Kırkıcı’dan İETT ve Halk Ekmek bilgilendirmesi

Kırkıcı’dan İETT ve Halk Ekmek bilgilendirmesi

1.03.2021 14:27:46

CHP Grubu adına Mart Ayı Meclisinde söz alan Süheyl Kırkıcı,  önemli gün ve şahsiyetlerin yanı sıra Halk Ekmek, İETT tartışma- larına değindi üst geçit, Seymen Örnek Köy Projesi ile halk plajı yatırımlarına yönelik takipleri hakkında bilgi verdi.

CHP Grubu adına Pazartesi günü gerçekleştirilen Silivri Belediye Meclisi Mart ayı birinci oturumunda Başkanvekili Süheyl Kırkıcı söz alarak şu değerlendirmede bulundu:

“Öncelikle çok üzücü bir olay yaşadık. CHP'nin önceki dönem yönetim kurulu üyesi olan bir kardeşimizin ailesiyle birlikte yaşadığı felaketi hatırlatarak başsağlığı diliyoruz. Çok üzgünüz. Benzer olayların tekrarlanmamasını diliyoruz.

Gökalp Karaca arkadaşımız bir rahatsızlık geçirmişti. Onu bugün aramızda gördüm. Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum.

“ŞEHİTLERİMİZİN RUHLARI ŞAD OLSUN”

Geçtiğimiz ay içerisinde Gara'da teröristler tarafından şehit edilen tüm asker ve polislerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Ve yine bir yıl önce bu günlerde Suriye'nin İdlip kentinde Rusya'nın hava saldırısı sonucu şehit düşen 34 askerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Şehitlerimizin ruhları şad olsun.

“YEŞİLAY HAFTASI KUTLU OLSUN”

Toplumun bağımlılık konusunda bilinç ve farkındalıkların artırılmasını hedefleyen tüm çalışmaları destekleyeceğimizi belirterek Yeşilay Haftasını kutluyoruz.

“KADINLARIMIZIN DAYANIŞMA VE MÜCADELE GÜNÜNÜ KUTLUYORUZ”

8 Mart, kadınların örgütlü hak mücadelesi verdikleri ve fırsat eşitliği sağlanması konusunda verdikleri mücadelede yanlarında olduğumuzu belirtiyoruz. Bu vesileyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü birlik, dayanışma ve mücadele gününü kutluyoruz.

“İSTİKLAL MARŞI'MIZIN KABUL YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN”

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi, vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve minnetle anıyoruz. İstiklal Marşı'mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün yıldönümünü kutluyoruz.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN TIP BAYRAMINI KUTLUYORUZ”

Sağlık sistemine uzanan yanlış politikalara, oluşan aksaklıklara ve şiddet olaylarına rağmen özellikle yaşadığımız salgın sürecinde gece gündüz büyük özveri içinde görev yapan tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutluyoruz.

“18 MART ŞEHİTLERİMİZİ ŞÜKRANLA ANIYORUZ”

18 Mart Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıldönümünde büyük zaferin kahramanlarını, bu topraklar için şehit düşmüş tüm kahramanlarımızı şükranla anıyoruz. Bu destanın ardından Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde emperyalizme karşı kurtuluş mücadelesi başlatan ve bağımsız bir devlet kurmuş olan halkımız tüm dünyanın ezilen, maznun ve mağdur halklarına örnek oldu. Bugün bir kez daha tarihin akışını değiştiren zaferde Anadolu halkının verdiği mücadeleyi hatırlıyor 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106 yıldönümünü ve Şehitleri Anma Günü'nde vatan topraklarımızın kurtarılmasında canlarını feda eden şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.

“HOCALI KATLİAMI'NI GERÇEKLEŞTİRENLERİ KINIYORUZ”

26 Şubat Hocalı Katliamı, hepimizi derinden üzen bir olay. Çocuk, kadın fark etmeden gerçekleştirilen katliamda 613 Azerbaycan vatandaşı katledildi. Katliamı gerçekleştirilen kişileri kınıyoruz.

“NEVRUZ'U TÜM HALKLAR NEZDİNDE KUTLUYORUZ”

21 Mart Nevruz Günü Asya, Ortadoğu ve Balkan halklarının kutladığı, andığı ve kendince farklı anlamlar da yüklediği Nevruz'u tüm halklar nezdinde kutluyoruz.

YAŞAR KEMAL ANILDI

Kaybettiklerimize ek olarak yine Dünya Edebiyat Tarihinin önemli şahsiyet, “İnsan evrende gövdesi kadar değil, yüreği kadar yer kaplar” diyen Yaşar Kemal'i anıyoruz. “Zulme sessiz kalan bir gün, zulme uğrar. Haksızlığa karşı durmak, insanın onurudur” diyen Yaşar Kemal'i saygı ve hasretle anıyoruz.

