1.Seviye Temel Arama Kurtarma sertifikası aldılar

1.Seviye Temel Arama Kurtarma sertifikası aldılar

9.05.2022 13:56:30

Özel Silivri TÜRAM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Afet Bilinci Farkındalık Eğitimini tamamlayarak 1. Seviye Temel Arama Kurtarma sertifikalarını aldı.

Özel Silivri TÜRAM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencilerinden oluşan 34 kişilik grup, 25-29 Nisan 2022 tarihleri arasında Silivri Belediyesi SAK Ekiplerinin Koordinasyonunda İstanbul AFAD Eğitim Şube Müdürlüğü'nün Yeşilköy'de bulunan eğitim merkezinde Afet Bilinci Farkındalık Eğitimini tamamladı.

Öğrencilere AFAD eğitim Merkezinde 5 gün süre ile afet öncesinde, sırasında ve sonrasında yapılması gerekenlere yönelik 25 saatlik uygulamalı eğitim verildi.

NELER YAPILDI?

Öğrenciler eğitim süresince deprem simülasyonunda geçmiş dönemlerde yaşanan depremlerin benzerlerini deneyimlediler, yangın söndürme, sel durumunda yapılacaklar, çadır kurma, enkazda yaralı arama ve kurtarma, halat ile dikey inme ve çıkma, serbest tırmanma gibi eğitimleri de uygulamalı olarak öğrendiler ve bu durumlarda yapılması gerekenler konusunda bilinçlendiler.

Sertifikalı Eğitim

5 Günlük 25 saat eğitimini başarıyla tamamlayan Özel Silivri TÜRAM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından hazırlanan 1. Seviye Temel Arama Kurtarma sertifikalarını alarak eğitimlerini tamamladılar.

Renginar SALİ

YORUM YAP