Baldöktü ailesine okullarından teşekkür

Baldöktü ailesine okullarından teşekkür

10.09.2019 11:12:07

Şerife Baldöktü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğretim yılı açılış töreninde hayırsever Şerife & Nurullah Baldöktü ailesine katkılarından dolayı teşekkür etti.

Şerife Baldöktü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2019-2020 Eğitim-öğretim yılı açılış töreni, dün hayırsever Şerife & Nurullah Baldöktü ailesinin katılımıyla gerçekleştirildi. Okulun Müdürlüğüne yeni atanan ilçemiz tecrübeli yöneticilerinden Musa Kalay, yeni öğretim yılı açılışında, öğrenci ve eğitimci kadrosuyla birlikte, Şerife & Nurullah Baldöktü ailesini ağırlayarak okul bahçesinde gerçekleştirdikleri peyzaj düzenlemeleri dolayısıyla kendilerine teşekkür etti.
Türk Dili ve Öğretmeni Azize Kanadıkırık Kılıç'ın sunumunda gerçekleştirilen açılış töreninde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, Türk büyükleri, aziz şehitlerimiz ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizin aziz hatıraları için bir dakikalık Saygı Duruşunda bulunuldu, akabinde İstiklal Marşımız okundu.

KALAY: YENİ ÖĞRETİM YILI, HEPİMİZ VE ÜLKEMİZ İÇİN HUZURLU, GÜVENLİ VE KARDEŞLİK ORTAMINDA GEÇSİN
Okul Müdürü Musa Kalay, okul bağışçısı, eğitim gönüllüsü, tabiat aşığı Nurullah Baldöktü ve değerli eşleri Şerife Baldöktü, veli, idareci, öğretmen ve öğrencilere “Hoş geldiniz” diyerek başladığı konuşmasına yeni öğretim yılının hepimiz ve ülkemiz için huzurlu, güvenli ve kardeşlik ortamı içinde geçmesini temenni etti ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Sevgili gençler, sizler için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan hummalı bir çalışma sonucunda gece gündüz demeden sizlere yakışır, yaraşır ortam ve mekânlar hazırlamaya çalıştık. Çalışmalarımız hala devam ediyor. İnanıyorum ki bu harcamış olduğumuz emeklerimizi, gayretlerimizi çok iyi anlayacaksınız, koruyacaksınız ve okulunuza sahip çıkacaksınız.

“SADECE BUGÜNÜ DÜŞÜNMEYİN İLERİ BAKIN”
Elinizde çok önemli bir değer var: zaman. Zaman kendinizi tanımanız, yetiştirmeniz ve bizlerle birlikte kendinizi zenginleştirmeniz için gereklidir. Hedefinize ulaşabilmek için onu en iyi şekilde kullanmak da sizin sorumluluğunuzdadır.
Sadece bugünü düşünmeyin ileri bakın, ileri görüşlü olun ve bir an bile kaybetmeden tuğlaları tek tek üst üste koyarak geleceğinizi oluşturun. Alınan her not, ileride seçeceğiniz alanda ya da üniversiteye girmeniz için gerekli bilgi ve becerilerin temelini temsil ediyor. Bunu gözden kaçırmayın, çünkü bu sizin başarmanızı sağlayacak ve sizi daha ileriye götürecektir.

“SİZLERDEN ÇOK UMUTLUYUZ”
Sizleri hepinizi büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz ve sizlerden çok umutluyuz. Burada karşılaşacağınız her zorluğa beraber çözüm bulmaya ve yaşayacağınız her mutluluğu paylaşmaya çok önem veriyoruz. Öğrenmeye elverişli bir ortamdasınız. Kısa sürede bu ortamı tanıyacaksınız. Bu ortamdan faydalanın, öğretmenlerinizden faydalanın, arkadaş ve yol göstericilere sahip olmanın ayrıcalığından faydalanın, tutkusunu ve heyecanını sizlerle paylaşmaktan başka bir isteği olmayan insanlardan faydalanın.

