Yılmaz: Tarımın İstanbul’da niye konuşulmaya başlandığını size söyleyeyim mi?

Yılmaz: Tarımın İstanbul’da niye konuşulmaya başlandığını size söyleyeyim mi?

14.09.2021 10:29:17

İBB'nin tarım politikalarını eleştiren MHP Grup Başkan Vekili ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, bütçe farklılığına rağmen destek değerini ortaya “İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bütçesi 28 Milyar, tarıma ayırdığı para 7 Milyon… Silivri Belediyesi 300 Milyon bütçeyle 7 Milyon liralık desteği çiftçiye ve hayvancıya dağıtmış durumda” şeklinde koyarken, rakamlar ile uygulamalar üzerinden durum tespitinde bulundu..

Onun için tarım denilince konuşulmasının yegane sebebi, CHP'li arkadaşların ceketini koyup kazandığı seçimlerin geride kaldığı, artık emeğin, alın terinin, çiftçinin, hayvancının desteklenmesi. Ceketini koyup kazanamayacağının anlaşmasıyla Ekrem bey ve yönetimi, CHP tarafından sıkıştırılıp göz boyamalı küçük algı operasyonlarıyla “Tarıma destek veriyoruz” süsünü ortaya çıkardılar.

“Doğan bey tarım politikaları üzerine bir sunum yaptı ama esasında sunumdan başka her şeye benzedi. Kendisi konuya vakıf olmadığı, tarımı da bilmediği için eline tutuşturulan rakamları okudu.

Kurban ibadetinin nereden ortaya çıktığı konusunda meşhur bir hikâye anlatılır. Biri söz alır, “Ben kurban ibadetinin nereden ortaya çıktığını anlatayım” der ve başlar anlatmaya: “Hz. Davut Allah'a yakarır, “Ey Allah'ım bir kızım olsun, olduğunda da onu sana kurban edeyim” der. Gel zaman git zaman Hz. Davut'un bir kızı olur. İsmini Ayşe koyar ve bir gün kurban etme vakti geldiğinde Azrail Aleyh selam gökten inen Hz. Davut'a “Ayşe'yi kurban etme, sana bir keçi getirdim.”

Cemiyetten bir arkadaş da der ki; “Yahu arkadaş bir hikâye anlattın da bu hikâyenin neresini düzelteyim. Hz. Davut değil, Hz. İbrahim. Kız değil erkek, Ayşe değil İsmail, Azrail değil Cebrail, keçi değil koç.”

Doğan bey rakamları, özellikle de sizin silajlık mısırla ilgili söylediklerinizi bu hikâyeden yola çıkarak isterseniz ifade edeyim.

“İBB, 36 MİLYON TL DEĞİL, 525 BİN TL DEĞERİNDE SİLAJLIK MISIRLA ÇİFTÇİYE DESTEK VERDİ”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 36 Milyon TL değil, 525 Bin TL değerinde silajlık mısırla çiftçiye destek verdi. 7 Bin Ton hasılat almasının imkânı yok, maksimum 40-45 bin ton hasılat alabilir. Dar gelirli hayvancıyı değil büyük gelirli çiftçiyi desteklediniz. Üreterek değil, tohum satın alarak destek verdiniz. Yine yaptığınız hayvancıya destek değil, tanıtım çalışması. Algı çalışmalarını rakamlarla destekler buraya kamuoyuna sunar, İstanbul'un önüne gelirseniz böyle çuvallarsınız.

“TARIMIN İSTANBUL'DA NİYE KONUŞULMAYA BAŞLANDIĞINI SİZE SÖYLEYEYİM Mİ?”

“Bizden önce İstanbul'da tarım konuşulmuyordu” dediniz. Tarımın İstanbul'da niye konuşulmaya başlandığını size söyleyeyim mi? Silivri Belediyesinin, hiç ekilmeyen dikilmeyen veya bir önceki CHP Belediye Başkanınızın hiç kira almadan partililerine, yandaşlarına verdiği 2 Bin 500 dönüm arazinin artık ekilmesiyle tarım konuşulmaya başlandı. Silivri Belediyesi 1000 dönüm arpa, 500 dönüm buğday, 500 dönüm Ayçiçek, 500 dönüm tıbbi aromatik bitki, 500 dönüm bilabedel küçük üreticiye arsa tahsis ederek 2 bin 500 dönüm arazide zirai faaliyet yapıyor. Bu faaliyetlerle kazandığımız paranın; 6-7 Milyon liranın tamamını dar gelirli çiftçiyle, partisini sormadan sorgulamadan, muhtarlarımızdan aldığımız kayıtlarla dağıtıyoruz.

“İBB'NİN BÜTÇESİ 28 MİLYAR, SİLİVRİ BELEDİYESİNİN 300 MİLYON; TARIMA VERİLEN DESTEK İKİSİNDE DE 7 MİLYON!”

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bütçesi 28 Milyar, tarıma ayırdığı para 7 Milyon… Silivri Belediyesi 300 Milyon bütçeyle 7 Milyon liralık desteği çiftçiye ve hayvancıya dağıtmış durumda. 400 ton yerli, milli, sertifikalı arpa tohumu 200 çiftçiye dağıttık. Doğan bey dedi ki; “180 dönüm buğday ektik”. Silivri Belediyesi 500 dönüm buğday ekti. “Bin balya saman dağıttık” dedi, Silivri Belediyesi 50 bin balya dağıttı. Koskoca İBB'nin dağıttığı saman balyası 1000. 50 Bin litre Ayçiçek yağını 5'er litrelik dilimlerle 10 bin ihtiyaç sahibi aileye dağıtacağız, 1 Milyon ekonomik katkısı var. Silajlık mısırla 400 Bin TL'yi çiftçimizle paylaşacağız. Sizin gibi tohum vermedik; ektik, biçtik, torbaladık, silajı bin tane dar gelirli hayvancıya dağıtacağız. Sizin yaptığınız destek tanıtım ve algı çalışması.

Onun için tarım denilince konuşulmasının yegane sebebi, CHP'li arkadaşların ceketini koyup kazandığı seçimlerin geride kaldığı, artık emeğin, alın terinin, çiftçinin, hayvancının desteklenmesi. Ceketini koyup kazanamayacağının anlaşmasıyla Ekrem bey ve yönetimi, CHP tarafından sıkıştırılıp göz boyamalı küçük algı operasyonlarıyla “Tarıma destek veriyoruz” süsünü ortaya çıkardılar. 400 Ton arpayı dağıttık, üç gün sonra kuzu yemi dağıttınız. Ben diyorum ya İBB'nin hizmetlerini Silivri'ye sürükleye sürükleye getiriyorum. Getirmeye de devam edeceğim.”

YORUM YAP