“Cumhuriyet’imizin değerlerini yükseltmek güçlü devlet ve toplumla mümkün”

“Cumhuriyet’imizin değerlerini yükseltmek güçlü devlet ve toplumla mümkün”

29.10.2020 11:18:17

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda gerçekleştirilen Tebrikat Töreni'nde bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Ali Partal, “Cumhuriyet'imizin ve temel değerlerini yükseltmek ve sürekli kılmak ancak güçlü bir devlet, huzur, güven ve barış içinde yaşayan güçlü bir toplumla mümkün.” dedi.

Cumhuriyetimizin 97. yılı kutlamaları, önceki gün Çelenk Töreni ve 29 Ekim Özel Serginin açılışının ardından bugün Tebrikat Töreni ile devam etti. Tören, yağışlı hava nedeniyle 19 Mayıs Parkı yerine, Silivri Belediyesi Önder Yılmaz Sahnesi'nde gerçekleştirildi.

İlçe protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşların temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, gazi ve şehit ailelerinin katıldığı törende Silivri İlçe Kaymakamı Ali Partal, tebrikleri kabul etmeden önce bir konuşma yaptı.

“BÜYÜK DEHA ATATÜRK, ASİL VE YÜCE MİLLETİNİN VE İNSANLIĞIN KADERİNİ DEĞİŞTİRDİ”

Partal, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Cumhuriyetimizin 97. yılının hep birlikte, tüm yurtta coşku, gurur ve sevinçle kutlamaktayız. 97 Yıl önce milli bir destanın başkahramanı olan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 20. yüzyılın en büyük hadisesi olarak tarihe asla silinmemek üzere geçti. Büyük deha, asil ve yüce milletinin ve insanlığın kaderini değiştirdi. Yüce kişiliği ile çağ damgasını vurdu.

“MEMLEKET TÜM FERTLERİYLE BU İŞGALİ BERTARAF ETMEK İÇİN ADETA KÜLLERİNDEN DOĞDU”

Türk milleti, tarihin hiçbir döneminde esaret altına girmedi. I. Dünya Savaşının sonunda emperyalist güçler, eşi benzeri görülmemiş bir nefretle cennet vatanımızın her köşesini bir bir işgal ettiler. Memleket tüm fertleriyle bu işgali bertaraf etmek için adeta küllerinden doğdu. Atalarımız üzerinde yaşadığımız toprakları korumak için son nefeslerine kadar topyekûn bir mücadele verdi.

“BÜYÜK DEHA ATATÜRK, MİLLETİMİZİN LAİK OLDUĞU, EN MÜKEMMEL YÖNETİM ŞEKLİ OLAN CUMHURİYET'İ İLAN ETTİ”

1923 Yılına gelindiğinde Milli Mücadele destansı bir başarıyla kazanıldı. Ancak gazi meclisinin, devletin rejimi henüz belli değildi. Büyük deha Atatürk, uzun yıllardır vizyonunu tasarladığı şekilde milletimizin laik olduğu, en mükemmel yönetim şeklini yani Cumhuriyet'i ilan etti.

“TÜRK MİLLETİ OLARAK BU MUHAFAZA GÖREVİMİZİ ASLA UNUTAMAYIZ”

Atamız Cumhuriyet'i kurdu ve gelecek genç nesillere emanet etti. O bizi Cumhuriyet'in koruyucusu olarak gördü. Atamız diyor ki: “Cumhuriyet, fikirce, bedence ve ilim bakımından kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister.”  Biz vatansever Türk milleti olarak bu muhafaza görevimizi asla unutamayız.

“CUMHURİYET'İMİZİN DEĞERLERİNİ YÜKSELTMEK ANCAK GÜÇLÜ BİR DEVLET VE TOPLUMLA MÜMKÜN”

Dün olduğu gibi bugün de üzerimize düşen görevin, iç ve dış düşmanların vatan, millet ve bayrağımıza yönelik saldırılarına karşı birlik ve beraberlik için mücadele etmek ve Türkiye Cumhuriyeti'ne sahip çıkmak. Atalarımızın en değerli mirası olan Cumhuriyet'imizin ve temel değerlerini yükseltmek ve sürekli kılmak ancak güçlü bir devlet, huzur, güven ve barış içinde yaşayan güçlü bir toplumla mümkün. Büyük Türk Milleti ve onun yüce devleti tarih karşısındaki sorumluluğunun bilincinde. Cennet vatanı muhafaza görevini layıkıyla yerine getirmekte.

Bu duygu ve düşüncelerle canlarını bu vatan, millet ve devlet uğuruna feda eden, sahip olduğumuz tüm değerleri bizlere armağan eden başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.”

İlçe Kaymakamı Ali Partal, konuşmasının ardından bayrak tebriklerini kabul etti. Tören burada sona erdi.

Renginar SALİ

 

 

YORUM YAP