“Yoğurdu, barışın ve insan sıcaklığının simgesi yapacağız”

“Yoğurdu, barışın ve insan sıcaklığının simgesi yapacağız”

4.07.2013 10:42:20

52. Silivri Yoğurt Festivali’nin gala gecesi 2 Temmuz Salı akşamı Garden Restoran’da gerçekleştirildi. Silivri Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen yemeğe CHP İstanbul 3. Bölge Sorumlusu İl Başkan Yardımcısı Bektaş Davutoğlu ve CHP esnaf ve derneklerden sorumlu İl Başkan Yardımcısı Bayram Ali Çeşmecioğlu, Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Yalçın Bayer, Vatan Gazetesi yazarı Can Ataklı, Endonezya, İtalya, Yunanistan, Makedonya, Küzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Filistin, Rusya ve Litvanya’dan gelen misafirler, ilçemiz kurum müdürleri, siyaset ve iş dünyası, muhtarlar, spor kulüp yöneticileri, Kültür Merkezi kursiyerleri katıldı. Feba İngilizce Yaz Okulu projesi kapsamında Amerika’dan gelen üniversite öğrencileri ve ilçemiz İngilizce öğretmenleri de geceye katılanlar arasında yer aldı. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Başkan Yardımcıları ve Belediye Meclis üyeleriyle birlikte konuklarını tek tek karşıladı.

AK PARTİ’DEN KATILIM
Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın Ak Parti’yi festivale davet etmesi üzerine gala gecesine katılanlar arasında Ak Parti Belediye Meclis Üyeleri; Sezgin Emir, Lütfü Vardar, Zeki Tüfekçi, Tamer Şişman ve Tamer Akın da yer aldı.
Tamer Tezcan ve Ayşe Üçler’in sunumunu gerçekleştirdiği gala programının açılış konuşması Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar tarafından yapıldı. Işıklar, konuklarına "52. sini düzenlediğimiz Silivri Yoğurt Festivali’ne hepiniz hoş geldiniz şeref verdiniz” diyerek, bu önemli gecede kendisini yalnız bırakmayan Hürriyet Gazetesi Yazarı Yalçın Bayar ve Vatan Gazetesi Yazarı Can Ataklı’ya, KKTC Gençlik Dairesi Müdürü Cumhurbaşkanının kızı olan Gencay Eroğlu, CHP İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, spor kulüp yöneticileri, iş adamlarına ve yabancı ülke temsilcilerine teşekkür etti.

IŞIKLAR: YOĞURDU, BARIŞIN, HOŞGÖRÜNÜN VE İNSAN SICAKLIĞININ SİMGESİ HALİNE GETİRECEĞİZ

Işıklar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Evet, bu gün 52.sini düzenliyoruz. Bu festivale hangi duygularla başladılarsa, bu gün aynı duygularda ve aynı inançtayız.
1.’sini organize ederken ne yapılmak istenmişse bu gün onu yapmak istiyoruz. Bu güzelim coğrafyada 81 ilden hemşerisi olan, onları kaynaştıran, barış ve huzuru simgeleyen ve 2 bin yıldır geleneklerimizi taşıdığımız Orta Asya’dan bu güne kadar getirdiğimiz yoğurdun Bizans’la karşılaştığında nasıl şekil değiştirdiğini ve hangi hafızaya sahip olduğunu biliyoruz. Kimliğimizin çevresiyle kaynaşmasını, üç semavi dinin bir arada bulunup da huzur ve barış içerisinde yüzyıllarca yaşayan bir kültürün simgesidir yoğurt. Silivri, bu gün yoğurduyla tanınmıyorsa bunun açığını kapatmak için elimizden geleni yapıyoruz. İlçemiz bu güzel coğrafi güzelliklerinin yanı sıra demokrasiye olan bağlılığı, hoşgörünün var olduğu sıcak insanların ilçesidir. Bu festivalde bu sıcaklığı fazlasıyla göreceksiniz. Yurt dışından gelen misafirlerimizin gösterilerini izleyeceğiz, Mahalle Halk Evlerimiz ve Kültür Merkezi kursiyerlerimizin gösteri ve eserlerinin yer aldığı sergileri gezeceğiz. Bu festival sayesinde yoğurdu, barışın, hoşgörünün ve insan sıcaklığının simgesi haline getireceğiz. Yoğurt Festivali’ni bundan sonra da aynı duygularla düzenlemeye devam edeceğiz. Sonsuza dek sürmesi dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum. 52. Silivri Yoğurt Festivali’nin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.”
Başkan Işıklar’ın konuşmasının ardından sırasıyla Kıbrıs, Yunanistan, Endonezya, Silivri Kültür Merkezi Halk Oyunları ekibi, İtalya, Litvanya, Ahenk Sanat Kulübü, Makedonya, Filistin ve Elit Dans grubu sahne gösterilerini sundu. Yabancı grupların gösterilerinin ardından Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, katılarak 52. Silivri Yoğurt Festivali’nde kendilerini yalnız bırakmadıkları için hediyelerle teşekkür etti. Yabancı grupların temsilcileri de Başkan Işıklar’a çeşitli hediyelerde bulundu. Her ülkenin sahne gösterisi konuklar tarafından beğeniyle alkışlandı. Gecenin ilerleyen saatlerinde yabancı konuklar birbiriyle kaynaşarak müziğin de etkisiyle kendilerini dansa verdi. Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ı da davet ederek hep birlikte doyasıya eğlendiler.

Renginar SALİ




YORUM YAP