“1 yılda 22 milyon kilit”

“1 yılda 22 milyon kilit”

12.07.2017 10:13:16

Mesan Kilit, Ar-Ge çalışmaları ve yatırımlarının ardından hedef büyüttü. Mesan Kilit, Avrupa'nın en büyük endüstriyel kilit üreticisi olmayı ve dünyanın ilk üç firması arasında yer almayı hedefliyor.

MESAN Kilit Genel Müdürü Mustafa Mertöz, artan güvenlik tehditlerinin firmaları Ar-Ge çalışmalarına ve teknolojiyle birlikte yeni ürünler üretmeye sevk ettiğini söyledi. 75'in üzerinde ülkeye ihracat gerçekleştiren ve 500'ün üzerinde ürün çeşitliliğine sahip Mesan Kilit, taşımacılık, mobilya elektrik ve elektronik pano üreticileri, jeneratör ve kompresör üreticiler dış ortam kabin üreticileri, havalandırma ve makine üreticileri gibi birçok farklı sektöre hizmet veriyor.

MERTÖZ: ÜRÜNLERİMİZİ 5 KITAYA ULAŞTIRIYORUZ
2017 yılı itibari ile 75'in üstünde ülkeye Mesan markasını ihraç ettiklerini belirten Mesan Kilit Genel Müdürü Mustafa Mertöz, "İhracatımızın yüzde 50'sini sanayileşmiş Batı Avrupa ülkelerine gerçekleştiriyoruz. Aralarında Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya ve İspanya gibi önemli ülkeler yer alıyor. Bu ülkelerin Mesan kalitesini, ürün yelpazesini, müşteri ilişkilerini benimsemiş olması son derece önemli. Yine kendi coğrafyamızdaki pazarlarda ki uzun süreli başarımız devam ediyor.
Ortadoğu'da özellikle Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuzey Afrika'da Mısır ve Cezayir gelişen pazarlarımız. Ayrıca Güney Asya, Kuzey Afrika, Avustralya ve Amerika Kıtası gibi bölgelere de ihracat yaptığımız için ürünlerimizi 5 kıtaya ulaştırıyoruz” dedi.

“YATIRIMLARIMIZ CİDDİ BİR ŞEKİLDE SÜRÜYOR”
Bilgi güvenliğinin kişisel ve kurumsal olarak en üst seviyelere çıktığına dikkat çeken Mustafa Mertöz, "Artan ihtiyaçlar doğrultusunda erişim güvenliği ve ortam parametrelerinin takibi konusundan yola çıkarak erişim kontrol, ortam izleme ve yönetim sistemleri ile birlikte çok çeşitli bir yelpazeye sahip elektronik kollu kilitlerini 2011 yılından itibaren ürün ailesi içine dahil ettik.
Bu sistem sayesinde verinin depolandığı bölüme giriş yapabilmek ancak yetki verilmiş kişiler tarafından mümkün olabiliyor. Mevcut bir yönetim yazılımı sayesinde hangi lokasyonda, kimin, ne zaman giriş –çıkış yaptığı izlenebiliyor. Bu amaçla kartlı, şifreli, uzaktan kumandalı ve hatta parmak izli geçiş sistemleri kullanılıyor. Bu geçiş sistemleri ile yetkilendirilmiş kişiler elektromekanik kilidi açarak veri merkezine ulaşıyor.
İki yıllık çalışmanın eseri olan bu entegre sistem sayesinde bir merkezi yazılım ve yönetim sistemi kullanarak veri merkezindeki server kabinlerinin network ortamında izlenmesi ve yönetilmesi mümkün. Bunların yanında elektronik ürünlere ek olarak çok çeşitli endüstriyel alanlarda kullanılabiliyor. Bu alandaki ihtiyacı karşılayabilecek uzaktan kumanda edilebilen, elektronik kilit çeşitleri de mevcut. Bu konuda ki yatırımlarımız ciddi bir şekilde sürüyor."

“FİYAT ARALIĞIMIZ 1 TL'DEN BAŞLAYARAK 200 TL'YE KADAR ÇIKABİLİYOR”
Endüstriyel mekanik ve elektronik kilit, menteşe, kulp ve contalardan oluşan yaklaşık 500'ün üzerinde ürün çeşitleri bulunduğuna dikkat çeken Genel Müdür Mertöz, "Fiyat aralığımız 1 TL'den başlayarak 200 TL'ye kadar çıkabiliyor. Özellikle elektronik kilitler ve özel paslanmaz çelik ürünler üst segment ürünler olarak sayılabilir. Bunun yanında posta kutusu kilidi ya da pano kilidi gibi ürünlerde fiyatlar çok daha düşük seviyelerdedir

“ÜRÜN VE HİZMETLERİMİZİN KALİTESİNİ ETKİLEYEN SIKI BİR KALİTE GÜVENCESİ PROGRAMI YÜRÜTÜYORUZ”
Ürünlerimiz RoHS standartlarına uygun olarak üretiliyor. Kimyasalların kaydedilmesi, değerlendirilmesi, onaylanması ve sınırlandırılması (REACH) ile ilgili yükümlülüklerimizi yerine getiriyoruz. Ürün ve hizmetlerimizin kalitesini etkileyen tüm faaliyetlerde sıkı bir kalite güvencesi programı yürütüyoruz" diye konuştu.
Haber  Merkezi

YORUM YAP