Vatandaşların ‘demokrasi nöbeti’ sürüyor

Vatandaşların ‘demokrasi nöbeti’ sürüyor

23.07.2016 16:53:12

Darbe girişimi sonrası meydanlara çıkan vatandaşların ülkemizin çeşitli yerlerinde olduğu gibi Silivri'de de 'demokrasi nöbeti' sürüyor.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla ilk günden bu yana meydanları boş bırakmayan vatandaşlar Türkiye'nin 81 ilinde demokrasi nöbetini sürdürüyor.
Darbe girişimini protesto için meydanlara çıkan vatandaşlarımızın Uğur Mumcu Meydanındaki demokrasi nöbeti ikinci bir emre kadar devam ediyor.
Darbe girişimi sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısı üzerine meydanlara koşan her yaştan vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla Uğur Mumcu Meydanında Çarşamba akşamı da yerini aldı.
AK Parti'nin sosyal medya hesabından “Her gün artan bir katılımla; darbe kalkışmaşına, halka kasteden çetelere karşı halkımızla birlikte demokrasi ve milli irade nöbetine devam ediyoruz. Silivri 7'den 70'e darbeye ve devlet içinde yuvalanan paralel ihanet çetesine hayır diyor!” açıklaması yapıldı.
Nöbetin 6. akşamında AK Parti İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir, Silivri'de milli irade nöbeti tutan vatandaşları ziyaret etti, sabah saatlerine yaklaşırken hala meydanda olan halka teşekkür etti.
Beşler Sucuk meydanda demokrasi nöbetine destek verirken, Yeşilay da alandaydı.
Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar da katılımlarıyla vatandaşların darbe karşıtı duruşu ve demokrasi nöbetine destek sunmakta.

 

YORUM YAP