“SAĞLIK, SAYGI VE SEVGİDEN VAZGEÇMEYİN”
Sevgili gençler; okul siz gençlere; insanlığı, saygıyı, ulusu ve ülkeyi sevmeyi öğretir. Bu üç şeyden vazgeçmeyeceksin; sağlık, saygı ve sevgi. Bu üç şey size, ailenize ve ülkemize mutluluk getirecek. Sağlıklı düşünen insan çok çalışacak, saygılı olan kişi başkalarını fark edecek ve sevgi dolu kişi de başta kendi ülkesi olmak üzere tüm insanlığı sevecektir. Sizlerden dürüst, çalışkan, sevgi dolu, adil iyi bir insan, değer ve tutumlara bağlı olmanızı arzuluyoruz.

“ÜLKEMİZİN UMUDU VE GÜVENCESİ SİZLERSİNİZ”
Ülkemizin umudu ve güvencesi sizlersiniz. Bu gerçeği Ulu Önder Atatürk, “Bütün ümidim gençliktedir.” diyerek ülke ve bütün değerleri gençlere emanet ederek göstermiştir. İnanıyorum ki; sizler de umutları ve güveni boşa çıkarmayacaksınız. Buna bütün kalbimle inanıyorum.

“ÇOCUKLARIMIZ, BİZİM EN DEĞERLİ VARLIKLARIMIZDIR”
Değerli velilerimiz; çocuklarımız, bizim en değerli varlıklarımızdır. Onlar için ne kadar çok çalışsak azdır. Sizlerin de bu bilinçle her zaman olduğu gibi çocuklarınızın yanında olduğunun farkındayız. Onların ihtiyaçları sadece maddiyattan ibaret değildir. Çocuklarımızı sevmek ve de karşılıksız sevmek, onların bizim için en değerli varlıklar olduklarını söylemek ve hissettirmek çocuklarımız için çok önemlidir. Okulumuzun eğitim sorununu paylaştığımız yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz ve destek personellerimizle birlikte bizler, öğrencilerimizin dengeli ve sağlıklı kişilikler olarak yetişmesinde, bilgiye en doğru ve güvenli biçimde erişimlerinde daima yanlarında olacağız.

“HEDEFLERİMİZE ULAŞMAKTA ÖĞRETMENLERİMİZİN KATKISI BİZLERE GÜÇ VERECEKTİR”
Değerli öğretmen arkadaşlarım; hedefimiz öğrencilerimizi merak eden, sorgulayan, araştıran, idealist, gerçek özgüven sahibi, kendi kararlarını verebilen, kararlarının sorumluluğunu taşıyan, teknolojiyi eğitim hayatında kullanabilen, eleştirmekle kalmayıp çözüm üreten bir nesil olarak geleceğe hazırlamaktır. Eğitim imkânlarımızı öğrencilerimizin bilgi ve beceriye dayalı yeteneklerini geliştirmeleri için sonuna kadar kullanalım. Değerli öğretmen arkadaşlarım, bu hedeflere ulaşmamızda sizlerin katkısı bizlere güç verecektir.
Bu duygu ve düşüncelerle 2019-2020 eğitim-öğretim yılı başta sevgili öğrencilerimize ve ailelerine, özveriyle çalışan değerli öğretmen arkadaşlarıma ve tüm ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, saygılar ve sevgilerimi sunuyorum.”

BALDÖKTÜ'DEN ÖĞRENCİLERE TAVSİYELER
Okul Müdürü Musa Kalay'ın ardından okulun bağışçısı ve eğitim gönüllüsü Nurullah Baldöktü, öğrencilerine şu tavsiyelerde bulundu: “Ciddi olun, temiz ve titiz olun, güzel ve tatlı konuşun, bütün hadiseleri bu şekilde konuştuğunuz zaman her şeyi halledeceksiniz ve hayatta muvaffak olacaksınız. Öğretmenlerinize karşı saygılı olun. Öğretmenlik, çok güzel, doğal ve hayırlı bir meslek. Atatürk bile öğretmeni geldiği zaman ayağa kalkmış. İkinci mesleği Başkomutan ve Başöğretmendir.
Hz.Ali'nin dediği gibi, “Bana bir harf öğretenin, kırk yıl kölesi olurum.” Sizler de öğretmenlerinize gerekli saygıyı gösterin. Size hayırlı ve güzel okumalar, başarılı bir öğretim yılı diliyorum.”

