Yaz Meyvesi Tadında Dondurma Arayanlara; Italyan Kornetto!

Yaz Meyvesi Tadında Dondurma Arayanlara; Italyan Kornetto!

28.04.2017 09:34:28

“Yaz meyvesi tadında dondurma gibisin, birazcık yesem çok çabuk erir misin?” Demiş popüler kültürün önde gelen isimlerinden İşte Benim Stilim yarışmacısı Bahar Candan. Şarkıyı her ne kadar kışın çıkartmış olsa da hala keyifle dinleniyor ve söyleniyor. Bu şarkının sözleri ise dondurmaya olan özlemimizi kat be kat arttırınca biz de konuk gurmemizi kaptığımız gibi soluğu İtalyan Kornetto'da aldık!

Konuk Gurme: Burçin Özdamar
İstanbul Üniversitesi Turizm İşletmeciliği mevzunu Burçin Özdamar daha önceden Silivri'nin Akören köyünde yer alan Grandma's Wonderland isimli butik otelde pasta şefliği yapmış daha sonra da önceki sayılarımızdan hatırlaya- bileceğiniz “Burçin'in Fırını” isimli kendi butik pastanesini açmış. Yani sizin anlayacağınız tatlılar konusunda bir hayli uzman. Biz de yaz mevsiminin vazgeçilmez tatlılarından biri olan dondurmayı değerlendirmek üzere İtalyan Kornetto'nun yolunu tutacakken onu da yanımıza almanın parlak bir fikir olduğuna karar verdik!

Değerli okurlarımız, açıkçası havaların ısınmasıyla dondurma krizine kapılmamız bir oldu. Krizimizi dindirecek harika dükkânı yani İtalyan Kornetto'yu bulmamız da çok uzun sürmedi haliyle. Sahildeki Alparslan Türkeş Parkı'nın hemen önünde yer alan bu şirin dükkân dondurmaya yıllarını vermiş bir isim tarafından işletiliyor; Meydi Badem. 33 senedir dondurma işinde olan Badem, 25 yıldır Silivri'deymiş. Dükkânı önceden Şahip'in çay bahçesinin orada yer almaktayken 5 sene evvel şu anki yerine yani Piri Mehmet Paşa Mahallesi, Mustafa Oğuzhan Sokak, No 1 adresine taşınmış ve ticaret hayatına hala orada devam etmekte.
Kendi halinde küçük, şirin bir dükkân olan İtalyan Kornetto, bilhassa yaz günlerinde çok rağbet görüyormuş. Üçümüzde birer külah dondurma alıp yemeye koyulduk, bir yandan da mekân sahibimiz Meydi Bey ile sohbet etmeye başladık. Tattığımız çikolata, sade, karamel, damla çikolata, böğürtlen ve tutti fruttili dondurmaların hepsi birbirinden lezizdi. Üzerine koyulan çikolata sosu ve fındıkta elbette işin balı kaymağı oldu.

İtalyan Kornetto'da çeşit bol. Sade, çikolata, karamel, fıstık gibi bilinen lezzetlerin yanı sıra kivi, böğürtlen, kavun ve tutti frutti (meyve kokteyli) gibi daha nadir lezzetlere rastlamanız da mümkün. Kısacası mekân her türlü damak zevkini kucaklıyor diyebiliriz. Dondurmanızı ister kâsede ister külahta ister kağıt helvada isterseniz de kendi imalatları olan çıtır çıtır kornetlerde yiyebiliyorsunuz.
Sadece külahların değil, dondurma çeşitlerinin de tümünün kendi imalatları olduğunu özellikle belirten Meydi Bey, ürünlerin natürel olduğunun, gıda boyasını katiyen kullanmadıklarının ve dondurmaları imal ederken kullandıkları sütü bile özenle seçerek aldıklarının altını da çizdi. Bunların yanı sıra dondurmalarından her daim taze meyveleri kullanmaya da dikkat ediyorlarmış. Bunu siz de rahatlıkla fark edebilirsiniz. Bazı dondurma çeşitlerini yerken ağzınıza gelen taze meyve parçacıkları çok hoş bir his bırakıyor. Yaşadık ta söylüyoruz efendim…

Kalite ortada, tatlardan yana bir şikâyetimiz kesinlikle yok. Ancak keşke dondurma çeşitlerinin üzerlerinde isimleri yazsaydı, karar verirken daha bir kolaylık olur, bunca çeşit arasında kaybolmazdık. Ayrıca bunun dışında mekânda ki güneş şemsiyelerinin ve çöp kutularının azlığı da dikkat çekiyor. Malum, dondurma yazın yenir, güneş altında oturmak istemeyiz. Ortalığı pisletmeyi ise hiç ama hiç istemeyiz. Bu yüzden üçümüz aramızda konuştuk ve hizmet kulvarından bir puancık kırmaya karar verdik. Ancak lezzet kulvarına diyecek lafımız yok. Hizmetten 4, lezzetten 5 verdik efendim!

Bu sayı da burada biter!
Eğer siz de bir mekân sahibiyseniz ve de mekânınızı ziyaret edip değerlendirmemizi istiyorsanız bizlere 0541 727 22 54 nolu telefondan ulaşabilirsiniz. Ayrıca bizleri Instagram sayfamız olan “@silivriyitadiyoruzz” hesabından da takip edip Silivri'nin farklı lezzetlerinin görsellerine de bir göz atmanızı tavsiye ederiz! Bir sonraki sayımızda görüşmek üzere, hoşçakalın, kendinize iyi bakın!

NOT: Hürhaber'in gurmeleri olarak bu sene 7 Mayıs 2017 tarihinde sekizincisi düzenlenecek olan Ortaköy Börek Festivali'nde jüri üyesi olma fırsatını yakaladık. Siz değerli okurlarımızı da festivale bekliyoruz. Böreğini kapan gelsin. Yapması sizden, tatması bizden!

Şahin DİRİK & Gamze Dilara KAÇIRAN

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Lions Esen İbak Okulu çok iddialı
Sonraki »

YORUM YAP