“Yolunuz, bahtınız ve gönlünüz açık olsun”

“Yolunuz, bahtınız ve gönlünüz açık olsun”

8.06.2016 14:14:54

Hasan-Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı mezunlarını 3 Haziran 2016 tarihinde düzenlediği törenle uğurladı. Havanın yağışlı olması nedeniyle program kapalı spor salonuna alındı. Şevval Süs Evi'nin katkılarıyla mezuniyete yakışır ortam sağlandı.
Okul yönetimi ve Okul Aile Birliği tarafından düzenlenen törene, Okul Müdürü Ahmet Aksünger, müdür yardımcıları, diğer okul yöneticileri, hayırsever Yaşar Ruhat Gümüş, öğretmen, öğrenci ve velileri katıldı. Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerinden İhsan Tevfik'in sunumunda gerçekleştirilen tören Ulu Önder Mustafa Kemal ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşuyla başladı. Akabinde İstiklal Marşı okundu.

AKSÜNGER: HEPİNİZE MUTLULUK VE BAŞARILAR DİLİYORUM
Açılış konuşması Okul Müdürü Ahmet Aksünger tarafından yapıldı. Aksünger konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “2015-2016 Eğitim-öğretim yılı Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi'nin 13. Mezuniyet töreni ve etkinliklerine hoş geldiniz diyor, sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bu günün haklı gururunu yaşayan kalpleri heyecanla çarpan siz velilerimizi, öğrencilerimizi ve yakınlarını tebrik ediyorum.
Değerli velilerimiz, emanet olarak aldığımız değerli evlatlarınızı, bir ebeveyn olarak bütün idarecilerim, öğretmenlerim, personelim ile hizmet ederek onların kendinden daha emin, ne istediğini bilen, hedefleri için cesaretle hareket eden, bilgili, görgülü, yaşamı seven, yaşatmayı görev bilen, sevgi dolu bireyler olarak, sizlere büyük bir mutluluk ve heyecan içerisinde tekrar takdim ediyorum.
Değerli meslektaşlarım, bir anne ve baba şefkati ile kucaklayıp, erdem ve bilgi ile donattığınız bir nesli daha bugün buradan uğurluyoruz. Onlara gösterdiğiniz kılavuzluk ve ilgi için sizlere teşekkür ediyorum.
Sevgili Gençler, Okula ilk başladığınız günden bugüne değin, eğitildiniz, bilgi ve erdemle donatıldınız, bugün bir mezuniyet yaşıyorsunuz. Biliniz ki her mezuniyet bir başka basamağın başlangıcıdır. Okul günleriniz, okul anılarına dönüşecektir. Sizleri gelecekte başarıyla okulunuzu, bizleri ve ailelerinizi en iyi şekilde temsil edeceğinize olan inancım tamdır.
Sizden sahip olmanızı istediğimiz üç şey 1- sağlığınız, 2- mutluluğunuz, 3-ahlaklı ve başarılı olmanızdır. Hızla değişen bu dünyada değişimi kavrayınız. Kavrayınız ki muasır medeniyetler seviyesine bizleri taşıyınız. Sizlerden dürüst, adil iyi bir insan, değer ve tutumlara bağlı olmanızı arzuluyoruz.
Değerli gençler, Bütün toplumların ve ulusların umutları ve güvenceleri genç nesillerdir. Elbette bizim de geleceğimiz ve güvencemiz sizlersiniz. Bu gerçeği Ulu Önder ATATÜRK “Bütün umudum gençliktedir” diyerek ülkeyi ve bütün değerlerini gençlere emanet ederek göstermiştir. İnanıyorum ki; sizler de umutları ve güveni boşa çıkarmayacak, ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine çıkaracaksınız. Buna bütün kalbimle inanıyorum.
Saygıdeğer misafirler Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi yarınların güçlü ve büyük Türkiye' sini gerçekleştirecek, İstanbul İlimizin en önemli eğitim kurumlarından birisidir. 450 öğrencisiyle ve başarısıyla Silivri'mizin en güçlü kurumudur. Dolaysıyla bu günü bizlere yakışır, düzeyi yüksek mutlu bir gün olarak hepimizin anılarında yer almasını temenni ediyorum. Kıymetli vakitlerinizi ayırarak bu müstesna günde bizleri yalnız bırakmadığınız ve onurlandırdığınız için çok teşekkür ediyorum.
Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi ailesi olarak, sizleri sevgiyle, hasretle uğurlarken hepinize, mutluluk ve başarılar diliyorum. Yolunuz, Bahtınız ve Gönlünüz açık olsun. Saygılarımla…”

