Volkan Yılmaz: Silivri’ye hizmet için denizleri yol yapacağız

Volkan Yılmaz: Silivri’ye hizmet için denizleri yol yapacağız

8.01.2021 15:22:59

Silivri'de bir ilk olan Afet Koordinasyon Merkezi ve Zabıta Müdürlüğü'nün yeni hizmet binası açılış töreninde konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Silivri'nin güzel insanlarına hizmet için dereleri tepeleri ova, denizleri yol yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Silivri'de bir ilk olan ve belediye bünyesinde hizmet verecek olan Afet Koordinasyon Merkezi ile Zabıta Müdürlüğünün yeni hizmet yeri açılışı ilçe protokol üyeleri, meclis üyeleri, siyasiler, muhtarlar, sivil toplum örgüt temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Açılış programı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının manevi huzurunda Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla başladı.

YILMAZ: SİLİVRİ İÇİN AFET VE KOORDİNASYON MERKEZİ'NİN ÖNEMİ BÜYÜK

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, açılışta yaptığı konuşmasında şu sözlerine yer verdi: “Hizmet için çıktığımız kutlu yolda hem Zabıta Müdürlüğümüzün hem Silivri'de bir ilk olacak ama çok işlevsel ve fonksiyonel olmasını dilediğim Silivri Afet ve Koordinasyon Merkezi'nin açılışı için bir aradayız. 

Öncelikle Afet ve Koordinasyon Merkezi'nin Silivri'de önemi hakkında birkaç tespitte bulunmak istiyorum. İstanbul'da beklenen depremden en çok etkilenecek olan ilçelerden biri maalesef Silivri. Depreme hazırlık konusunda yapmamız gerekenler var. İlçe Belediyesi olarak Kentsel Dönüşüm yol haritasını ihale etmiş ve bir yıl içerisinde Stratejik Belgemizi hazırlamış ve bakanlığımıza sunmuş durumdayız. Bu bizim depreme hazırlık yol haritamız olacak ama yaşanacak depremin sonrasında da yapılması gerekenler var. Onlar, Afet ve Koordinasyon Merkezi'nin bünyesinde gerçekleştirilecek olan faaliyetler. Arama-Kurtarma ekipleri, Yardım ekipleri, 7/24 çalışan ve yalnızca vatandaşın esenliğini dileyen ekipler. Biz Silivri'de Arama-Kurtarma ekipleri kurmak için yola çıktığımızda Valimiz, Kaymakamımızın büyük destekleri oldu.

Silivri yalnızca doğa felaketleri içerisinde depremi barındırmıyor. Kentsel Dönüşüm Stratejik Belgesini hazırlarken bir şeyi öğrendik; Silivri, Türkiye'de en çok yağış alan birinci ilçesi. Bu yüzdendir ki can ve mal kaybı ve sel felaketlerini yaşadık. 2009 Yılındaki selde can ve mal kayıpları yaşandı. Heyelan bölgesiyiz. Her türlü doğa felaketinin sonucunda bu Arama-Kurtarma hadisesi ve Afet Koordinasyon Merkezi'nin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor.

AFET KOORDİNASYON MERKEZİ HAKKINDA TEKNİK BİLGİLER

700 m2'lik alan üzerine kurulu olan merkezimiz 7/24 esasına göre hizmet verecek. Üst yönetim Kriz Odası, Haber ve Teçhizat Odası, Yatakhane, Arşiv ve Gözlem Kriz Merkezi, Hasar Tespit ve Enkaz Kaldırma Birimi, Trafik ve Asayiş Birimi, Bilgi Yönetim ve Tahliye birimlerini barındırmakta.

İlçe genelinde bulunan şehir kameralarını 7/24 izleyeceğiz. Esasında hem jandarma hem emniyet müdürlüğümüz ekiplerinin de yükünü almış olacağız. Ulusal Meteoroloji, AKOM, AFAD ülke genelinde takip edilecek. Arama-Kurtarma ekibimizden 10 arkadaşımızı Ankara'ya eğitime yolladık. Sertifika aldılar. İlçe genelinde okullarda ve kamu binalarında afetler hakkında vatandaşlarımızı bilinçlendirme çalışmaları yapacaklar. Yerel düzeyde imkanlar dahilinde tatbikat planlıyoruz. Arama-Kurtarma ekibimiz 20 kişiden, Afet Bilinci ekibimiz 10 kişiden, Ön İnceleme-Hasar Tespit ve Enkaz Kaldırma ekibimiz 10 kişiden, Trafik ve Asayiş ekibimiz 20 kişiden, Bilgi Yönetim ve Tahliye ekibi 10 kişiden, Haber Merkezi ve Planlama ekibi 6 kişiden oluşuyor.

“KOŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Silivri'nin güzel insanlarına hizmet için dereleri tepeleri ova yapmaya, denizleri ve dereleri yol yapmaya devam edeceğiz. Derdimiz Silivri ve insanlarının refahı, esenliği olacak. Silivri için çalışmaya devam edeceğiz. Koşmaya devam edeceğiz.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

AFAD'ın değerli temsilcileri, Kaymakamımız Ali Partal'a, mesai arkadaşlarım, buranın yapımında çok büyük emeği olan Hamle Global Şirketi'ne destekleri için çok teşekkür ediyoruz. Merkezimizin binası tamamen bağış usulü yapıldı. Belediyemizin kasasından tek kuruş çıkmadı. Emeği geçen herkese teşekkürler.

Doğa afetlerinin yaşanmadığı bir Silivri'de sizlerle yaşamayı arzuluyorum. Afetler neticesinde de üzerimize düşen görevi üstüne koya koya yapmaya devam edeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

PARTAL: SİLİVRİ'DE YATIRIMLAR DEVAM EDİYOR

İlçe Kaymakamı Ali Partal, konuşmasına yeni yıl dileğiyle şu sözlerle başladı: “2021 Yılının tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini diliyorum. İnşallah bu salgın süreciyle devam etmeyiz. Silivri'de eğitim, kültür, sağlık, spor ve birçok alanda hem merkezi idaremiz ile bakanlıklarımızın ve yerel yönetimimizin birçok yatırımı halen devam etmekte.

KAYMAKAM PARTAL'DAN BAŞKAN YILMAZ'A TEŞEKKÜR

Bugün de Afet ve Koordinasyon Merkezi ile Zabıta Müdürlüğümüz binasının açılışı gerçekleştirilecek. Hepinizin huzurunda Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz'a teşekkür ediyorum. Sadece bu yatırım için değil, yine eğitim yatırımlarında da yönlendirme yaptığı için teşekkür ediyorum. Önümüzdeki günlerde yine bir meslek lisemizi ilçemize kazandıracağız.”

PARTAL: AFETTEN KAÇMAK MÜMKÜN DEĞİL, HAZIR OLMAMIZ GEREKİYOR

İlçe Kaymakamı Ali Partal, konuşmasının devamında ülkemizin coğrafik ve jeolojik yapısından afetlere maruz kaldığının görülmekte olduğunu, her yılın depremlerin yaşandığı, ilçemizde de en son 5.8 şiddetinde depremin, geçmiş yıllarda Gümüşyaka'da, merkezde, Selimpaşa'da sellerin yaşandığı ve can kayıpların yaşandığına değindi. Afetlerden kaçmanın mümkün olmadığını, muhakkak yüz yüze kalınacağını dile getiren Partal hazır olmamız gerektiğini söyledi. Öncelikle risklerin azaltılması gerektiğini savunan Partal, kamu binaları ve okullardaki güçlendirme çalışmalarından bahsetti. 

2021 Yılının Afet Eğitim Yılı olarak ilan edildiğini ve gönüllülerin yetiştirilmesiyle ilgili çalışmanın yapılacağını açıklayan Kaymakam Partal, İstanbul Afet Müdahale Planının hazırlandığından söz etti. Silivri'de 12 tane çalışma grubunun oluşturulduğunu ve Afet Müdahale Planının son aşamasına gelindiğini paylaştı. Partal, topluma afet bilincinin kazandırılması gerektiğinin önemi anlattı.

İlçe Kaymakamı Ali Partal, Merkezin yapımında katkı sağlayan hayırseverlere, emeği geçenlere teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından Afet Koordinasyon Merkezinin hayata geçirilmesinde katkı ve desteklerinden dolayı AFAD Şube Müdürü Tezcan Bulcan'a Silivri Kaymakamı Ali Partal, Hamle Global A.Ş adına Fuat Kulaçoğlu'na Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Fly Dog K9 Hizmetleri adına Dursun Kaya'ya, Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Demir plaket takdiminde bulundu.

 

YORUM YAP