“ENGELLİ BİREYLERİN OTOPARKLARDAN ÜCRETSİZ YARARLANMASI TALEBİ”

Basın emekçisi Cihangir Davutoğlu, bizi arayıp otoparklardan engelli kardeşlerimizin ücretsiz yararlanması genel eğilimlken, Silivri'de bazı otoparklarda ücrete dönüştürüldüğünü üzüntüyle ifade etti. Özellikle Kaymakamlığımızın arkasındaki otoparkta engellilerden ücret talep edildiği ifade edildi. Pozitif bir ayrımcılık beklendiği ifade edildi, biz de bunu buradan paylaşıyoruz.

“İREM KURT'U TEBRİK EDİYOR, BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORUZ”

Geçtiğimiz günlerde Silivri'mizi yine gururlandıran tenisçimiz İrem Kurt birçok başarıya imza attı. Silivri'de bir Tenis Şampiyonu yetişiyor. Kendisini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

“EKMEK ÜZERİNDEN SİYASET YAPMAK DOĞRU DEĞİL”

Yanlış anlaşılmalara fırsat vermemek adına iki konuyu sizinle paylaşmak istiyorum. Son dönemde ekonominin dibe vurmasıyla, salgının getirdiği yükleri de dikkate alarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Halk Ekmek üzerinden büfelerin çoğaltılması ve ucuz ekmeğe ulaşamayan halkımızla ilgili alınması gereken kararlarda ciddi polemikler yaşandı. Ekmek üzerinden siyaset yapmak doğru değil. Polemiği bile doğru değil. Kimse saatlerce o büfelerin önünde kuyrukta beklemek istemez. Bundan biz de, muhalif arkadaşlar da asla keyif almayız. Bu, bir sonuçtur. Keşke bu sonuca giden süreçte önlemler alınsaydı da bu duruma gelinmeseydi.

“MHP, ZATEN BUNU TESCİL ETTİRDİ”

Nitekim hükümetin ortağı demeyeyim de diğer destekçisi parti Milliyetçi Hareket Partisi “Askıda ekmek uygulamasıyla” zaten bunu tescil ettirdi. Belediyemizin Aşevi kurmak zorunda kalması da bir sonuç olarak görülmeli. Sokakta aç insan yoksa Aşevine de ihtiyaç olmaz. Keşke bunları yaşamasak. Keşke çözümünü hızla gerçekleştirebilsek.

“ÖNÜMÜZE GETİRİLEN ENGELLEMELERİN İNANDIRICILIĞI ORTADA”

Bizler insanoğluna yarışır biz düzen ve sistemde yaşamak istiyoruz. Halkımız buna layık. Dolayısıyla ekmek üzerinden değişik biçimlerle önümüze getirilen engellemelerin inandırıcılığı olmadığı ortada. Zaten geri tepmelerinden belli.

“ASIL AMAÇ EKMEĞE KOLAY ULAŞMALARINI SAĞLAMAK”

En son yine grupların oy birliği ile şehit yakınları ve gazilerin işletmesi karşılığında büfelerin kurulması uygun bulundu. Bizce de çok ideal bir çözüm oldu. Burada amaç kimin işleteceğinden öte tabi ki ekmeğe ihtiyaç duyan kesimlerin kolaylıkla ulaşmalarının önünü açmak. Siyaset kurumlarının görevleri arasında bu var.

“FIRINCI ESNAFIMIZ ENDİŞE DUYMASIN”

Bir fırıncı ailesinin çocuğu olarak, fırıncı esnafını iyi bilen biri olarak söylüyorum, kendileri bu konuda aslı bir endişe duymasınlar. İBB üzerinden satılacak olan ucuz ekmek toplamın yüzde 6'sını bile bulmamakta. Dolayısıyla fırıncılarımızın gelirinin düşmesinin söz konusu olamaz. Onların satışlarının etkileneceği yerler değil, insanlarımızın daha rahat ulaşabilecekleri yerlere büfeler kurulacak. Keşke bu durumlar yaşanmasa, çözüme bağlansa da insanlarımızın tamamı fırından sıcak ve daha kaliteli ekmeğe ulaşabilse.

“İETT'NİN SİLİVRİ'DEN ÇEKİLME GİBİ BİR DURUMU SÖZ KONUSU DEĞİL”

Yanlış bir bilgiyi daha düzeltmek istiyorum. İstanbul İETT'nin Silivri'den çekilme gibi bir durum söz konusu değil. Bildiğiniz gibi daha önceki Belediye Meclisinde oy birliği ile alınan kararla Özel Halk Otobüsü sistemi kaldırıldı.

