78 yıl sonra Atatürk’le müthiş bir yolculuk

78 yıl sonra Atatürk’le müthiş bir yolculuk

12.11.2016 12:16:30

Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, sunduğu 10 Kasım programıyla, konuklarını Büyük Önderimizle 78 yıl sonra adeta yolculuğa çıkardı. Geçtiği yollarda bıraktı anıların izlerini sürdü.

Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı dün ilçe protokolü, okul yöneticileri, gaziler ve vatandaşların da katılımıyla İBB Abdülezel Paşa Salonu'nda gerçekleştirildi. Salon girişinde konukları, Ressam Bedia Bıçakçı'nın Atatürk portrelerinden oluşan muhteşem bir sergi karşıladı.
Cumhuriyetimizin kurulması, ülke bütünlüğümüzün sağlanması için; emperyalizme karşı Türk halkının gücüne inanan, Kurtuluş Savaşımızı zaferle taçlandıran, düşünceleriyle, söylemleriyle, devrimleriyle ve eylemleriyle bize yol gösteren, ulusu olmayı öğreten, uygar olmayı hedefleyen başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşları için iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklal Marşı okundu.
Okul Müdürü Mualla Varlıoğlu, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Nihal Bozkurt Karagüzel ve İngilizce Öğretmeni Nihan Eser'in birlikte yazıp yönettiği, Atatürk'ü anlatan senaryo öğrenciler tarafından başarıyla sahnelendi. Doğumundan ebediyete intikaline kadar adeta Ulu Önder'i canlandıran, sahneler büyük bir ilgiyle izlendi. Başarılarla dolu eğitim hayatı, zorluklara rağmen ayakta kalması, yaşadığımız toprakları nasıl kazandığı, zeki planlarını, savaşmaktan korkmadığı, en zor ve çaresiz anda bile inanarak ve azimle askeri dehası sayesinde en zor işlerin üstesinden nasıl geldiği anlatıldı. Lider ve savaşçı kimliği ile dünyayı kendine hayran bırakan Büyük Önderimizle 78 yıl sonra adeta yolculuğa çıkıldı. Onun geçtiği yollardan geçildi, bıraktığı anıların izleri sürüldü.
Seçilen en güzel türküler eşliğinde sahne alan öğrenciler, dönem kostümleriyle de göz doldurdu. Mustafa Kemal Atatürk'ün milletini gelişmiş ülkeler seviyesine ulaştırmak için hummalı bir çalışma başlattığı, yolunu düşünerek, arayarak, deneyerek açtığı, şartlardan, ihtiyaçlardan, imkanlardan, tarihten yararlandığı ve o altın kuşağın yurtseverliğine inanarak yola çıktığı mucizeler yarattığı örneklerle sunuldu.
Tarımda, sanayide, ekonomide, sağlıkta, eğitimde, ulaşımda ve savunmada muasır ülkelerin gerisinde kalmış, neredeyse %96'sı okuma yazma bilmeyen bir milletin inanç ve azimle yeniden doğuşu sunulan programla başarıyla gösterildi. Yeni kazanımlar, yapılan yeniliklerden minnettarlıkla söz edildi.
Vals dansı ve Zeybek oyunlarıyla heyecanı doruğa çıkaran ve başarılı bir sahne sunan Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri kendilerine hayran bıraktı.
Protokol üyeleri ve diğer konuklar, senaryo, kurgu, müzik, ışık, kostüm ve başarılı sunum dolayısıyla eğitimcileri ve öğrencilerini tebrik etti. Duygusal anlar yaşayan gaziler öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirerek program son buldu.
Renginar SALİ

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki uyAN!
Sonraki » 10 Kasım Çelenk Töreni gerçekleştirildi

YORUM YAP