11 ülke 523 katılımcıyla gerçekleştirilen proje tamamlandı

11 ülke 523 katılımcıyla gerçekleştirilen proje tamamlandı

Silivri Toki Cumhuriyet Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Öznur Aydemir ve öğrencilerinin 11 ülke 523 katılımcı ile bir dizi etkinlikler eşliğinde gerçekleştirdiği Our Earth, Our Responsibility projesi büyük buluşmayla final yaptı.

İlçemiz okullarından Silivri Toki Cumhuriyet Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Öznur Aydemir ve öğrencilerinin 11 ülke 523 katılımcı ile gerçekleştirdiği ve Ekim ayından beri devam eden Our Earth, Our Responsibility projesi büyük final buluşması ile tamamlandı.

Öğrenciler proje süresince yeni web2 araçları ile logo tasarlama, oy verme, poster ve afiş hazırlama, padlet oluşturma, pano tasarlama gibi tasarım çalışmaları yaptılar. Beş farklı ülke ile mektup arkadaşlığı yaparak öğrendikleri yabancı dillerini geliştirdiler. Canlı sohbetler ile iletişim becerilerini arttırırken, doğal ve kültürel miras öğelerini tanıtma fırsatı buldular.

Hem eğlendikleri hem de bolca yeni bilgiler edindikleri proje doğa bilinci ve çevre sorumluğu ile ilgili etkinliklere katıldılar.  Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi'ne yapılan eğitim gezisinin ardından meyve ve sebze çekirdeklerinden tohum filizlendirme çalışmalarını başarı ile devam ettirdiler.

Proje planına uygun olarak Eskişehir ve Ilgaz dağı gezilerinde örnek davranışları ile öğretmenleri onurlandırdılar. Covid-19 pandemi önlemleri nedeni ile hazırlıkları tamamlanmış olan Balkan ülkeleri gezisi ve bahar faaliyetlerini ertelemek zorunda kalan öğrenciler bu süreçte evden hem online derslerine, hem de proje çalışmalarına devam ettiler. Bu süreçte uluslararası online bilgi yarışması, canlı sohbetler,  Dünya Su Günü gibi önemli günler ile ilgili video ve doküman hazırlama gibi uzaktan eğitim etkinliklerine devam eden öğrencileri ve öğretmenlerini tebrik ediyoruz.

Haber Merkezi

YORUM YAP