Yılmaz: Değirmenköy’e sanayi sitesi kazandıracağız

Yılmaz: Değirmenköy’e sanayi sitesi kazandıracağız

9.11.2022 12:56:08

Mecliste “Maliye Hazinesine ait 134 ada, 1 parsel sayılı taşınmazın imar planında belirlenmiş Küçük Sanayi Alanı olarak kullanılmak üzere belediyemizce satın alınmasının görüşülmesi” gündem maddesinin görüşülmesinde söz alan Başkan Volkan Yılmaz, “Küçük esnafın da sanayiden yer almaları neredeyse imkânsız hale geldi. İşte bu beldelerimizde küçük sanayi sitelerinin önünü açarak bu ihtiyacı karşılamayı amaçlıyoruz” dedi.

Silivri Belediye Meclisi'nin Kasım oturumunda 7. gündem maddesinde, “Silivri Değirmenköy Fevzipaşa Mahallesi'nde bulunan ve mülkiyeti Maliye Hazinesine ait 134 ada, 1 parsel sayılı taşınmazın imar planında belirlenmiş Küçük Sanayi Alanı olarak kullanılmak üzere belediyemizce satın alınmasının görüşülmesi.” yer aldı.
Gündem maddesiyle ilgili konuşan Başkan Volkan Yılmaz, “Değirmenköy'deki stadyumun güneyinde maliye hazinesine ait 10.000 metrekareye yakın bir alan var. Burası zamanında belde belediyesi tarafından yapılan, tamircilerin vs. olduğu, metruk şekilde olan bir alan. Milli Emlak Genel Müdürümüz ile görüştük. Silivri Belediyesi olarak imar planında küçük sanayi sitesi olan bu alanı satın alacağız. Beldelerimiz her geçen gün gelişiyor. Küçük esnafın da sanayiden yer almaları neredeyse imkânsız hale geldi. İşte bu beldelerimizde küçük sanayi sitelerinin önünü açarak bu ihtiyacı karşılamayı amaçlıyoruz. İnşallah uygun bir rakamla bu alanı belediyemize kazandıracağız. Sonrasında yapım işlemini kâr paylaşımı, hasılat paylaşımı ya da kat karşılığı gibi yöntemlerle tamamlayarak burayı Değirmenköy'ümüze kazandırmayı planlıyoruz. Ben şimdiden emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Gündem maddesi oy birliğiyle kabul edilerek Plan Bütçe ve Hukuk Komisyonuna havale edildi.
Haber Merkezi

YORUM YAP