Yıldız: Çayla yangın söndürülmediğini gördük!

Yıldız: Çayla yangın söndürülmediğini gördük!

6.09.2021 14:17:39

Eylül Meclisinde ana muhalefetin geride bıraktığımız süreç içerisindeki hassasiyetlerini ortaya koyan CHP Grup Sözcüsü Melih Yıldız, doğal afetlerle mücadelede hükümetin yetersizliğine işaret ederken, birçok can ve mal kaybına yol açan yangınların söndürülmesindeki zafiyetin altını çizdi.

Silivri Belediye Meclisinde CHP adına söz alan Grup Sözcüleri Melih Yıldız, önemli gün ve gelişmelere değindi, MHP'nin hayatını kaybeden geçmiş dönem İlçe Başkanlarından Sinan Küpelioğlu ve CHP Meclis Üyesi Doruk Bulut'un kayınpederi Arif Albayrak'a Allah'tan rahmet ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti.

İBB'DEN 455 BİN KIŞLIK FİDE VE 168 İŞLETMEYE KUZU YEM DESTEĞİ

İBB'nin geçtiğimiz aylar içerisinde Silivri'de gerçekleştirdiği çalışmalara atıfta bulunan Yıldız, 47 çiftçiye, 17 mahallede yapılan 455 bin kışlık fide desteği ve 168 işletmeye verilen maddi değeri yaklaşık olarak 7 Bin 500 TL olan kuzu yem desteğine değindi.

“DOĞAL AFETLER CANIMIZI ÇOK ACITTI”

“Doğal afetler canımızı çok acıttı” diyen CHP Grup Sözcüsü, sel felaketlerinin dere yataklarına imara müsaade edilmemesi, bunun gibi konulara daha hassas yaklaşılması gerektiği gerçeğini bir kez daha hatırlattığını paylaştı.

“ÇAYLA YANGIN SÖNDÜRÜLMEDİĞİNİ GÖRDÜK!”

İklim değişikliği sebebiyle yapılan uyarılara yönelik Hükümetin hazırlıksız yakalandığının altını çizen Yıldız, “Tarım Bakanlığının beceriksiz bir şekilde, kendilerinde hiçbir sorumluluk yokmuş gibi belediyeleri suçlamasını ayıpladım” dedi ve şöyle devam etti: “Bu yaşanan afetler bize neyi öğretti? Çayla yangın söndürülmediğini… Sizin de (Belediye Başkanına söylüyor…) dünya lideri diye tabir ettiğiniz Cumhurbaşkanının bu olayda, yangınları bir an önce söndürmek adına dünyayı seferber etmesini beklerdik!

“HÜKÜMET TEMSİLCİLERİ İNSANLARIN AKLIYLA ALAY ETTİ”

Ama bunun yerine yangınlar devam ederken iktidar temsilcileri çıktı ve “Kimse merak etmesin yanan yerlerin yenilerini TOKİ, şu kadar faizle şu projeyi yapacak” diye açıklamalar yaparak insanların aklıyla alay etti.

Afet sürecinde zarar gören bölgelere yardım elini uzatan belediyeleri kutluyor, Silivri Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi personeline sorumluluk alması ile mücadelesi için teşekkür ediyorum. Silivri Belediyesi'nin yanı sıra, İBB gibi pek çok belediye afete maruz kalan bölgelere destek ulaştırmak için çaba sarf ettiler.”

YILDIZ'DAN “YOĞURT FESTİVALİNDE İBB ARAÇLARINA YER BULAMADIK” SİTEMİ

Geride bıraktığımız süreçte Silivri Belediyesi'nin gerçekleştirdiği festivallere değinen Yıldız, özellikle Yoğurt Festivalinde çok üzüldükleri olayların yaşandığını belirtirken,  şöyle konuştu: “İBB ile Silivri Zabıtaları adeta köşe kapmaca oynadılar. İBB araçlarına yer bulamadık. İBB'nin Çözüm Aracı ‘Bülent Bey'in talimatı' diyerek kaldırıldı.  İBB, Silivri'ye her türlü desteği sunarken sizin İBB aracına bir park yeri bulamamanız bizleri çok yaraladı. Bülent Bey kim? Volkan Yılmaz'dan daha çok onun adını duyar olduk. Bülent Bey Zabıtadan Sorumlu Başkan Yardımcısı mı?”

Sevginar SALİ

 

 

 

YORUM YAP