YÜKSEL: SİZLERE YÜREKTEN İNANIYOR VE GÜVENİYORUZ
Okulun kıdemli öğretmeni Selahattin Yüksel, törende yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi: “Bir eğitim öğretim yılının daha sonuna geldik. Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi'nde geçirdiğiniz günler bugün burada sona eriyor. Öğretmenleriniz olarak bizler öğretmenlik görevlerimizin dışında anne gibi, baba gibi, abla ve abi gibi olmaya, gideceğiniz o uzun ve zor hayat yolunda işinize yarayacak, başarılı olmanızı, becerikli olmanızı, mutlu ve huzurlu olmanızı sağlayacak bilgiler, beceriler, alışkanlıklar kazandırmaya çalıştık, çalışıyoruz. Öğrencilerine bir evlat şefkati ve hassasiyeti ile yaklaşan, onları eğiten, öğreten, biçimlendiren öğretmen arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkür ediyorum.
Büyük Önder ATATÜRK, “Gençler, yurdun bütün umut ve geleceği size, genç kuşakların anlayış ve enerjisine bağlanmıştır.” diyerek size olan güvenini belirtmiştir.
Sizler de, O'nun yolundan, aklın ve bilimin ışığıyla, “Çağdaş medeniyet seviyesinin üstüne çıkma” idealinden asla sapmayınız. Çağdaş dünyaya, gücünüzü bilimde, sanatta ve teknolojide en üst düzeyde göstereceksiniz. Sizlere yürekten inanıyoruz ve güveniyoruz.

“HEDEFLERİNİZ OLMALI”
Sevgili gençler, herkesin bir hedefi olmalı. Hayatınızın sonunda nerede olacağınızı bilmek istiyorsanız, nereye gittiğinizi bilmek zorundasınız. Bu nedenle kendinize doğru hedefler belirleyiniz. Hedefe ulaşmada size yolunuzu, aldığınız eğitim, iradeniz, azim ve kararlılığınız gösterecektir. Önünüze belki bir sürü engel çıkacak, bocalayacak, zorlanacak, tökezleyecek fakat asla yılmayacaksınız. Başarılı olmak adına, dik duracak, engelleri bir bir aşarak başarılı, mutlu ve özlemini çektiğiniz güzel bir yaşam sürmek için çaba göstereceksiniz.
Hayat sizin hayatınız olduğuna göre geleceğinizi düşünmek, gerekli tedbirleri almak, sorunlarınıza çözüm aramakta aslında öncelikle size düşüyor. Karşınıza birçok yol çıkacak. Hangisinden gideceğiniz, o yolda nelerle karşılaşacağınız, nasıl bir yaşam süreceğiniz ve yolun sonunu nasıl getireceğiniz hepsi size bağlı. Artık düşünmeyi, seçmeyi, ayırt etmeyi öğrenmelisiniz.
Bu yıl karşımıza çıkan bir sorundan da söz etmek istiyorum. Geçen yıl son sınıfa geçen birçok öğrencimizi şu an aramızda göremiyorum. Öğrencilerimiz çok istemedikleri halde okulumuzdan ayrılmak zorunda kaldılar. Bundan büyük üzüntü duyduk. Süreç böyle devam ederse önümüzdeki yıl mezuniyet töreninde kaç öğrenci karşımızda olur bilemiyorum. Umarım süreç böyle devam etmez.

“SİZLERİ ÇOK SEVDİK VE HEP SEVECEĞİZ”
Sevgili mezunlarımız, sizleri 4 yıllık bir eğitimin sonunda bir üst eğitime veya iş hayatına uğurluyoruz. Eminim buraya dönük çok farklı anılarla ayrılıyor, çok karmaşık duygular içerisinde bulunuyorsunuz. Her türlü haylazlıklarınıza, çalışmamalarınıza, çocuksu tavırlarınıza, üzmelerinize, hatta kızdırmalarınıza rağmen biz sizleri çok sevdik ve hep seveceğiz. Sizleri mezun ettiğimiz yüzlerce Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi mezunlarının arasına yollarken sizler de bizi ve okulunuzu unutmayın olmaz mı?
Zaman içerisinde okulunuzdan çok iyi bilgi ve donanımla ayrıldığınızın, birçok şey bildiğinizin farkına varacaksınız. Hayatın bu yeni aşamasında okul yılları bir tatlı anı olarak kalırken, sizleri bekleyen zorlu hayat sınavında herkese başarılar diliyorum. İleriki yıllarda yine karşılaştığımızda sizleri, güzel işler başarmış bireyler, mutlu ve huzurlu yaşam süren insanlar olarak görmenin gururu bize yeter de artar bile. Yolunuz, bahtınız açık olsun.
Sözlerime son verirken öğrencilerimize emeği geçen okul idarecilerime, öğretmen arkadaşlarıma, değerli velilerimize, çalışmalarımızda bize destek olan okulun yardımcı personeline huzurlarınızda teşekkür ediyorum.”