YENİ SİSTEMİN İÇERİĞİ

Yeni sistemde neler var? Tüm araçlara bilgisayarlı takip sistemi takılacak. İETT, tüm otobüsleri online denetleyecek. Araç içinde yaşanan sorunlara anında müdahale edilebilecek. Otobüs şoförleri akademik eğitim alacak. Sadece eğitimlerini tamamlayanlar otobüslerde çalışabilecek. Her şoföre belirli bir puan sistemi getirilecek. Vatandaş memnuniyeti, güvenli sürüş ve diğer teknik kriterler ile puanlarını yükselten şoförlere ilave ödüller verilecek. Vatandaştan yoğun şikayet alan, trafik güvenliğini ihlal eden, yolcuyu tehlikeye atan şoförler ise belirli bir puan altına düştüğünde artık otobüs şoförü olarak hizmet veremeyecek.

“OTOBÜS ESNAFINA GELİR GARANTİSİ SAĞLANACAK”

Özel Halk Otobüsü esnafının gelir odaklı çalışması nedeniyle zaman zaman yolcu kapma yarışları, hat kavgaları yaşanıyordu. Araç bakım ve konfor hizmetlerinden kaçınmak zorunda kalınıyordu. Salgın süreci de bu sıkıntıları arttırdı. İBB, bütün bu olumsuzlukları aşmak için İETT hariç Özel Otobüslere 71 milyon lira sübvansiyon ve 11 milyon lira öğrenci abonman … Yeni sistemle sübvansiyon ödemeleri kalktı. Otobüs şoförlerine hizmet ve gelir garantisi sağlanacak. Aylık ücretler km üzerinden İETT tarafından ödenecek. Esnafın gelir kaygısı ve bu kaygı nedeniyle yaşanan aşırı dolu otobüs görüntüleri, yolcu kapma yarışları ve bakımsız araç görüntüleri sona erecek. Böylece tüm otobüslerin her ay ne kazanacağı belli olacak. Biz, emeği geçen tüm gruplara teşekkür ederiz. Karar oy birliği ile çıktı.

“SİLİVRİ HALKININ İÇİ RAHAT OLSUN”

Silivri halkı rahat olsun, İETT'nin kalitesinden vazgeçme niyeti yok. İstanbul, Silivri ve Silivri Birlik ailesine hayırlı olsun.

SEYMEN'İN ÖRNEK KÖY HAZIRLIK ÇALIŞMALARI HAKKINDA

İBB'de takip ettiğimiz birkaç işi de paylaşmak istiyorum. Seymenköy'ün Örnek Köy kapsamına alınmasıyla ilgili bir çalışma başlatıldı. Bunu sık sık dillendiriyorum. Geçtiğimiz ay İBB'den bir heyet gelmişti. Muhtarımızın da aramızda bulunduğu ortamda hem büro çalışması, hem saha çalışması yapıldı. Çalışma devam ediyor. Önümüzdeki günlerde bir ekibin daha geleceğini biliyoruz. Dronla çekimler yapacaklar. Köy içinde yol, kaldırım gibi benzer çalışmaların dışında Seymen'in Silivri ve köylerinin itibarını yükseltecek örnek bir hale getirmek isteniyor. Orada deresiyle birlikte Golf sahası olarak büyük bir mera alanı var. Bu alanların da kapsamında değerlendirilmesi için proje daha da büyütüldü. Eğer tamamlanabilirse, ki tüm çabamız bu yönde, Silivri'ye katma değer sağlayacağını düşünüyoruz. Bu çabamız devam ediyor. Silivri Belediyesi ve meclisimizin bu konudaki çabasını canlı tutmalarını bekliyorum.

ÜSTGEÇİTLER HAKKINDA

Üstgeçitlerle ilgili bir niyete girdik. Bir tane düşünürken iki tane oldu. Çok da iyi oldu. Bu konuda katkısı olan başta Belediyemiz olmak üzere teşekkür ediyoruz. Bu süreçte yine aynı güzergahta eski sanayi bölgesinde bir üst geçit var. İhtiyacı karşılamaktan ve güvenli olmaktan uzaklaşmış durumda. O üstgeçidin de İBB nezdinde tamamlanması ve yenilenmesiyle ilgili bir çalışma yürütülüyor. Bunun da takibini yaptığımızı bilmenizi istiyorum. Üst geçit projelerinin tamamlanıp Fen İşleri Daire Başkanlığına iletildiğini biliyoruz. Umarız yakında bu konuyla ilgili de iyi haberlerle karşınızda oluruz.

“TAKİPLERİMİZ DEVAM ETMEKTE”

Yine Belediyemizin, İBB'ye önerdiği yeni plaj alanlarıyla ilgili bir çalışma yürütülmekte. Takiplerimiz devam etmekte. Umarım hepsi olmasa bile bir kaçının bu sezona yetiştirilmesi konusunda çaba içerisinde olacağımızı belirtmek istiyorum.

Alacağımız tüm kararlar hayırlı olsun. Herkesi saygıyla selamlıyorum.”

YORUM YAP