşıyordum. Hele hele böyle bir genel kurul hiç görmemiştim.
Sonra ortalık yatıştı ve genel kurul sonuçlandı.
İşte ne zaman Beşiktaş'ta bir kongre zamanı gelse aklıma hep bu olay gelir. Sakin başlayan ve sonradan sandalyelerin havada uçuştuğu kongreler daha çok Beşiktaş genel kurulları.
Beşiktaş'ta o köprülerin altından çok sular aktı. Şimdi çok kibar nazik kongreler oluyor. Bu arada Sedat Kesen ağabeyime sağlıklı ömürler dilerim.
Beşiktaş'ta nihayet arzulanan oldu. Çünkü Siyah-Beyazlı toplum pek Hasan Arat'a yeşil ışık yakmıyordu.
Neden mi? Hasan Arat aslında çok kaliteli bir insandı. Ama ona karşı bir soğuk duruş vardı. Bu duruş hiç ısınmadı. Nedenini ben de bilmiyorum.
Uzun zamandır adı Başkan adayı olarak geçen Serdal Adalı şu anda tek aday.
1964 yılında Adana'da doğan Adalı en sonunda ağzındaki baklayı çıkardı ve 'Geliyorum' dedi.
Adalı'nın futbolla bağlantıları yeni değil. Şike konusunda Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın başına gelenler Adalı'yı da vurmuştu. Kendi iş yerinde 6 bin kişi çalıştıran Adalı aynı zamanda Türkiye Jokey Kulüp başkanı.
Adalı seçilirse ne olur?
Beşiktaş'ta baştan aşağı bir temizlik olur.
Ne hocası kalır ne de futbolculardan bazıları. Yurt dışıyla önemli bağlantıları olan ve başarılı bir işadamı Serdar Adalı, Beşiktaş'a hayırlı olsun.
Ne demişler eskiler;
"Adalardan bir vapur gelir bizlere... bizlere..."
Bu vapur Beşiktaş'a aradığı mutluluğu getirir.
Hoşça kalın….

YORUM YAP