Yuvamı Arıyorum projesi devam ediyor

Yuvamı Arıyorum projesi devam ediyor

28.09.2017 11:35:31

Sokak hayvanlarına yönelik yaptığı duyarlı çalışmalarla dikkat çeken Silivri Belediyesi Veteriner Hekimliği, Yuvamı Arıyorum projesiyle muhtaç hayvanları sahiplendirmeye devam ediyor. 

Silivri Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, can dostları sevgi dolu sıcak yuvalarına kavuşturmak için yoğun mesai harcıyor. Sağlıklı bir kent ve toplum oluşturma yolundaki çalışmalarını sürdüren Silivri Belediyesi, vatandaşların müşterek ihtiyaçlarına cevap vermeye gayret gösterirken, zor durumda olan sahipsiz hayvanların bakımlarını da üstlenerek onların sıcak bir yuva bulmalarına katkı sağlıyor.

SOKAĞA TERK EDİLEN GENÇ GOLDEN SAHİPLENDİRİLDİ
Geçici Hayvan Bakımevinde kısırlaştırma, bakım, tedavi, rehabilitasyonunu yaparak kayıt altına alma ve sahiplendirme faaliyetlerine hız kesmeden devam eden Silivri Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Yuvamı Arıyorum projesi kapsamında sokağa terk edilen golden retriever cinsi köpeği sahiplendirerek yuva sahibi olmasını sağladı.

BAKIMEVİNDE BULUNAN HAYVANLAR HER TÜRLÜ BAKIM VE TEDAVİSİ YAPILDIKTAN SONRA SAHİPLENDİRİLİYOR
Silivri Belediyesi Geçici Küçük Hayvan Rehabilitasyon Merkezinin başlıca hedefleri arasında köpekleri sahiplendirerek onların birer yuva sahibi olmaları ve hayvan sahibi olmak isteyen bireylerde satın alma değil barınaktan sahiplenme bilincini oluşturarak sahipsiz sokak hayvanları sorununu vatandaşlarla birlikte çözüme ulaştırmak yer alıyor. Silivri Belediyesinin Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Geçici Hayvan Bakımevi, hayvanların gereken bakım ve tedavi hizmetlerini üstlenmektedir. Rehabilitasyon Merkezine gelen hayvanların muayene ve tedavileri yapılmakta, iç ve dış parazitlerinden arındırıldıktan sonra aşılanmaktadırlar. Kontrolsüz üremelerinin önüne geçilmesi amacıyla kısırlaştırılan hayvanlar, kulak küpesi ile işaretlenip kayıt altına alınmakta, tamamen sağlığına kavuştuğunda sahiplendirilmeye çalışılmakta, sahiplendirilemedikleri takdirde 5199 sayılı yasa gereği alındıkları adrese geri bırakılmaktadırlar.

SİLİVRİ BELEDİYESİ SAHİPSİZ HAYVANLARI SANAL ALEM ÜZERİNDEN YUVA SAHİBİ YAPIYOR
Görüntüleri çekilerek https:// www.silivri.bel.tr/yuvami_ariyorum sitesine fotoğrafları konulan sahipsiz hayvanlara kucak açmak isteyen hayvan severler, ücretsiz olarak istediği hayvanı sahiplenebiliyor. Hayvan sahiplenmeyi düşünen vatandaşlar, Silivri Belediyesi'nin internet sitesinde bulunan linkten köpeklerin fotoğraflarına bakabiliyor. Can dostu sahiplenmek isteyenler, 444 20 47 numaralı Silivri Belediyesi İletişim Merkezi'ni arayabilir, konu ile ilgili detaylı bilgi alabilirler.
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP