“Yeter ki masum evlatlarımıza desteğimizi hissettirelim”

“Yeter ki masum evlatlarımıza desteğimizi hissettirelim”

1.06.2023 12:23:39

Lions Leo Dernekleri Esen İbak Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi öğrencileri, öğretmenleri rehberliğinde hazırladıkları resim ve mozaik çalışmalarını “Bizim Renklerimiz” adını verdikleri sergide beğeniye sundu.1_74
LionsLeo Der. Esen İbak Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi öğrencileri, öğretmenleri rehberliğinde büyük bir özveri içinde sanatsal çalışmalarını sürdürüyor. Yeteneklerini geliştirerek eserlerine yenilerini eklemeye devam eden özel bireyler, 2022-2023 eğitim-öğretim yılı boyunca ürettikleri resim ve mozaik çalışmalarını 1 Haziran 2023 tarihinde, Oğuz Aral Sanat Galerisi'nde açtıkları “Bizim Renklerimiz” adlı sergide görücüye çıkardı.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Artar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Can Cihangir Turan, Okul Müdürü Birol Çetin, Müdür Yardımcısı Can Dağaşan, Sarten Ambalaj yetkilisi Serap Çetin, öğretmen, öğrenci ve veliler, serginin açılışına katılanlar arasındaydı.3_217
İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Artar, Şube Müdürü Can Cihangir Turan ve Okul Müdürü Birol Çetin, açılış kurdelesini hayırlı olsun dilekleri eşliğinde keserek, öğrencilerin eserlerini ilgi ve beğeniyle incelediler.
"YETER Kİ MASUM EVLATLARIMIZA DESTEĞİMİZİ HİSSETTİRELİM"
Özel eğitim öğretmenleri, öğrencilerine fırsat verildiğinde neler yapabileceklerini şu sözlerle paylaştı: “Dünyada binlerce, on binlerce hatta milyonlarca sergi açılmıştır. Sadece fırsat verildiğinde, küçük bir el küçük yüreklere dokunabilir, küçücük fırçalardan cansız renkler hayatlanabilir, yeter ki bizler bizden daha masum olan evlatlarımıza uzatıp desteğimizi hissettirelim.
Bu güzel renkleri fark etmek, rengarenk yolları keşfetmek, hisli bir şeyler üretmek için herkesin ihtiyaç duyduğu fırsat ve destekten biraz daha fazlası gerekiyor.5_120
“HER FIRÇA DARBESİ VE SERAMİK PARÇASI BİR BÜTÜNÜ MEYDANA GETİRDİ”
İşte biz de bu fikirden yola çıkarak çocuklara sunduğumuz küçük bir destekle onlarca rengi ve seramik parçalarını birleştirerek bu güzel tuval ve mozaikleri bir araya getirdik.
Evlatlarımızın vurduğu her fırça darbesi ve yapıştırdığı her seramik parçası birbirinden farklı birçok rengi içinde barındıran güzel bir bütünü meydana getirdi; tıpkı hayat gibi.
“HEPSİ GÜZEL BİR BÜTÜNÜN RENGARENK PARÇALARI”
Hepimizin hissi, karakteri, davranışı, yaklaşımı birbirinden farklı. Önemli olan bu farklılıkla beraber bir bütün olabilmek; tıpkı bizim çocuklarımız gibi. Hepsi güzel bir bütünün rengarenk parçaları. İşte bizim renklerimiz.”
ARTAR: ÇOCUKLARIMIZIN İÇ DÜNYALARI ÇOK GENİŞ VE ZENGİN
İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Artar, serginin anlamının çok farklı olduğuna dikkat çekti. Eserlerin, çocukların iç dünyalarının çok geniş ve zengin olduğunun göstergesi olduğunu söyledi.7_23
“ÖZEL ÇOCUKLARIMIZI VE EĞİTİMLERİNİ ÖNEMSİYORUZ”
Artar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Özellikle annelerini tebrik ediyorum. Çocuklarımızın eğitim süreçleri çok önemli ve farklı. Cumhurbaşkanımızın talimatı, Başkanlığımızın hassasiyetiyle özel çocuklarımızı ve eğitimlerini çok önemsiyoruz. Eğitimleri ne kadar erken başlarsa gelişimleri, hayata bakış açıları daha güzel oluyor. Bu minimalde Özel Eğitim Anaokulu açtık. Okulumuzda I, II, III kademe devam ediyor.9_16
“EMEĞİ GEÇENLERE GÖNÜLDEN TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Özel çocuklarımızı üretime de dahil ettik. Sivil toplum örgütlerimizle iş birliği neticesinde mezun öğrencilerimizin istihdamı için çalışmalar yaptık. Şuan 4 öğrencimiz fabrikada çalışıyor. Silivri, bu konuda çok şanslı. Velilerimize, öğretmenlerimize gönülden teşekkür ediyorum. İlçe yöneticilerimizin desteğiyle spor alanında da önemli başarılara imza attık.
Serginin düzenlenmesinde emeği geçen herkesi tebrike diyorum.”10_13
TOKİ CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİ MÜZİK DİNLETİSİ SUNDU
Toki Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri, sundukları müzik dinletisiyle, sergiye renk kattı. Özel çocuklar, konuklarına sergiyi gezdirirken aralarda da dans etti.
Renginar SALİ12_5

YORUM YAP