TASKK'TAN amatörler için flaş kararlar

TASKK'TAN amatörler için flaş kararlar

16.08.2021 10:36:49

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu bugün Ali Düşmez başkanlığında bir toplantı yaparak amatörlerin geleceğini masaya yatırdı.

TFF toplantısının ardından amatörlerle ilgili kararı TASKK'ın vereceğinin açıklanmasının ardından gözler bugün yapılan toplantıda oldu. Toplantıda alınan kararlardan ilki Bölgesel Amatör Lige dönük oldu. Mevcut şartların liglerin oynanmasına uygun olması halinde Bölgesel Amatör Liglerin Ekimin ikinci haftasında başlatılmasının planlandığı belirtildi. Bölgesel Amatör Ligi oldukça önemseyen TASKK'ın ilk başlatacağı ligin BAL olduğu, Bölgesel Amatör Ligin başlamasıyla birlikte kısa bir süre içinde Süper Amatör Ligin başlatılması için de düğmeye basılacağı ifade edildi. Bölgesel Amatör Lig'den düşen takımların belirleneceği Play Out müsabakalarının eş zamanlı oynanması amacıyla yapılan takvimde BAL ve SAL maçlarının aynı tarihlerde tamamlanması için planlama yapılacağı kaydedildi.

KİTAPÇIK ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA KULÜPLERİN ELİNE ULAŞACAK

Toplantıda alınan bir diğer karar da kitapçığın basılarak önümüzdeki hafta içinde kulüplere ulaştırılması yönünde oldu. Kitapçığın basılmasıyla birlikte hem transfer tarihleri, hem kontenjan yaşı, hem de amatör liglerle ilgili esasların netlik kazanacağı belirtildi.

1.AMATÖR DE SAL'IN HEMEN ARDINAN

Büyükler Ligine büyük önem veren TASKK'ın BAL ve SAL'ın başlamasının ardından önceliği 1.Amatör Ligin başlamasına vereceği belirtildi.

ALTYAPILAR DA BAŞLAYACAK

Alınan bir diğer karar da altyapı yaş gruplarının da kitapçıkta belirtilecek olan Türkiye Şampiyonası tarihlerine uyumlu olarak başlatılacağı, aradaki zaman farkının düşünülerek hareket edileceği bildirildi.

Haber: İskender KORDU

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Rüzgar gibi geçti
Sonraki » Sektörel notlar…

YORUM YAP