Yılmaz: Silivri’de hayalini bile edemediğiniz çalışmalar olacak

Yılmaz: Silivri’de hayalini bile edemediğiniz çalışmalar olacak

17.05.2021 17:21:54

Muhalefetin eleştirileri karşısında Başkan Volkan Yılmaz, gündemdeki konulardan girdi, seçim vaatlerinden çıktı. Başkan Bey takibini gerçekleştirdiği konuları ayrıntıları ile ortaya koyarken geçmiş dönem uygulamalarına dair çarpıcı bir örnekleme daha siyasi tartışmalarda 2015 senesine ait 60 bin dolarlık bir aylık kum temizleme makinesi olarak yerini aldı!

Muhalefetin eleştiri ile önerilerine Başkan Volkan Yılmaz sert bir üslupla yanıt verirken, takip edilen konular ve gerçekleştirilen çalışmaları ayrıntıları ile anlattı.

YILMAZ: HİZMETLERİNİZLE SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN S'SİNİ DAHİ BULAMADIK

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, CHP Grup Başkanvekili Melih Yıldız'ın eleştirilerine şu sözlerle cevap verdi: “Sosyal Belediyecilik diyorsunuz. Bunun altını doldurmadan hamasi söylemlerle ağızınıza Sosyal Belediyecilik pelesenk olmuş. Peki, Silivri Belediyesinin hizmetlerine, faaliyetlerine döndüğünüzde Sosyal Belediyeciliğin S'sini dahi bulamadık.

“BELEDİYENİN KAYNAKLARINI DOĞRU KULLANDIĞIM İÇİN TEŞEKKÜR BİLE ETMEDİNİZ”

İstanbul'da kendi çöpünü kendi imkân ve kaynaklarıyla toplayabilen tek belediyeyiz. Bir kere bunun için teşekkür edeceksiniz. Belediyenin kaynaklarını doğru kullandığım için iki yıldır bekliyorum bir teşekkür bile etmediniz.

“GİDERLERİ KARIŞTIRIP BİR ALGI YARATMAYA ÇALIŞTINIZ”

Dersini çalışmayan ilkokul öğrencileri gibi çıktınız belediyenin çöp toplama hizmetleriyle, müteahhidin yaptığı hizmetlerle, sizin 18 milyon liraya ihale ettiğinizi bizim 4 milyon liraya yaptığımızı birbiriyle karşılaştırırken, müteahhide ait olmayan maaşları, rutin giderleri karıştırıp bir algı yaratmaya çalıştınız ya da cahilliğiniz ve bilgisizliğinizle böyle bir söylemde bulundunuz.

“ÇÖP KONUSUNU İSTEDİĞİNİZ KANALDA TARTIŞALIM”

Doruk Bulut, Halk TV'nin Genel Müdürü. Ben de dedim gibi gelin sizin istediğiniz bir kanalda, sizin istediğiniz moderatörle hodri meydan dedim. Hepiniz gelin, ben karşınıza tek çıkacağım. Şu çöp konusunu bir tartışalım da Türkiye'nin dört bir tarafında CHP'ye gönül veren vatandaşlar da sosyal belediyeciliği siz mi, ben mi yapmışım görsün. Alayınız kelimesini yakıştıramayacak ne var? Hodri meydan ifadesinde ne var? Aile, iş, sosyal hayatımda veya belediye yönetimimde mevkidaşlarıma bırakın, mesai arkadaşlarıma kadar ağızımdan kötü ve kırıcı bir kelime duyamazsınız. Benim nezaketimi sorgulamaz haddinize değil. Nezaket sınırlarımı, nerede nasıl konuşacağımı bilirim. Doruk bey Halk TV sizin yönetiminizde. Sizler de danışmanlarınızla, hesap uzmanlarınızla gelin şu çöp toplama hadisesini tüm kamuoyu ve CHP'ye gönül vermiş sosyal belediyeciliğe özlem duyan seçmenleriniz de bir dinlesin. Alayınız gelsin ben tekim derken muradım buydu.

“METRO SÖZÜNÜZÜ NİYE HİÇ GÜNDEME GETİRMİYORSUNUZ?”

