Tema’nın mücadelesi hakkında bilgilendiler

Tema’nın mücadelesi hakkında bilgilendiler

4.03.2017 10:11:20

Gazi İlkokulu 4/D sınıfı öğrencileri, Sosyal Sorumluluk konusuna Yeşilay'dan sonra Tema Vakfı ile tanışarak mücadelesine ortak ve destek olmak adına bilgilendirildi.

Gazi İlkokulu 4/D sınıfı öğrencileri, Mustafa Turan'ın öğretmenliğinde Yeşilay'dan sonra Sosyal Sorumluluklarımız konusuna Tema Vakfı ile devam etti. Öğrenci ve öğretmenleri, önceki gün Tema Vakfı Silivri Şube Başkanı Seher Dertop ve Yönetim Kurulu üyelerinden Canan Aksu'yu ağırladı.
Dertop, Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) hakkında öğrencileri bilgilendirdi.
Erozyonla kaybedilen toprakla birlikte aşımızı, işimizi, sanayimize hammaddemizi, hayatımızı kaybettiğimiz, bu yüzden sürdürülebilir yaşam ilkesiyle başta topraklarımız olmak üzere doğal varlıklarımızı korumamız, bilim temelli çalışmamız ve bilinçli olmamız gerektiği dile getirildi.
TEMA temsilcileri, ülke topraklarımızı tehdit eden erozyon ve çölleşme tehlikesine dikkat çekerek mücadele edilmesi gerektiği, su, orman, biyolojik çeşitlilik gibi tüm doğal varlıkların korunması gerektiği savunuldu. Her bireyin sosyal sorumlulukları kapsamında geleceğine sahip çıkmak için bu mücadeleye ortak olması gerektiği konusunda herkes hemfikir oldu.
Gazi İlkokulu 4/D sınıfı öğrencilerini bu konuda bilinçlendiren TEMA yetkililerine Okul Müdürü Ahmet Kahraman ve sınıf öğretmeni Mustafa Turan teşekkür ederek, çalışmalarında başarı dilediler.
Renginar SALİ

YORUM YAP