Sevginar Sali

4 yılda nereden nereye?

Sosyal medyanın pek çok zararlı tarafı yanı sıra yararlı yönleri de var…

Nereden bu kanaate vardım şimdi?
Tam 4 yıl önce 27 Haziran 2018'de yazdıklarımı hatırlayınca…
“Daha güzel şeyler olabilirdi... Olmadı mı? Siz olanlara kör kalmayın, sağır olmayın yeter...
Dün bir arkadaşım yazmış "Dönelim mi artık Silivri yerel siyasetine?" diye... Genel siyaset rüzgarına kapılan sevgili yerel siyasetçilerimiz, dönülecek pek bir şey kalmadı geriye : ) Bıraktığınız gibi durmuyor, ilgisizlikten iyice bir dağıldı az buz olan da...
Üçüncü dönemi isteyen, iktidarı kazanmak arzusunu taşıyanlar şu anki kafayla yol alırsa sadece onların hava alması tehlikesiyle değil, Silivri'ye de yazık olması endişesiyle karşı karşıyayız... 'Ben nasıl daha iyisini ortaya koyarım' yok, 'Rakiplerim benden kötü'ye güven duyularak mesafe kat etmeye çalışmak Silivri'ye hizmet değil, ihanet gibi bir şey!
AK Parti Silivri yerelde kaynıyor, CHP Genel Merkezi alt üst... İYİ Parti, Meral Akşener rüzgarını kesmeye pek hevesli...
Bakıyorum da MHP'den sağlam duran yok : ) Muhalefetteyken bile en büyük saldırılara maruz kalıp niceliği azalırken, niteliğini arttıran yapısı karşısında bir kez daha şapka çıkartıyorum : ) 'Siyaset yazmayacağım' niyetiyle giriştiğim yazının gidişatına bak!
Tamamı bugün HÜRHABER'de” dediğim yerde bitiyor yazı…

Günü gününe Silivri siyasetini takip edenler içinde bulunduğumuz çıkmazı görür de (ki içindeyken zamanla körelebiliyor da insan yaşadığı gerçeğe…) Cumhur İttifaklı, MHP'li seçeneği, hem de Volkan Yılmaz gibi bir başkan profilini kim düşünüp, önümüze koyduysa eseriyle ne kadar övünse inanın az.
Huyu, suyu davranışı kişiden kişiye, beklentilere göre değişiklik arz eder de “Volkan Yılmaz'ın görevi itibariyle Silivri'ye faydası olmadığını”, “Bu şehrin yararına işler yapmadığını” söyleyecek kimse olduğunu düşünmüyorum. İnanmadan söyleyenler de en büyük haksızlığı kendilerine yaparlar zaten. Yılmaz'ın kişilere faydasını tartışır, Silivri'ye yararını tartışamayız bile.
Volkan Yılmaz'ı genel merkez siyasetinin zorlu koridorlarından Silivri'ye yönlendiren anlayış dahi bu kadarını tahmin edememiştir diye teselli arıyorum; ilçe siyasetinin kısır çekişmelerinin sebep olduğu çaresizliğimize, teslimiyetimize…
Tabi ki bu dönem yapılanları mümkün kılan Silivri seçmeninin sandığa yansıttığı iradedir. Volkan Yılmaz'ı hizmet kapısına kadar siyaset getirmiş olabilir kilidi vatandaş verdi. Bir dizi önyargıyı kıra kıra aldığı yetkinin üçüncü senesinde enteresan bir detayı belirteyim; oy vermeyenler daha ateşli savunuyor. Yaptıklarını görmeden önce inanmamış olmanın içten içe suçluluğu içinde.
***
Silivri'nin yeni bir hikayeye ihtiyacı vardı…
Yeniden heyecana…
Kimsenin kaybetmediği, Silivri'nin kazandığı bir sürece…
İstedikleri olmayanlar, ihtiyaçları olanı yaşadıkları açısından bakabilirler bu dönemde tecrübe ettiklerimize…
Genel seçim sonuçları ile Yılmaz'dan kurtulmayı umut edenler, yerelde yaptıklarının yerindeliğini dolaylı yoldan onaylıyor esasen. O veya bu parti, ya da kendi açısını terk edip Silivri noktasında gelişmelere bakabilenler ise ikinci döneminde gerçek Volkan Yılmaz ve belediye başkanlığı öngörüsünde bambaşka bir eksen çiziyor Silivri'nin payına.

YORUM YAP