Yetişkinler dünyasına bir adım

Yetişkinler dünyasına bir adım

1.03.2016 11:02:02

Bakırköy Marmara Forum'da 4500 metrekare alanda kurulan Türkiye'nin ilk çocuk şehri Minopolis'in ilçemiz okul ziyaretçileri arasında Gazi İlkokulu da yerini aldı. Gazi öğrencileri, 32 Meslek istasyonun bulunduğu Minopolis'te 100 kadar mesleği deneyimleye fırsat bulamasalar da büyüklerin dünyasında keyifli ve eğitici bir gezi yaptılar. Sosyalleşmeleriyle birlikte yaşama, paylaşma ve takım ruhu oluşmasına katkının sağlandığı Minopolis gezisinde ilçemiz okul öğrencileri, mesleklere ilişkin temel bilgileri öğrendiler ve hayata geçirdiler.
Uygulama sürece eğlence aktiviteleriyle desteklendi. Meslek edinme sürecinin ardından çalışıp para kazanmayı öğrendikleri bir sistemle yararlı aktivitelere katıldılar.
Çocuklar şehre girdiklerinde kariyer merkezinin destek ve yönlendirmesi ile polis, itfaiyeci, inşaat mühendisi, televizyon spikeri, gazeteci, radyocu, güzellik uzmanı, doktor, kimya mühendisi gibi birçok mesleği eğlenerek uygulayabildiler. Bu meslek uygulamalarından kazandıkları paraları ise süpermarket, sanat akademisi, pizzacı, hediyelik eşya mağazası gibi birçok noktada harcadılar. Heyecan, mutluluk ve coşkuyu yaşayan Gazi İlkokulu öğrencileri, unutulmaz anlar yaşadılar.
Renginar SALİ

YORUM YAP