Yerli arpa tohumu için üretim çalışmaları devam ediyor

Yerli arpa tohumu için üretim çalışmaları devam ediyor

21.04.2020 14:34:51

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın “Çiftçiye Tohum Desteği Projesi” kapsamında 300 dönüm belediye arazisine ekimi yapılan “Sertifikalı Yerli Arpa Tohumu” için üretim çalışmaları devam ediyor.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın “Çiftçiye Tohum Desteği Projesi” kapsamında başlattığı yerli ve milli tarımsal üretim faaliyetleri hızla devam ediyor. 11 Ekim 2019 tarihinde ilk adımı atılan projede 300 dönüm belediye arazisine arpa tohumu ekimi yapılırken, üretim çalışmalarına yönelik işlemler titizlikle sürdürülüyor. Silivri Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünde 50 dönüm, Gümüşyaka ve Alipaşa'da 250 dönüm olmak üzere toplam 300 dönüm arazide ekili tohumlara önceki gün nitrat gübresi atıldı. Gübrelemesi yapılan ve Haziran ayında hasat edilmesi planlanan sertifikalı yerli arpa tohumları Silivrili çiftçilere ücretsiz dağıtılacak. Proje sonunda elde edilecek samanlar ise hayvancılıkla iştigal eden köylülere bedelsiz verilecek.

BAŞKAN YILMAZ'DAN ÇİFTÇİYE TAM DESTEK

Çiftçiye ve üretime destek olmaya devam ettiklerini belirten Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Çiftçiyi, hayvancıyı, üreticiyi desteklemek milli bir meseledir. Göreve geldiğimiz ilk günden beri tarımsal üretim çalışmalarımız kesintisiz sürüyor. Yerli ve milli üretimle kalkınacağımızın bilinciyle hareket edip üzerimize düşen sorumlulukları yerine getiriyoruz. İstanbul'un ekilebilir dikilebilir arazileri bakımından en verimli toprakları Silivri'de mevcut. Hayvancılık ve gıda üssü olabilecek tüm potansiyelleri bünyesinde barından ilçemizde üretimle uğraşan insanları desteklemek boynumuzun borcu. Çünkü üreterek kalkınacağımızı asla unutmamalıyız. Sertifikalı Yerli Arpa Tohumu Projemiz de desteklerimizden bir tanesi. Elde edeceğimiz yerli tohumları 500'er kilolar halinde çiftçimize bedelsiz dağıtacağız” dedi.    

YORUM YAP