Merkezde yer kazandırılıyor, vergi borçları ödeniyor

Merkezde yer kazandırılıyor, vergi borçları ödeniyor

9.11.2022 12:54:14

Silivri Belediyesi'nin Kasım gündeminde yer alan 6. Maddede eski Emniyet Binası ve Polis Lojmanları yeri ile 4 Milyon TL'lik geçmiş dönem vergi borcu mahsuplaşmasına karşılık, TEM otoyolu gişeler civarındaki iki adet kamu hizmet alanını İçişleri Bakanlığımıza, emniyet teşkilatımıza lojman vs. gibi ihtiyaçlarını karşılamak adına trampası görüşülüyor.

Silivri Belediye Meclisi 2022 yılı Kasım ayı meclis toplantısının 1. birleşiminin 1. oturumu meclis üyelerinin katılımıyla Pazartesi günü belediye meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda 19 gündem maddesi oy birliği ile kabul edilerek ilgili komisyonlara havale edildi.
TAKASTAN OLUŞACAK FARK İLE GEÇMİŞ DÖNEME AİT 4 MİLYON TL VERGİ BORÇLARI MAHSUPLAŞILACAK
Meclis toplantısının 6. gündem maddesinde, “Mülkiyeti Hazineye ait Silivri Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 5398 ada, 11 parsel nolu ve 5438 ada, 20 parsel nolu taşınmazlar ile mülkiyeti Silivri Belediyesine ait Yeni Mahalle (tapuda Alibey Mahallesi) 1356 ada, 3 ve 5 parsel nolu taşınmazların trampası ile Silivri Belediyesi lehine oluşacak farkın belediyemizin vergi borçlarına mahsuben hazineye devrinin yapılarak mahsuplaşılmasının görüşülmesi.” vardı.
ESKİ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ VE POLİS LOJMANLARI YERİ SİLİVRİ BELEDİYESİ MÜLKİYETİ OLUYOR
Gündem maddesiyle ilgili bilgiler veren Başkan Yılmaz, “Boğluca Deresinin yanında eski İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün olduğu yaklaşık 200 metrekare araziyi ve depremde yıkılan polis lojmanlarının olduğu yaklaşık 3.000 metrekarelik bir alanı Silivri Belediyesine kazandırıyoruz. Bunun karşılığında Silivri Belediyesine ait TEM otoyolu gişeler civarındaki iki adet kamu hizmet alanını İçişleri Bakanlığımıza, emniyet teşkilatımıza lojman vs. gibi ihtiyaçlarını karşılamak adına trampa ediyoruz. Yapılan kıymet takdirleri neticesinde biz hem kültür merkezi yapacağımız bir alanı kazanıyoruz hem de şehir merkezinde yıktığımız İlçe Emniyet Müdürlüğü alanının tapusunu alıyoruz. Ayrıca bu trampa ile yaklaşık 4 milyon TL'nin üzerinde de bir vergi borcumuz mahsup edilecek. Bu süreçte bizden desteklerini esirgemeyen İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'ya ve Milli Emlak Daire Başkanlıklarına şükranlarımı arz ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.
Gündem maddesi oy birliğiyle kabul edilerek Plan Bütçe ve Hukuk Komisyonuna havale edildi.
Haber Merkezi

YORUM YAP