Melih bey, iki aydır söz aldığında Ekrem beyin Silivri Belediyesine yapmış olduğu ufak tefek yatırımları sıralıyor. Allah aşkına siz Gümüşyaka ile Beylikdüzü'nü birbirine bağlayacak metro sözünüzü niye hiç gündeme getirmiyorsunuz?

“AK PARTİ'NİN KİPTAŞ 3'ÜNÜ ELEŞTİRİP ÜNİVERSİTE ARAZİSİNE KİPTAŞ 4'Ü YAPTINIZ”

Beş yılda 100 bin konut, yılda 20 bin konut sözünüzü niye unuttunuz? Sizin Silivri'de bir tane depremle ilgili dönüştürdüğünüz konut var mı? Yok. Ne yaptınız? Kiptaş 4'ü yaptınız. Eleştirdiğiniz AK Parti'nin Kiptaş 3'ünün aynısını getirdiniz aynı uygulamayla 4'ü yaptınız. Kiptaş 4 üniversite arazisi değil miydi? Çok üniversite hasretiniz varsa o araziyi İBB'de üniversite alanı olarak geçirirdik. Burada bir eleştiri yaparken önce dönüp kendi yaptıklarınıza bakacaksınız. 

Taşkın alanı ve yapı yasağını dedik İBB'ye getirdik. Taşkın alanı ve yapı yasağı çalışmasını 10 yıldır yapmadınız. Zemin etütlerini Silivri Belediyesinin yönetimi yaptı. 10 Yıldır yapmadığınızı 2 yılda bitirdik ve yüce meclisten oy birliği ile geçti. Tabi ki yapı yasağı Ankara'ya gidecek hali yok, İBB'ye gidecek. Bunu bir marifetmiş gibi anlatmanın ne alemi var?

Harun beye, İmar Komisyon Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Çok ciddi bir çalışma yaptılar. Bu, Silivri'nin önündeki en büyük engel. Öyle “Belediye Konutları yıkılacak, bina yasağı var, şimdi Silivri'nin hali ne olacak?” demekle olmuyor. Oturduğunuz yerden ahkâm kesmekle olmuyor. Bunlar günde 18 saat çalışarak oluyor. “Silivri'nin 1/1000 planları Büyükşehir Meclisine geldi.” dedi. Ah, ne kadar güzel! Şehir merkezinde 1985 yılından beri yapılmayan ve bu yönetimin ısrarlı çalışmaları sonucunda hazırlanan plan onay için nereye gidecek?

“BİR YIL GEÇTİ REKREASYON ALANININ YÜZDE 20'Sİ BİLE TAMAMLANMADI”

Alibey Mahallesi, Selimpaşa Kavşağı, Boğluca rekreasyon dediniz. Boğluca Deresi'ndeki rekreasyon projesindeki 1-2-3-4. etaptan oluşuyor. Projesinin tamamı Silivri Belediyesi tarafından çizilip, ağaç, bitki, kent mobilyaları İBB Park ve Bahçeler Müdürlüğünden istendiğinde yapımı bizim tarafından yapılacakken Daire Başkanınız “Başkanım müsaade ederseniz İBB olarak yapalım” dediğinde geçen yıl Ramazan ayıydı, bu yılki geçti yani bir yıl oldu. Hastane arkasında yaklaşık 5-6 bin m2 rekreasyon alanının yüzde 20'si bile tamamlanmadı.

“İBB'NİN YAPMASI FİKRİNDEN VAZGEÇTİK, VATANDAŞLARIMIZI BEKLETMEMEK İÇİN BİZ YAPACAĞIZ”

Müjdat Gürsu'da bundan 3-4. etap olarak Silivri Belediyesi olarak biz başlayacağız. İBB'nin yapması fikrinden vazgeçiyoruz çünkü böyle giderse Ekrem beyin 5. senesi gelmeden orası bitmeyecek. Dolayısıyla vatandaşlarımızı bekletemem. Oradaki rekreasyon çalışmalarına da biz başlıyoruz.

