Türk Eğitim-Sen’in öğrenci yurdu hizmete giriyor

Türk Eğitim-Sen’in öğrenci yurdu hizmete giriyor

14.08.2017 09:30:55

Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi tarafından Ankara'da geçen yıl temeli atılan yükseköğretim öğrenci yurdu tamamlandı.

Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi tarafından Ankara'da yükseköğretim öğrenci yurdunu tamamladı. Ankara'da alınan arsa ve yurdun yapımı için hazırlanan sözleşme Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Genel Merkez Yöneticileri, arsa sahibi ve müteahhit firma yetkilileri tarafından 2016 yılında imzalanmış ve temeli atılmıştı.

KONCUK: YURDUMUZ ÖĞRENCİLERİMİZE, VATAN VE MİLLETİMİZE HAYIRLI OLSUN
Koncuk, imza töreninde yaptığı konuşmada, “Üniversite öğrencileri için Ankara'nın önemli sorunlarından birisi barınma konusudur. Her eğitim-öğretim yılı başında devlet yurtlarının sayısı ve kapasitesi yeterli olmadığından öğrenciler barınma sorununu nasıl çözeceklerini kara kara düşünmektedir. Devlet yurtlarında her zaman yer bulmak mümkün olmadığından öğrenciler özel yurtları tercih etmekte ya da ev kiralamaktadır. Bunları da her aile karşılayabilecek bütçeye sahip değildir. Çoğu öğrenci barınma ücretini çalışarak ya da çeşitli burslar alarak çıkarmaktadır.
Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi olarak öğrenci yurtlarının çok sayıda üniversite öğrencisini ağırlayan Ankara'nın en önemli meselelerinden biri olduğunu bildiğimizden, bu konuya el attık. Zira üniversiteyi, hiç bilmediği ve yaşamadığı bir şehirde kazanan, ailesinden ilk kez ayrı kalacak öğrencilerimiz için kendilerini evinde hissedecekleri, derslerini huzur içinde çalışacakları güvenli bir ortam son derece önemlidir. İmzaladığımız bu sözleşme ile öğrenci yurdunun yapım sürecini başlatmış olduk. Öğrenci yurdumuz, merkezi bir konumda olacak ve yurda ulaşım rahat sağlanacak. Öğrenci yurdumuz şimdiden öğrencilerimize, vatanımıza, milletimize, Ankara'mıza hayırlı, uğurlu olsun.” demişti.

YURDUN ÖZELLİKLERİ
Ankara Anafartalar Mahallesi, Kazımkarabekir Caddesi, No: 136 adresinde bulunan 11 katlı yurdun özellikleri ise şu şekilde; her katta 2 kişilik 2 oda toplamda 22 oda ve toplamda 44 öğrenci, her katta 3 kişilik 12 oda toplamda 132 oda ve toplamda 396 öğrenci, her katta 4 kişilik 2 oda toplamda 22 oda ve toplamda 44 öğrenci kalacak. Her katta 16 oda ve 48 kişi kalacak, toplamda ise 528 öğrenci yurttan faydalanacak.

TÜRK EĞITIM-SEN ÖĞRENCİ KONUKEVİ FIYATLARI BELLİ OLDU
Tamamlanan yükseköğretim öğrenci yurdunun ücretleri de belli oldu. Ücretlere sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dahildir. Üye çocukları için; 2 kişilik odalar: Kişi başı 650 TL, 3 kişilik odalar: Kişi başı 550 TL, 4 kişilik odalar kişi başı 450 TL'dir. Üye yakını, üyenin kardeşi ve diğer yakınları için fiyatlara 250 TL ilave edilecektir.

Renginar SALİ

YORUM YAP