DAĞCI: BEKLENTİLER VE UMUTLARLA YENİ SAYFALAR AÇIYORUZ
13. Dönem mezun öğrenciler adına okul birincisi Eylem Dağcı konuşma yaptı. Dağcı, şöyle konuştu: “Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi 2015-2016 dönemi mezunları adına, mezuniyet törenimize hoş geldiniz diyor, saygılarımızı ve şükranlarımızı sunuyoruz.
Bugün, kendimi hem gururlu, hem hüzünlü, hem de sevinçli hissettiğim bir gün. Başlangıçlar güzeldir, bitişler zor... Tanışmalar heyecanlı ve umutlu, ayrılışlar acı. Sizden bir şey kalır geride. Kırılan kalbinizden bir parça mı yoksa sevdiklerinizle paylaştığınız güzellikler mi? Hayatımızın bir sayfasını acı tatlı anılarla kapatırken diğer sayfasını yeni beklentiler ve umutlarla açıyoruz. Bizler, bir mevsimlik çiçek gibi bu okuldan gelip geçiyoruz. Başkalarının da geçtiği ve geçeceği gibi... Ancak, mevsim bitecek ama bizler başka iklimlerde de çiçek açmaya devam edeceğiz ve yeni çiçekler yetiştireceğiz. Voltaire'in dediği gibi ‘'Bahçemizi hiç kurutmayacağız, sulamaya, güzelleştirmeye devam edeceğiz.''
Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi öğrencileri olarak üzerimize aldığımız sorumlulukların bilinci içerisindeyiz. Biliyoruz ki bir insan kolay yetişmiyor. İlmek ilmek dokumak gerekiyor her karesini, her satırını, ince ince okumak, şekillendirmek, emek harcamak gerekiyor, hiçbir şeye harcanmadığı kadar. Bütün bunları biliyoruz. Bugüne kadar bize yapılan özverilerin, emeklerin karşılığını verme zamanının geldiğine inanıyoruz. Bugüne kadar bizlerden sorumluluklarımızın bilincinde bir evlat ve başarılı bir öğrenci olmamız beklendi. Bugünden itibaren iyi bir vatandaş olmak temel zorunluluklarımızdan olmuştur. Sorumlu vatandaş olmanın yolu, atalarımızın elleriyle yarattıkları cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkmaktan geçer. Tam da bu nedenle Hasan Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi 13. Mezunları olarak Atatürk'ün bizlere emanet ettiği cumhuriyetimizin en önemli koruyucularıyız. Kimse tereddüt etmesin ki akla ve bilime dayalı çağdaş uygarlık yolunda aydınlık yarınlar için her türlü ülke sorununda bir fikrimiz bir çözümümüz olacaktır.
Salt teorik bilgiyle yetinmeyiz, bu bilgileri pratikle birleştirmeyi ilke edinmiş okulumuzun her geçen gün bize daha iyi bir eğitim sunma çabasının karşılığını, biz de başarılarımızla vermek istiyoruz. Bizi en iyi şekilde yetiştirme gayretinde olan, her alanda bize rehber olan öğretmenlerimize ve başarılarımızda, başarısızlıklarımızda her zaman yanımızda olan ailelerimize bir kez de sizlerin önünde teşekkürü bir borç biliyorum.
Sevgili arkadaşlar şiddetin, acımasızlığın, çıkarcılığın, her türlü sömürünün, savaşların kol gezdiği bir dünyada, en acil ihtiyaç iyiliktir, sevgidir, saygıdır; her varlığa güzel bakmaktır ve güzeli görmektir. Güzel bakın, güzel görün. Hepimizin yolu ve şansı açık olsun. Her şey gönlümüzce olsun.
Bizden sonra bu okulu temsil edecek olan arkadaşlarım dilerim bu güzel yuvanın kıymetini bilirler. İşte bu andan itibaren bayrağı onlara devrediyoruz. Umuyoruz ki siz bu bayrağı daha yükseklere taşırsınız.
Konuşmamın sonunda, okulumuzu yaptıran hayırsever Yaşar Ruhat Gümüş'e, Değerli öğretmenlerimize, okul idarecilerimize ve üzerimizde emeği olan herkese öğrenci arkadaşlarım adına teşekkür ediyor, saygı ve selamlarımızı sunuyorum...”
Eylem Dağcı'nın konuşmasının ardından 12/D sınıfı öğrencisi Gülbeste Esebaş “Ziller Çalacak” adlı şiiri okudu. İlk üçe giren öğrencilerin ödülleri verildi. Yaş kütüğüne plaket çakıldı. Bayrak Flama Teslim Töreni'nin ardından okul öğretmenlerine çiçek, okula katkı sunan hayırseverlere ve Okul Aile Birliği üyelerine plaket takdim edildi. Öğrencilere mezuniyet belgeleri verildi. Mezuniyet Andı'nın öğrenciler tarafından okunmasının ardından kepler havaya fırlatıldı. Mezuniyet Töreni ikramlarla son buldu.

Renginar SALİ

YORUM YAP