“SİLİVRİ BELEDİYESİNİ 300 TRİLYON BORÇLA DEVRETTİNİZ”

“Kısıtlı bütçelerle Silivri'ye hizmet etmeye çalışıyoruz” dediniz. Kısıtla dediğiniz bütçeye her yıl yüzde 15 bütçe açığı koyarak Silivri Belediyesini 300 trilyon borçla devrettiniz. Becerebildiğiniz bu kadar. Artık becerikli mi beceriksiz mi olduğunuzu Silivri'nin kamuoyuna  bırakıyorum. Bizim dönemimizde ilk yıl denk bütçe, ikinci yıl yüzde 13 artı bütçeye ulaşabiliyorsa, işçilerini gününde ödeyebiliyorsa, müteahhitler kapıda sıra beklemiyorsa, bunların hepsi kimlerin becerikli, kimlerin beceriksiz olduğunun göstergesi.

“SİZE YAKIŞMADI”

Halk Ekmek konusuna gelince mecliste karar alınırken ‘ilçe belediyesinin uygunluk verdiği yere kurulur' ibaresi var. Halk Ekmek yönetimi, yer konusunda Silivri Belediyesi ile istişare yapmadı. Esasında Melih beyin söylediği şey beni üzdü. Benim telefonum sizde var. CHP Grup Başkanvekili, benimle görüşebilmek için özel kalemimden randevu almamalı, beni aramalı. Ankara veya İstanbul'da olduğum gün benimle görüşememenizi sanki size randevu vermiyormuşuz, sanki sizinle iletişim kurmuyormuş algısı yaratmak hoş değil, size de hiç yakışmadı. Süheyl beyle 2 yıla yakın çalıştık. Kendisinin benimle iletişime geçemediği bir an olmuş mudur? Merak ediyorum. Siz dakika 1, gol 1, böyle bir şey yaşıyorsak sizden kaynaklanıyor. Telefonum 7/24 açık.

“HALK EKMEK MÜDÜRÜYLE GÖRÜŞTÜM”

Kaldı ki bu konu Halk Ekmek ve Silivri Belediyesi yönetimi arasında. Dolayısıyla Halk Ekmek Müdürüyle bizzat kendim görüştüm. Silivri'ye Halk Ekmeğin gelmesine karşı olmadığımızı, fakat konulacak yerin bir istişare mekanizmasıyla, ortak akılla olmasının Silivri için daha iyi olacağını, yaşanan nahoş hadisenin basına böyle bir malzeme verilmesinin yakışmayacağını söylediğimde,  kendisi “Hay hay yetkili Başkan Yardımcınıza söyleyin, bizim yetkili görüşsünler” dedi. Üç yer üzerinde aynı lokasyonda, özellikle de şunu anlamıyorum Vega Alışveriş Merkezi'nin önüne isteniyor. Daha yoksul, dar gelirli vatandaşlarımızın yaşadığı mahallelerden başlamayı önerdim. Israrla burayı isteyince yine “yokuş” yapmadım buyursunlar gelsinler dedim. O 50-100 metrelik alanda, yaya  trafiğini etkilemeyecek en uygun yere koyalım dedim.

“BU KONULARA VAKIF DEĞİLSİNİZ”

“Bir'e üç kazanan müteahhitler” dediniz. Aile şirketimiz, Türkiye'de bulunan birçok kamu kuruluşuyla, Esenyurt, Büyükçekmece Belediyesi, Çatalca Belediyesi, Tarım ve Orman Bölge Müdürlüğü ile o dönemde Marmara Bölgesinin Petrol Satış Ofisinin ve ilk 3'te olan bayisiydik. Dolasıyla şeffaf Kamu İhale Kurumu'nda yayınlanmış, herkese açık bir ihalede, ders çalışmadığınız ve konulara vakıf olmadığınız nereden anlaşılıyor biliyor musunuz? Akaryakıt ihalelerinde Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun belirlenen bir tavan fiyat var. Onun üzerine kimse ihalede bir fiyat atamaz.  Benim 1 liralık işi 5 liraya kazanmak gibi bir şeyim olamaz. Bunu da bilmiyorsunuz. Akaryakıtın kar marjı yüzde 7'dir. 1 Liralık işi 3-5 liraya yapan müteahhitleri arayacaksınız.

