Yerlikaya’dan ‘Mimar Sinan Köprüsü’ açıklaması

Yerlikaya’dan ‘Mimar Sinan Köprüsü’ açıklaması

23.09.2019 16:59:55

Silivri Kaymakamı Ali Partal ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, önceki gün İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'yı ilçemizde misafir etti. Silivri'de bir dizi ziyaret gerçekleştirerek yapılması planlanan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Vali Yerlikaya, tadilat halindeki Silivri Mimar Sinan Köprüsü ile ilgili, “Biz bu köprüde işlerin biraz fazla zaman aldığını biliyoruz çünkü köprünün sahibi Karayolları Genel Müdürlüğümüz. Arada hem Karayolları Genel Müdürlüğümüzden hem Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan izin alma süreçleri biraz bizi yordu ama işin sonuna geldik” çıkarımında bulundu ve ekledi: “2020'nin Mayıs-Haziran aylarında burayı bitirmek gibi bir düşüncemiz var. Temennimiz ve gayretimiz o yönde.”

Silivri Kaymakamı Ali Partal ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 23 Eylül Pazartesi günü İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'yı Silivri'de ağırladı. Vali Yerlikaya, Silivri programının ilk aşamasında Silivri Kaymakamı Ali Partal ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ile basına kapalı özel bir görüşme gerçekleştirdi akabinde tadilat halindeki Silivri Mimar Sinan Köprüsü ile Kısa Köprü diye tarif edilen diğer tarihi köprümüzde incelemelerde bulundu. Vali Yerlikaya, Kaymakam Partal ve Başkan Yılmaz'a inceleme gezisinde Silivri Belediye Başkan Yardımcıları Harun Akkan, Emre Sarısaltıkoğlu, Hasan Solak ile İstanbul Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı yetkilileri ve basın mensupları eşlik etti.

“HEP BERABER ŞEHRİMİZE YÜZ AKI BİR HİZMET YAPMAYA NİYETİMİZ VAR”

Silivri'ye geliş amacını açıklayan Vali Ali Yerlikaya, “Değerli arkadaşlar, biliyorsunuz Valilik olarak Adalar'dan Zeytinburnu'na kadar 39 ilçe belediyelerimizi, kaymakamlarımızı ziyaret ediyoruz. Bugün Silivri Kaymakamımızı ve Silivri Belediye Başkanımızı yerlerinde ziyaret ettik. Silivri ilçemizle ilgili kendilerinden bilgiler aldık. Ziyaret edeceğimiz ilçe sayımızda bugün itibariyle beşe düştü. Kısa bir süre içinde o beş ilçemizi de ziyaret edip, birinci etaptaki ilçeler ziyaretimizi tamamlamış olacağız. Akabinde Büyükşehir Belediyemiz, 39 ilçe belediyemizin de yer aldığı bir toplantıda bir araya gelip, atanmış-seçilmiş ayrımı yapmaksızın işbirliği göstererek İstanbul'la ilgili ortak çözüm bekleyen sorunlarımızla ilgili neler yapabiliriz onları konuşacağız” dedi.

“SİLİVRİLİ HEMŞERİLERİMİZİN, BU GÜZEL KÖPRÜNÜN ÜZERİNDEN YÜRÜMEYİ HEYECANLA BEKLEDİĞİNİ BİLİYORUZ

Uzun yıllar restorasyon çalışmaları devam eden köprünün akıbeti hakkında basın mensuplarını bilgilendirerek sözlerini sürdüren Ali Yerlikaya, şöyle konuştu: “İçinde bulunduğumuz Mimar Sinan üstadın yapmış olduğu kadim eser, 348 metre uzunluğundaki bir köprümüz. Silivrili kardeşlerimizin çok uzun zamandan beri bir an önce açılıp bu güzel köprünün üzerinden yürümeyi heyecanla beklediğini biliyoruz. Tarihi eserleri onarmak çok büyük bir keyif. İnşaat süreci de aslında uzun değil ancak inşaat sürecine yol verecek bürokratik işlemleri yapmayla ilgili olan süreci takdir edersiniz ki biraz zaman alıyor.

“İŞİN SONUNA GELDİK”

Biz bu köprüde işlerin biraz daha fazla zaman aldığını biliyoruz çünkü köprünün sahibi Karayolları Genel Müdürlüğümüz. Arada hem Karayolları Genel Müdürlüğünden hem Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan izin alma süreçleri biraz bizi yordu ama işin sonuna geldik. Kaynak sorunumuz yok.

“2020'NİN MAYIS-HAZİRAN AYLARINDA BİTİRMEYİ PLANLIYORUZ”

1 yıllık süre var ama haftaya da buraya kurul başkanımız, üyelerimiz gelecek. 2020''nin Mayıs-Haziran aylarında burayı bitirmek gibi bir düşüncemiz var. Temennimiz ve gayretimiz bu. Süreci yöneten hem Valilikteki arkadaşlarımıza hem de yüklenici firmamıza elimizden geldiğince yardımcı olacağız.  Aynı şekilde İlçe Kaymakamımız ve Silivri Belediyemiz de zaten hep onların yanında yer alıyor. Bir an önce bu güzel hizmeti tamamlayıp Silivrili hemşerilerimizin istifadelerine sunmak istiyoruz.”

KISA KÖPRÜ DİYE TARİF EDİLEN DİĞER TARİHİ KÖPRÜ İÇİN DE GİRİŞİMLER SÜRÜYOR

Vali Ali Yerlikaya, Park Otel önündeki Kısa Köprü diye tabir edilen köprünün de kısa sürede restorasyonunun başlayacağını açıkladı.

KÖY PAZARINI DOLAŞTILAR

Vali Yerlikaya ve beraberindeki heyet, çalışmaları devam eden Silivri Köy Pazarı alanını gezdi, esnaflara hayırlı işler diledi. Yerlikaya'nın Silivri programı burada sona erdi.

Hazal BAŞARAN

 

 

 

YORUM YAP