Yaz Okulu’nda Orff eğitimi alıyorlar

Yaz Okulu’nda Orff eğitimi alıyorlar

16.08.2021 11:05:04

Silivri Mimar Sinan İlkokulu Orff Eğitimi ile ritim ve müzik çalışmalarıyla yaz okuluna devam ediyor.

Silivri Mimar Sinan İlkokulu Anasınıfı öğrencileri, Fatma Özdemir'in öğretmenliğinde Yaz Okulu sürecinde müzik eğitimi de alıyor. Özdemir, Orff eğitimi çalışmaları kapsamında öğrencilerinin gelişimine müzikle de destek sunuyor.

MÜZİĞİN ÇOCUK GELİŞİMİNDEKİ ROLÜ

Anasınıfı öğretmeni Fatma Özdemir, müziğin çocuğun gelişimi açısından sunduğu katkıları şöyle anlattı: Müzik, çocuğun gelişimi için âdeta bir terapi özelliği taşımaktadır. Çocuk, müzik ile uzun süre zaman geçirdiğinde beyni daha çok çalışır, motor becerileri zengin bir şekilde gelişir. Hayatında müziğe önemli bir yer ayrılmış çocuğun dil ve matematik derslerinde daha başarılı olduğu da gözlenmiştir. Sosyalleşme, iletişim kurma aşamasında sözel hafızayı destekleyen müzik, sayısal alanların gelişimi için de önemli katkılar sunar. Bir müzik aleti çalmak, düzenli olarak bu aleti çalmaya devam etmek çocuğun hafızasını güçlendiren bir özelliğe sahiptir. Ayrıca çocuğa bir çalışma disiplini kazandırır ve bu disiplini pekiştirir.

Müzik, çocukların üzerinde eğitici ve öğretici bir özelliğe sahiptir. Çocuğun kendini en açık şekilde, doğru olarak ifade edebilmesi, karşı tarafa kendini anlatabilmesi, sağlıklı bir iletişim kurabilmesi için müzik en büyük destekçilerdendir. Özellikle okul öncesi dönemde müzik ile ilgilenmeye başlayan çocuğun birey olma yolunda önemli adımlar attığı görülür.

ÖZDEMİR'DEN OKUL YÖNETİCİLERİNE TEŞEKKÜR

Şu zorlu süreçte tüm özverisi ve şefkati ile çocukların eğitimine ve gelişimine katkı sağlayan Okul Müdürüm Yaşar Karslı ve Müdür Yardımcım Gizem Ayan'a teşekkür ediyorum. Silivri Mimar Sinan İlkokulu Ailesi olarak her imkânı çocuklarımıza yaratmaya devam edeceğiz.”

YORUM YAP