“KAÇAK BİNALARLA İLGİLİ MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK”

Kayıp kaçakla, köylerdeki Hazine, Tarım ve Orman arazisine yapılan kaçak yapıları yıkma irademizin ne kadar yüksek olduğunu bütün Türkiye biliyor. Dayısı, amcası kim olursa olsun, kart vizitinde ne yazarsa yazsın bu kaçak yapıların hepsini yıkacağım dedim. Süreç, yürütmeyi durdurma, mahkemeler bunlar ne olursa olsun. 200'ün üzerindeki binayı yıktık. Silivri'deki kaçak yapıları tespit etmek için helikopter kiralamayı düşündüm. Ortalama kirayı sorduk. Dolar üzerinden verdiler. Tek motorlu helikopter için 30 bin dolar fiyat verdiler.

“KUM TEMİZLEME ARACINA BİR AYLIK KİRA OLARAK 60 BİN DOLAR ÖDENMİŞ”

Melih bey, 2015 Yılında yine Çevre ve Temizlik İhalenizde, Plajda Kum Temizleme Aracı diye şartnamede (onu ayrı bir tartışma konusu yapacağım)  yer alıyor. Silivri Sanayide Batman Sezai var aynı aracı size 1-2 ay içinde teslim eder. O araç Silivri Belediyesi tarafından kiralanmış. 37 gün çalıştırılmış ve sizce kaç para ödenmiş? Helikopteri 30 bin dolara kiraladık. Hayal gücünüzü biraz daha zorlayın. 177 bin TL bir aylık kira ödenmiş. O günkü dolar kuru 3 liradan, bugün 60 bin dolara tekabül ediyor. Silivri plajındaki kumu temizlemek için ödenmiş, kaldı ki burası İBB'nin yetki alanında. Edep yahu edep! Tüy bitmemiş yetimin parasını… Bir ay için iki helikopter kiralarsınız. Siz bir Kum Temizleme Aracına 177 bin kira ödemişsiniz. Muhasebe kayıtlarında var. Onun için bu konularda, bu kulvarda hangi platformda isterseniz, hangi tv kanalında isterseniz hodri meydan.

“BİZDEN 49 ARAÇ FAZLA KİRALAMIŞSINIZ”

Melih bey, “Tasarruftan bahsediyorsunuz bizim dönemimizden daha fazla araç kiraladınız” dedi. Ben de diyorum ki 2018-2019 yılında sizin yaptığınız ihalelerle daha fazla araç kiralandı. 2018 yılında Destek Hizmetleri Müdürlüğü 82 araç, Temizlik Hizmetleri Müdürlüğü 47 araç, Park ve Bahçeler Müdürlüğü 14 araç olmak üzere 143 tane araç kiralamışsınız. 2019 Yılındaki ihaleleri ben yapmadım. 8 Nisan'da göreve geldim. 2019 yılında Destek Hizmetleri Müdürlüğü 78 araç, Kara Kardeşler 25 Araç, Temizlik Hizmetleri Müdürlüğü 52 araç, Park ve Bahçeler Müdürlüğü 5 araç ve sulamayla ilgili 10 araç olmak üzere toplam 170 araç kiralanmış.

2020 Yılında bizim kiralamış olduğumuz araçlar şöyle; Destek Hizmetleri Müdürlüğü 99 araç, Kara Kardeşler 22 Araç olmak üzere toplam 121 araç kiralamışız. 49 Araç bizden fazla kiralamışsınız.

Az veya çok araç kiralamak göreceli kavramlar, hizmet yaparsınız, ekstra bir çalışma yaparsınız daha fazla araç da kiralayabilirsiniz. Ama kaba bir hesapla kiraladığınız fazla 49 araçla, daha az araç kiralayan yönetimi suçluyorsunuz.

