5 gündem maddesi oybirliğiyle geçti

5 gündem maddesi oybirliğiyle geçti

15.01.2014 11:44:16


Meclis Başkan Vekili Taylan Memiş’eMeclis Üyeleri Tülay Sinkil ve Seval FildişÇolakoğlukâtiplik etti. 6 gündem maddesinden 5’i oybirliğiyle kabul görürken, 4. Gündem maddesi oy çokluğuyla karara bağlandı. Ocak Ayı Toplantısı 1. Birleşiminin 1. Oturumuna ait meclis tutanakları okunmuş olarak kabul edildikten sonra gündem maddelerine geçildi.

OYBİRLİĞİYLE KABUL EDİLEN GÜNDEM MADDELERİ

Karara bağlanan gündem maddeleri şöyle:

1-Belediyemiz 2014 Mali yılında uygulanacak tarife ücretlerine ek yapılması ve ek tarife ücretlerinin tespit edilmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun görüşülmesine ilişkin gündem maddesi oybirliğiyle kabul edildi.

2-Silivri Ortaköy Mahallesi, 566 ada, 1 parseldeki belediyemiz hissesi satışı ile ilgili Plan ve Bütçe İmar Komisyonu raporunun görüşülmesine ilişkin gündem maddesi oybirliğiyle kabul edildi.

Konuyla ilgili İmar ve Hukuk Komisyon Raporu şöyleydi: "Silivri Belediye Meclisinin 06/01/2014 tarihli toplantısında, Plan-Bütçe ve İmar Komisyonuna havale edilen, ilçemiz Ortaköy Mahallesi, 566 ada, 1 parselde kayıtlı, toplam 3.377,81 m2 yüzölçümlü taşınmaz, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında Ayrık Nizam 2 Kat Konut alanı olarak planlanmış olup, yapılanma şartları TAKS: 0,15 KAS: 0,30’dur. İmar Planı kararları gereği, 3.377,81 m2’lik taşınmazda Belediye hissesine düşen 229/2399 oranına tekabül eden 323,00 m2 için, ana parselden ayırarak müstakil bir parsel yapma ve müstakilen kullanma imkanı bulunmadığından, söz konusu parseldeki belediye hissesinin diğer hissedarların ön alım hakkı bulunmak şartı ile 5393 Sayılı Belediye Kanunun 18/e maddesi kapsamında satışının yapılması, satışının; Belediye Kanunun 34/g maddesi kapsamında Belediye Encümenince yapılması, oybirliğiyle uygun görülmüştür.”

3-Silivri Yeni Mahalle 1/1000 ölçekli uygulama imar planına yapılan itirazlar ile ilgili İmar Komisyonu raporunun görüşülmesine ilişkin gündem maddesi oybirliğiyle kabul edildi. (İtirazlar ve bunlara ilişkin komisyon görüşlerinin ayrıntılı haberi yarın Hürhaber’de)

5-Belediyemizde sözleşmeli personel çalıştırılması ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun görüşülmesine ilişkin gündem maddesi oybirliğiyle kabul edildi.

Konuyla ilgili Plan ve Bütçe Komisyon raporu şöyleydi: "Belediye Meclisince de onaylanan C11 grubu cetvellerinde boş bulunan Teknik, Sağlık, Avukatlık ve Genel İdare Hizmetlerindeki kadrolara 5393 sayılı Kanunun 49. Maddesine istinaden tam zamanlı iş sözleşmesi yapılmak suretiyle sözleşmeli personel çalıştırılması ve 2014 yılı için Maliye bakanlığınca açıklanan taban ücretlerden olmak üzere ücretlerinin ödenmesi.”

6-Mahkeme tarafından iptal edilen 55 ada, 2 parsele ilişkin bölümün yeniden uygulama imar planı hazırlanması ile ilgili İmar Komisyonu raporunun görüşülmesine ilişkin gündem maddesi oybirliğiyle kabul edildi.

Konuyla ilgili İmar Komisyon Raporu şöyleydi: "Silivri ilçesi Piri Mehmet Paşa Mahallesi 666 ada 1,2,3,4 ve 5 parseller ile i11 ada 87,88 ve 89 parsellere isabet eden yeşil alanın iptal edilerek Ayrık Nizam 4 meskun Konut Alanı olarak planlanması 666 ada bulunan parseller için ön bahçe mesafesinin 5 m yan bahçe mesafesinin 3 m olarak 11 ada 87,88 ve 89 parsellerin ön ve yan bahçe mesafesinin 3 m olarak tayin edilmesi, 55 ada 2,3 ve 4 parsellerde Mahkeme Kararı doğrultusunda ve Nazım İmar Planında bulunan ana ulaşım yolları ile entegrasyonu sağlanacak şekilde planın yeniden düzenlenmesi, ayrıca İSKİ Genel Müdürlüğünün 27.12.2013 tarih ve 618107 sayılı yazısı doğrultusunda TEM Bağlantı Yolu Doğusu ve Batısı ile Yakın Çevresi UİP Plan notlarının 2.3.5 maddesinin "İmar Planına işlenmiş olan İSKİ Atıksu Tünel hattında, tünel aksının sağ ve solunda 10’ar metre olmak üzere toplam 20 m’lik alan ile düşeyde tünel boru üst konutun 5 m mesafesinde herhangi bir kazı, sondaj fore kazık, jetgroutvb çalışmalar yapılmamalıdır. İçinden atıksu tünel hattının geçtiği parsellerde İSKİ’den görüş alınmadan inşaat uygulaması yapılmaz” şeklinde değiştirilmesi komisyonumuzca oybirliğiyle uygun bulundu.”

OYÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLEN GÜNDEM MADDESİ

4-Mülkiyeti belediyemize ait Silivri Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 45 ada 1 parseldeki taşınmaz üzerindeki balık lokantasının faaliyet konusu değişikliği ile ilgili Plan Bütçe ve Hukuk Komisyonu raporunun görüşülmesine ilişkin gündem maddesi oyçokluğuyla kabul edildi.

İZİNLİ SAYILANLAR

Mazeretleri dolayısıyla meclis toplantısına katılamayan meclis üyeleri; Suna Göçengil, Elif Bilici, Metin Kaya ve Ramazan Sakallıoğlu’nun izinli sayılmaları oybirliği ile kabul edildi.

Hazal BAŞARAN/Sevginar UYGUN


YORUM YAP