Müjdat Gürsu Stadı ihaleye çıkıyor

Müjdat Gürsu Stadı ihaleye çıkıyor

7.01.2020 13:30:43

Silivri'nin ve ilçe spor kulüplerinin acil ihtiyacı olan stat sorunu sonunda çözüme kavuşuyor, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın Silivrispor Kulüp Başkanı Taylan Güraslan ile birlikte yürüttüğü titiz çalışma meyvelerini vermeye başladı.

 

Yaşanan İstanbul depreminin ardından mühürlenen ilçe stadını kullanan kulüpler artık tesisiz kalmayacak. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve Silivrispor Kulüp Başkanı Taylan Güraslan'ın titizlikle yürüttüğü çalışmalar sonuca eriyor ve İBB Müjdat Gürsu Tesislerinin yenilenmesi için ihale aşamasına gelindi. Geçtiğimiz ay içinde Silivri'yi ziyarete gelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na tesis eksikliğinin anlatılması üzerine İBB'nin inisiyatifinde olan Müjdat Gürsu Stadı için gerekli izinler alındı.

 

Önceki gün ilçeye gelen İBB Spor AŞ yönetim kurulu üyeleri ile birlikte bir araya gelen Silivrispor Kulüp Başkanı Taylan Güraslan, stadın ihale aşamasına geldiğini bildirdi. Öncelikle stadın zemini yapılacak. Edinilen bilgiye göre İstanbul Büyük Şehir Belediyesi öncelikle stadın zeminini yenileyecek. Stat zemini UEFA standartlarında sentetik zeminli olacağı bildirildi. Zeminin yapılması ile birlikte eş zamanlı planlanan İBB Müjdat Gürsu Stadı'nın rüzgâr alan bölümü olan kuzey tarafına ise hilal şeklinde tribün yapılacak.

 

TRİBÜNLERİN ALTLARINA AMATÖR KULÜPLER İÇİN ODALAR OLACAK

İBB'nin yapımını üstlendiği tesisler ile ilgili bilgilendirmede yapılacak olan hilal şeklindeki tribünlerin alt kısımlarında ilçede aktif şekilde faaliyetlerini sürdüren tüm amatör kulüpler için malzeme odaları da yapılarak kulüplere teslimi gerçekleştirileceği de bildirildi.

 

2020-2021 SEZONUNA YETİŞECEK

İBB'nin yapımını üstlendiği tesis revizyonu için ihale aşaması için gerekli talimatların verildiği bildirildi. İhale aşamasının ardından tesislerin tamamının kullanımı için verilen tarih ise 2020-2021 sezonu olarak belirlendi.

Engin AKIN

YORUM YAP