Turan: Biz bir çoban ateşi yaktık

Turan: Biz bir çoban ateşi yaktık

31.01.2020 14:34:21

Geçmiş dönem Silivri Belediye Başkanı İnşaat Mühendisi Hüseyin Turan, Dayanışma Platformu üyesi olarak 1 Şubat 2020 Cumartesi günü saat 13.30'da öncülüklerinde Silivri Belediyesi Önder Yılmaz Sahnesi'nde düzenlenecek Deprem Çalıştayı hakkında Küpe FM aracılığıyla bilgilendirmede bulundu.

Silivri Dayanışma Platformu üyelerinden geçmiş dönem Silivri Belediye Başkanı İnşaat Mühendisi Hüseyin Turan, 1 Şubat 2020 Cumartesi günü gerçekleştirilecek Deprem Çalıştayı öncesinde Küpe FM'de Turhan Alyakut'un sunduğu programa katılarak bilgilendirmede bulundu.

TURAN: DAYANIŞMA PLATFORMU TOPLUMSAL SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETME AMACIYLA KURULDU

Dayanışma Platformu hakkında bilgi veren Turan, siyasi görüşlerinden bağımsız olarak katılımcıların toplumsal sorunlara çözüm üretmeyi hedeflediklerini ifade etti. Tüm üyelerin Silivri ve ülke sevdası ve hizmet inancıyla hareket ettiğini belirtirken, sorunların tespiti, konulara dikkat çekmenin ötesinde çözüm önerilerine önemle yaklaştıklarını ifade etti.

Platform kuruluşunda toplumsal, çevre, kadın, çocuk gibi konularda öncelikle hareket etmeyi planladıklarını söyleyen Turan, deprem gündeminin yaşanan sarsıntıların etkisinde öncelik kazandığını belirtti.

Silivri Kaymakamı Ali Partal ve Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a Platformun çalışmalarına gösterdikleri hassasiyet için teşekkür eden Turan, “Toplumu uyandırmak ve çözümler konusunda bir çoban ateşi yakmak amacıyla çıktığımız bu yolda Silivri için faydalı işler yapmayı ümit ediyoruz” dedi.

TURAN, BÖLGESEL ARAMA KURTARMANIN ÖNEMİNE İŞARET ETTİ

Demokrasi Platformunun, deprem özelinde bölgesel arama kurtarma ekipleri oluşturulması ve bu konuda ihtiyaç duyulan eğitimi AFAD aracılığıyla gerçekleştirmesinin taşıdığı önemin altını çizen Hüseyin Turan, “Son Elazığ depreminde devlet hızlı bir şekilde müdahale etti ama yine de bu 2 saat gibi süre aldı. Bizim Silivri'de kurmayı amaçladığımız mahalle gönüllü ekipleri ile olası bir afet durumunda müdahale süresi çok daha hızlı gerçekleştirilebilir. Ve tabi ki bilinçli bir müdahaleden söz ediyoruz. Arama kurtarma gönüllüsü olarak görev almak isteyen herkesi bizimle irtibata geçmeye davet ediyoruz. Sosyal medya hesaplarımız üzerinden iletişime geçebilirler...” şeklinde konuştu.

Turan, Demokrasi Platformu olarak asıl sorumluluklarının Çalaştay sonrasında başladığı bilincinde olduklarını vurgulayarak, gündeme taşıdıkları konular ile ilgili bilinci canlı tutma gayretini terk etmeyeceklerini söyledi.

Silivri Kaymakamlığı, Silivri Belediyesi ve Silivri Dayanışma Platformu işbirliğinde 1 Şubat 2020 Cumartesi günü saat 13.30'da Silivri Belediyesi Önder Yılmaz Sahnesi'nde düzenlenecek Deprem Çalıştayında “Yuvanız Yıkılmasın” teması ile “Depremin yıkıcı etkilerinden nasıl korunabiliriz?” sorusundan yola çıkılarak tüm yönleri ile deprem ve afetten korunma yolları konuşulacak.

Sevginar SALİ

YORUM YAP