Çantalılar bankamatik istiyor

Çantalılar bankamatik istiyor

8.02.2017 09:50:32

Balaban Mahallesi Muhtarı Hasan Susulu, Çanta'da hiç ATM bulunmadığına işaret ederek, halkın mağdur olduğunu belirtti. 

Çanta Balaban Mahallesi Muhtarı Hasan Susulu, yetkililerle bu konu ile ilgili görüştüklerini fakat şimdiye kadar bankamatik sorununun çözümüne ilişkin hiçbir olumlu gelişme olmadığını söyledi.

“BURASI İLÇE OLMAYA NAMZET BİR YER”
Çanta Mahallesinin, Silivri'nin en çok göç alan mahallelerinden biri olduğunu söyleyen Susulu, “Gerekli müracaatta bulunduk ancak nüfus yetersizliği gerekçe gösterilerek mahallemize bankamatik konulmadı. Çanta'nın nüfusu 12 binlere dayandı. Türkiye'nin 81 ilinden Çanta'ya gelen var. Sadece geçen ay 107 kişi ikametgah aldı, gerisini siz düşünün. Yaz mevsiminde nüfus artışı daha da fazla oluyor. Geçen dönem 5 bin 65 tane seçmeni vardı. Buraya mahalle diyebilir misiniz, ilçe olmaya namzet bir yer. Gümüşyaka, Değirmenköy ve Çavuşlu'yu birleştirip konum itibariyle Çanta'yı merkez yapacakları şeklinde bir söylenti var.

“İNSANLAR SİLİVRİ'YE GİTMEK ZORUNDA KALIYOR”
Çanta sakinleri, en basit işlerini halletmek için bile ilçe merkezine gitmek zorunda kalıyor. Gümüşyaka'da, Değirmenköy'de var, en fazla göç alan bölge Çanta olmasına rağmen ATM konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Yetkililerin bir an önce yaşadığımız bu sıkıntıya çözüm bulmasını istiyoruz.” diye konuştu.
Hazal BAŞARAN

  1. cengiz cengiz

    Muhtarimiz hasan abiyi destek liyorum yerinde bir tespit

YORUM YAP