ŞERİFE BALDÖKTÜ, ÖĞRENCİLERE BAŞARILAR DİLEDİ, EŞİNE TEŞEKKÜR ETTİ
Şerife Baldöktü, “Sevgili gençler, bir zaman ben de talebeydim. Aynı okullardan mezun oldum. O zaman kıymetini bilmedim ama bu okulu bitirmenizin ileride size çok faydası olacağını belirtmek istedim. Müdürümüze, öğretmen arkadaşlarımıza ve siz öğrencilerimize başarılar diliyorum.
Ayrıca adıma okul yaptırıp Milli Eğitim Bakanlığına bağışladığı için Nurullah beye çok teşekkür ediyorum. Allah kendisine uzun ömürler versin. Hayırlarının devamını diliyorum.
Okul öğrencileri tarafından Şerife & Nurullah Baldöktü'ye çiçek takdimi yapılırken, Okul Müdürü Musa Kalay, da okulu adına kendilerine Atatürk portresi hediyesinde bulundu. Bu anlamlı hediye karşısında çok mutlu olan Baldöktü ailesi teşekkür etti.
Mezun öğrencilerden Hilal Erol ve Adalet Alanı 12/A sınıfı öğrencisi Batuhan Özbay birer konuşma yaptı.

EROL: SADECE BİLGİ DEĞİL, HAYATIMA YENİ PENCERELER AÇACAK DERSLER ALDIM
2017-2018 Eğitim-öğretim yılı Teknik Kimya Bölümü Mezunlarından Hilal Erol, duygu ve düşüncelerini şu sözlerle paylaştı: “Sevgili arkadaşlar, bu okulda olduğunuz için çok şanslısınız. Üzerinden uzun yıllar geçmesine rağmen hala çok özlüyorum. Bana yol gösteren değerli hocalarım sizler hep yolumu aydınlattınız. Yazdığım şeylerin mükemmel bir hal almasında, düşünce dünyamın gelişmesinde, duruşumda, konuşmamda, teknik bilgilerimde, eksiklerimi tamamlamada, a'dan Z'ye her şeyde benim gelişmeme yardımcı oldunuz. Hayatımın bana getirmiş olduğu en güzel hediyeler sizlersiniz. Bir yıl öncesine kadar bu sıralarda oturuyordum. Burada sadece bilgi değil, hayatıma yeni pencereler açacak dersler de aldım. Başarı her zaman her şeyi getirir miydi peki? Belki… Ama saygı, sevgi her şeyden önce gelen faktörlerdi. Okul ikinci ev diyorlar ya hani bu yüzde yüz doğru. Hocalarımız ailemiz gibi olduğu için burası bilgi dolu ikinci yuvamız. Sonsuza kadar da öyle kalacak.
Sevgili arkadaşlar, bu zamanlarınızın değerini bilmelisiniz. Burası hayatınızın dönüm noktası ve zaman boşa harcanmamalıdır. Hayatımız uzun, ince bir yoldan ibarettir. Asla pes etmeyip sonuna kadar yürümelisiniz. Sonda sizi karşılayacak olan gurur, sevinç ve başarı duygularını tadacaksınız. İşte o zaman her şeye değecek. Yeni eğitim-öğretim hayatınızın başarılar ile dolup taşması ve başarıların arasında hocalarımızın gururlanıp, duygulanması dilekleriyle.”

ÖZBAY: BİZ MESLEK LİSELERE ÇOK İŞ DÜŞMEKTE
Adalet Alanı 12/A sınıfı öğrencisi Batuhan Özbay, konuşmasında şu ifadelerine yer verdi: “Çağdaşlaşmanın, modernleşmenin, kalkınmış ve mutlu bir toplum olmanın yolu da şüphesiz ki eğitimden geçmektedir. Günümüz devletleri haklarını mutlu kılmak için eğitime büyük bir önem vermekte, sahip oldukları kaynakları bu alanda değerlendirmeyi yeğlemektedirler. Özellikle meslek liselerinin önemi gün geçtikçe daha çok anlaşılmaktadır. Biz Meslek Liselere bu bağlamda çok iş düşmektedir. Çok çalışacağız.
Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk “Bir milleti hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum olarak yaşatan da, köleliğe, yoksulluğa düşüren de eğitimdir.” diyor. Eğitimde esas unsur bireydir. Eğitimdeki birey ise biz öğrencilerdir. Her şey biz öğrenciler için… Okulumuz, öğretmelerimiz, araç-gereç, kitap, program… Merhaba “ilk zil”in sesi…”
Öğrenci konuşmalarının ardından açılış töreni sona erdi.

Renginar SALİ

YORUM YAP