Volkan Yılmaz: Adalet ilkesine ne kadar sadık kalınacak!?

Volkan Yılmaz: Adalet ilkesine ne kadar sadık kalınacak!?

23.11.2020 10:23:51

İBB MHP Grup Başkanvekili ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İBB Meclisinde gerçekleştirdiği 2021 yılı bütçesi ile ilgili değerlendirmesinde adalet vurgusunda bulundu.

İBB'nin Fatih/Acılar ve Silivri'yi deprem önlemleri çerçevesinde kentsel dönüşüm konusunda pilot bölge ilan edip KİPTAŞ marifetiyle Beylikdüzü'nde, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun geçmiş dönem belediye başkanı olduğu ilçede, başlatılan Kentsel Dönüşüm hamlesi ile İBB'nin 2021 yatırım bütçesinde Silivri'ye 60 bin metrekare, Büyükçekmece'ye 600 bin metrekare yeşil alan öngörülmesini adalet vurgusuyla gündeme taşıyan Başkan Volkan Yılmaz, “Biz buna itiraz ederiz” diye konuştu.

“ADALET İLKESİNE NE KADAR SADIK KALINACAĞININ
TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”
Yılmaz'ın bütçeye ilişkin adalet değerlendirmesi aynen şöyle oldu: “İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 2021 yılı Performansa dayalı Yatırım-Hizmet programı ve bütçesine ilişkin bu konuşmamda rakamlar üzerinde şurası eksik burası yanlıştır türünde uzun uzadıya değerlendirmelerde bulunmayacağım. Nihayetinde bütçede ifade edilen rakamlar, teknik personelin yapılmak zorunda olan işlerle ilgili çarparak – bölerek gerçekleştirilen tespitlerin ifadesidir.
2021 Performans Programı kitapçığında “Temel Politika ve Öncelikler” bölümünde 9 ayrı başlık altında İstanbul için yapılacaklar zikredilmiştir. Burada ifade edilenlere hiç kimsenin karşı çıkması mümkün olamaz. Çünkü hangi partiden olursa olsun göreve gelmiş olan her yönetimin yapmak zorunda olduğu şeylerdir burada ifade edilenler. Önemli olan burada ifade edilenlerin belirtilen süreler içinde yapılıp yapılamayacağıdır. Temennimiz ve dileğimiz dönem sonunda yapıldıklarını görmektir.
Ancak başka önemli olan bir hususta İBB'nin hizmet ve yatırımlarının yer, mekân, zaman ve bölge tercihlerinde Sayın Başkanın “Temel Değerler” tanımlamasındaki ilkelerin ilk sırasında yer verdiği “Adalet” ilkesine ne kadar sadık kalınacağıdır. Bunların da takipçisi olacağız.” dedi.

“SİLİVRİ'YE 60 BİN, BÜYÜKÇEKMECE'YE 600 BİN M2 KARE
YEŞİL ALAN ÖNGÖRÜLMESİ ADALETSİZLİK!”
İBB 2021 yılı bütçesinde yeşil alan yatırımlarına ayrılan bütçede adaletsizlik yapıldığını söyleyen Başkan Yılmaz, “Silivri ilçesine 60 bin metrekare yeşil alan ön görülürken, Büyükçekmece ilçemize 600 bin metrekare yeşil alan öngörülmüş. Biz buna itiraz ederiz.
Gelin İstanbul'un hava alacağı, şehrin stresinden kurtulacağı bir saat uzaklıktaki Çatalca, Silivri ve Şile'nin ormanlık alanlarında mesire alanları yaparak beraberce İstanbul'un hizmetine sunalım. Denize 42 km sahili bulunan Silivri'mize 8 tane halk plajı yapalım. İstanbul halkı gelsin sosyal amaçlı bu tesislerde hafta sonları tatilini yapsın.” dedi.

“KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUSUNDA İBB İLÇE BELEDİYELERİNİ DESTEKLEMELİ”
Yakın zamanda yaşanan İzmir Depremine değinen Başkan Yılmaz, “İzmir depremi bize göstermiştir ki, Deprem hayatımızı şekillendiren en önemli olguların başında gelmektedir. Depreme hazır olmak gerektiği uzunca bir zamandan beri en çok söylenilen sözlerin başında yer almaktadır. İstanbul gibi afetler karşısında kırılgan olan bir kentte artık kaçınılmaz hale gelen Kentsel Dönüşümün sözlerde kalmayıp eyleme dönüşmesi gerekmektedir. İmkânları az ya da yetersiz olan İlçe Belediyeleri bu konuda İBB tarafından desteklenmelidir” dedi.
Meclis kürsüsünden, KİPTAŞ'ın Kentsel Dönüşüm için sahaya sürülmesi çağrısında bulunan Başkan Yılmaz, “ Gelin bu Kentsel Dönüşüm hamlesinde ciddi bir aktör olarak KİPTAŞ'ı sahaya sürelim. Biz Silivri'de depremin merkez üssü olması hasebiyle Silivri ilçesi olarak buna sonuna kadar hazırız.

“KİPTAŞ KENSEL DÖNÜŞÜME BEYLİKDÜZÜNDEN BAŞLADI!”
Lakin geçtiğimiz günlerde Ekrem Bey'in geçmiş dönem Belediye Başkanı olduğu Beylikdüzü'nde KİPTAŞ ile ortak bir dönüşüm programı hayata geçirildiğini basından takip ettik. Memnun oldum ancak 39 ilçede adalet kavramının altı doldurularak bu tip çalışmaların ilçe belediyeleri ile beraber yapılmasını bekliyoruz.
İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu'nun bizlere, İstanbul'a vaat ettiği 20 bin konutu, yani eskilerinin yıkılıp yerine yenilerinin yapıldığı 20 bin konutun; ivedilikle yapılması gerektiğini hatırlatmak istiyorum.

“KİPTAŞ-4 KENTSEL DÖNÜŞÜM REZERV ALANI İLAN EDİLSİN”
Yine bir çağrıda bulunmak istiyorum; Silivri'de temeli atılan KİPTAŞ-4 projesi tamamlanmak üzere, gelin KİPTAŞ-4'ün satışlarını durdurun hep beraber burayı ‘Kentsel Dönüşüm Rezerv Alanı' ilan edelim” teklifinde bulundu.

YORUM YAP