“SİLİVRİ'DE HAYALİNİ BİLE EDEMEDİĞİNİZ ÇALIŞMALAR OLACAK”

Melih bey “Üç yılda 5 tane katlı otopark sözü verdiniz” dedi. Belediye Başkanlarının verdiği sözler, her ne kadar siz hiç tutmadıysanız da, Seçim beyanlarının yer aldığı kitapçıkta yer alır. 2023 yılında Cumhuriyetin 100. yılında 23 dev proje demişiz. 4. Proje otoparklar. Seçim kitapçığımda; “Silivri insanlarımızın en büyük sorunlarından biri otopark eksikliği olduğunu biliyoruz. Bu nedenle öncelikli projelerimiz arasında yer verdik. Otopark sorununu yer altı, katlı, otoparkla tarihe gömmeye kararlıyız.” Hastane arkasında bir otopark yokken 250 araçlık otopark yaptık. Kaymakamlığın arasında Milli Emlak'tan Hazine yerini tahsis alarak 40 araçlık bir otopark çıkardık. Tapu Dairesinin olduğu yerde Silivri Belediyesinin bir kapalı 20 araçlık otopark olmasına rağmen özel kişilere kullandırılıp Tapu Müdürlüğünün etrafındaki kargaşaya son verdik ve şu an orada 70 araçlık bir otopark mevcut. 3 bin 800 m2'lik eski festival alanını Silivri Belediyesinin envanterine kattık. Sizden bir teşekkür de duymadık. Sahile sıfır bir arsamız var. Buraya da bir otopark yapmayı düşünüyoruz. Eski Silviya Otelinin arkasında kamulaştırmayı düşündüğümüz bir yer var. 19 Mayıs Meydanı ile ilgili çok aşağıya inebilme şansımız olmaması rağmen 150 araçlık bir otopark projesini hayata geçireceğiz. Ben şimdi kitapçığımıza bakarken, bizim 2 yılımız dolmuş, Ekrem beyin vaatlerine bakıyoruz arkadaş Belediyeyi tasarruf ederek bütçesini yüzde 50 artıracağını iddia etti. Bu çok ciddi bir iddia. Borç gırtlağa kadar. Her gün yeni bir borçlanma. Ben sormuyorum, sizin Gençlik Kolları temsilcisi köşe yazarı Şahin Dirik, Gümüşyaka-Beylikdüzü metro vaadinizi soruyor. Ona da cevap verin. Ben size şimdi cevap vereceğim. İki yılı geride bıraktık, daha üç yılımız var. Merak etmeyin Silivri'de hiç hayalini bile edemediğiniz çalışmalar olacak.  

