Antrenörler K.Çekmece’de buluştu

Antrenörler K.Çekmece’de buluştu

15.03.2021 09:18:50

K.Çekmece İlçesi Spor Antrenörlerini Destekleme Derneği yönetimi cumartesi sabahı Selçuklu Sosyal Tesisleri'nde üyelerine kahvaltı vererek pandemi sürecinde bir araya geldi.

Geniş katılımlı kahvaltılı toplantıya davetli olarak da İstanbul Futbol İl Başkanı Ali Tanrıyaşükür, TÜFAD İstanbul Şube Başkanı Hasan Aslan ile birlikte İASKF Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Mamati ve Ufuk Tatar da iştirak eden diğer isimler oldu.

"AŞAMADIĞIMIZ SORUNLARI BELEDİYE MECLİSİNE TAŞIYACAĞIZ"

Kahvaltılı toplantıda pandemi süreci nedeniyle antrenörlerin yaşadığı sıkıntılara değinilirken dernek olarak da yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Toplantıda açılış konuşmasını dernek yönetim kurulu üyesi Ali Koç yaptı. Koç, pandemi nedeniyle meslektaşlarının önemli sıkıntılar yaşadığını, bu sıkıntıları aşmak için de dernek olarak önemli çalışmaların altına imza attıklarını söyledi. Koç "Pandemi sürecinde hocalarımızın birçoğu çalışamadı. Ekonomik sıkıntılar nedeniyle hocalarımız zor bir süreç içinden geçmektedir. Bizler de bu süreçte hocalarımız için ne yapabiliriz konusunda kafa yorduk. Bu anlamda siyasi partilerin desteğini arkamıza alarak meclise önerge sunulmasını sağladık. Antrenörlere destek için verdiğimiz önerge spor komisyonunda kabul edildi. Meclisten de geçti. Meslektaşlarımızın az da olsa nefes alabilmeleri için ilk adımı attık. Antrenörler adına bu bir başlangıç olacak. Aşamadığımız sorunları belediye meclisine taşıyacağız. Eskiden elimiz kolumuz bağlıydı. Bundan sonraki süreçte de gerekli önergeleri meclise taşıyacağız. Artık ahbap çavuş ilişkileriyle sorunlarımızı aşamayacağımızı anladık. Kaymakamlık ile yaptığımız görüşmeler de son derece olumlu geçti. Bize yardımcı olacağını söyledi." ifadesini kullandı.

"NİSAN AYINDA KONGREMİZİ YAPACAĞIZ"

Nisan ayında olağan kongrelerini gerçekleştireceklerini hatırlatan Koç sözlerine şöyle devam etti "Kongreler serbest bırakıldı. Nisan ayında kongremizi yapacağız. Güçlü olursak, birlikte olursak varız.  K.Çekmece'de de çok değerli hocalarımız var. Hep birlikte karar vereceğiz. Hepimiz birlikte yola devam edeceğiz. Ayrıca dernek merkezimizi hem ulaşımın kolay olması, hem daha merkezde olması amacıyla Sefaköy'e taşımayı düşünüyoruz. Bir yer arayışı içindeyiz. Onu da sonuçlandıracağız inşallah. Bugüne kadar da bizlere destek olan başta İkitellispor Kulüp Başkanı Abdülselam Ceyhan, Filizspor Kulüp Başkanı Bayram Bayer, Cem Özel ve ismini sayamadığım birçok spor adamına teşekkürü borç biliyoruz." şeklinde konuştu.

KARAKAYA: DERNEKLER TEK BİR ÇATI ALTINDA BİRLEŞMELİ

Açılış konuşmasının ardından söz alan teknik direktör Oğuz Karakaya K.Çekmece'de bulunan iki derneğin birleşerek tek dernek çatısı altında toplanması gerektiğini, bu nedenle antrenörler olarak arada kaldıklarını söyledi. Karakaya "Ne bu taraf, ne o taraf ne sıcak ne soğuk bakıyoruz. Arada kalıyorum. Benim düşünceme göre futbol antrenörlerine hizmet veren bu iki kurumun tek bir çatı altında birleşmesi en sağlıklı karar olacaktır. Başka ilçelerde böyle bir şey yok." dedi.

"KİMSENİN HİMAYESİ ALTINA GİRMEYECEĞİZ"

Karakaya'nın bu konuşması üzerine söz alan KİSAD Başkanı Ali Ayyıldız kendi ilkeleri doğrultusunda hareket ettiklerini, kimsenin himayesi altına girmeyeceklerini söyledi. Ayyıldız "Biz bu işe kendi ilkelerimizi koyarak başladık. Kimsenin himayesi altına girmeyeceğiz. İlçedeki hiçbir arkadaşı dışlamadık. Kapılarımız herkese açtık. Biz antrenörlerimize destek olmak için buradayız." diye konuştu.

ASLAN: EN UFAK BİR ADIMDA MUTLU OLUYORUZ"

TÜFAD İstanbul Şube Başkanı Hasan Aslan da bir konuşma yaparak antrenörler adına atılan en ufak adım için bile mutluluk duyduğunu söyledi. Bölgesel Amatör Liglerin başlatılma kararının alınmasının ardından bazı meslektaşlarına iş imkânı doğduğunu ifade eden Aslan "En ufak bir adımda mutlu oluyoruz. Dertlerimiz çok. Sıkıntılarımız büyük. Bizler de Büyükşehir Belediye nezdinde bazı girişimlerde bulunuyoruz. Antrenörler derneğinin iki tane olduğu yer burası. İnşallah biz TÜFAD olarak Futbol İl Temsilciliği olarak ne gerekiyorsa her zaman yardım etmeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

TANRIYAŞÜKÜR"SİZLERLE BİRARAYA GELMEKTEN DOLAYI MUTLULUK DUYUYORUM"

Toplantıda son sözü alan İstanbul Futbol İl Temsilcisi Ali Tanrıyaşükür de samimi duygularla antrenörlerle bir araya gelmekten dolayı büyük bir gurur duyduğunu söyledi. Tanrıyaşükür "Samimi duygularla sizlerle bir araya gelmekten gurur duyuyorum. Sizleri böyle bir arada görmekten dolayı mutluluk duyuyorum. Çok müşteki olduğunu da biliyorum. Evlerinize gidince düşünce halindesiniz. Bu bir seferberlik. Gizli bir düşmanla savaşıyoruz. Maske ile yaşanan bir hayatın içindeyiz. Bu dönemi de birlikte atlatacağız. Biraz çile çekeceğiz. Sağduyulu ve insancıl olmamız lazım. Neden BAL Ligi başlıyor, diğer ligler başlatılmıyor deniliyor kamuoyunda. BAL'ın da başlamasını pek mümkün görmüyorum. 3.Lig devam ettiği için BAL'ın da eksilmesi lazım. Bizim derdimiz de ligleri oynatmak ama doğrusunu söylemek gerekirse oynatılmasını doğru bulmuyorum. İnsan hayatı oynamak kadar önemli değildir. Bizim için önce insan sağlığı" dedi.

Haber ve fotoğraflar: İskender KORDU

YORUM YAP