  1. Projemiz Planlı Silivri. Silivri'nin planları ihale edildi ve bir yıl içerisinde bitirilecek. 1985 yılından beri, beldelerden de gelen planlarla karmaşık halinde yönetilen bir şehirdi. 16 bin 500 hektarlık alanı ihale etmeksizin yapmak 10 yıla bile sığmaz.
  2. Vaadimiz hızlı trenmiş. Ekrem beye havale ettik, buyursun yapsın.
  3. Kavşak Düzenleme Projesi. Silivri Belediyesi olarak Karayollarından proje yapma yetkisini aldık. Projesini bitirdik. Bakanlıkla görüşmelerimiz devam ediyor. Maliyetleri çok yüksek, inşallah razı edebilersek gerçekleştireceğiz. Şöyle de bir şey var; Ekrem bey burayı yapmak istiyorsa, projesi hazır. Buyurun yapalım. Hodri meydan.
  4. Otoparkları saydım.
  5. Kapalı Pazar Alanları demişiz. Ortaköy ve Kavaklı'daki bitmek üzere. Gümüşyaka'dakini yeniliyoruz. Selimpaşa'dakinin projesi bitti. Doruk bey Değirmenköy'e müjde verebilirsiniz. Haziran ayında oradakine de başlıyoruz.
  6. Silivri Stadı'nın oradaki Millet Bahçemiz Cumhurbaşkanımızın imzasıyla hayırlı olsun. Bonusu da 10 bin m2'lik bir Hükümet Konağı.
  7. Çok Amaçlı Salonlar demişiz. Nikah Salonu, Mahalle Konakları, Toplu Salonlarını yamaya devam ediyoruz.
  8. Prestij Caddeler, Meydan Düzenlemesi, Yayalaşma Projesi'nden Cuma günü bahsedeceğim. Silivri'nin merkezinde olup hiç kimsenin hatırlamadığı sokaklarda yapıyoruz.
  9. Yıl Sağlık Ocağı'nın bulunduğu bizim Hizmet Binasının yıkımıyla beraber hızlıca Gençlik Merkezi projesine başlayacağız.
  10. Sosyal Merkezler, Silivri'de bir tek bile olmaksızın devam edilirken Kale Parkla başladık. Devamı gelecek.
  11. Kent Müzesi ve Sanat Merkezi, Millet Bahçesi ve Hükümet Konağımızın bitmesiyle Kaymakamlığımız taşınacak. Şu anki 1936 yılında yapılan Kaymakamlık binasını Kent Müzesi haline getireceğiz.
  12. Silivrispor Kompleksi demişiz. İBB'ye teşekkür ediyoruz. Yapılıyor, bitmek üzere.
  13. Arkeopark, Kültür Parkı ve sahil düzenlemesi demişiz. Herkesin, Vali beyin yapılamaz dediği Tarihi Mimar Sinan Köprüsü bitti mi? Her şeyiyle bitirdik. İSKİ'nin görev sorumluluğuna giren Tuzla Deresi'nin E5'in güneyinin, iki yıldır İSKİ ile mücadelesini veriyorum, kamulaştırma olduğu için yapmıyorlar. Göreceksiniz, önümüzdeki yıl bile olsa, ben bu derenin ıslahını İSKİ'ye yaptırtacağım. Bu derenin ıslahı bittiğinde Mimar Sinan Parkı 50 bin m2'lik bir şehir parkımız daha olacak.
  14. Yöresel Köy Pazarı demişiz. Silivri'nin merkezinde Köy Pazarı var. Mahallelerinde de yapılıyor. Kapalı pazarların içerisi de köy pazarlarına dönüşecek.
  15. Kentsel Tasarım Projiesi demişiz, devam ediyor.
  16. Engelliler için projemiz var. Burada bir Koordinasyon Merkezi var bunun alası yapılıyor.
  17. Spor projelerimizden bahsetmişiz. Silivri, Kapalı Yüzme Havuzu olmayan tek ilçeydi. Havuz bitti. Pandemi şartlarını bekliyoruz, inşallah Eylül ayında çocuklarımız burada yüzmeye başlayacak.
  18. Boğluca Deresi Rekreasyon Projesi demişiz. Şuan İBB'nin hastanenin yanında başladığı bizim de yukarıdan başlayıp bitireceğimiz proje.
  19. Yeşil alanlara gelince, ne kadar park yaptığımızı herkes görüyor ve takdir ediyor.
  20. Kültür ve Sosyal Hizmetlerde aşevi demişiz. Aşevimiz hizmette. Sosyal Market, Evde Bakım Hizmetleri, Hoş Geldin Bebek hepsi şuan yapılıyor.
  21. 2022 Eğitime Destek Projeleri demişiz. Eğitimle ilgili herhalde söyleyecek söz bulamamanız gerekir. Köy okullarındaki kütüphaneler, bilgisayar odaları, konferans ve tiyatro salonları, yenilen tuvaletler v.s. İBB'ye iki kreş için yer tahsisi, temelini atacağımız anaokulu v.s.
  22. Yerel kalkınma ve Tarımsal Üretimin artırılması. Cuma günkü toplantımızda bu konuda konuşacağım.
  23. İBB ile yapılacak projeler var. İSMEK'in yaygınlaştırılması v.s.

Modern Silivri Plajları demişiz. Dilimde tüy bitti. Silivri'deki 8 tane plaj yerini dosya halinde İBB'ye yolladım. Herkes Çeşme'ye, Bodruma'a gidemiyor. Bağcılar'dan, Bakırköy'den hafta sonu insanlar gelsin, Sosyal Tesisi, duşu, soyunla kabinleri olan plajlarda denize girsin. Hem vatandaş, hem yazlıkçılar rahat etsin. 8 Tane yer verdim, ses yok.

Millet Bahçesi ve Kültür Vadisi dedik. Cumhurbaşkanımız imzaladı, yapıyoruz. Yat Limanının izinleri bitti. İnşallah mini bir Yat Limanını Silivri'ye kazandıracağız.

  1. Erol çolak Erol çolak

    Köylerinİmar sorunu ne olacak 10 yıldır bekliyoruz sadece vaat olarakmı kalacak

YORUM YAP