Tarım alanlarında kömür santrallerine hayır!

Tarım alanlarında kömür santrallerine hayır!

16.06.2017 12:09:28

Silivri Kadın Girişimciler Derneği, TEMA'nın yürüttüğü tarım alanlarında kömür ocakları ve santrallerine hayır kampanyasına imza vererek destek oldular.

İftar ve seminer programını bir arada gerçekleştiren Silivri Kadın Girişimciler Dernek üyeleri, 5. Yıla özel basılan kitaplarına kavuştukları etkinliklerinde TEMA Silivri Temsilcisi Seher Dertop'un önerisi ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğüne gönderilecek imza kampanyasına da destek verdiler.
Girişimci Kadınların imzaladıkları dilekçede beklentiler şöyle ifade buldu: “Konya Kapalı Havzası, Çanakkale Biga, Karaman Ovası, Eskişehir, Alpu ve Trakya gibi tarım alanlarında ve çevresinde kömür ocakları ve kömür termik santrallerin yoğunlaşmasının tarımsal alanlarımızın ve çiftçilerimizin geleceğini ve dolayısıyla gıda güvenliğimizi tehdit ettiği kaygısını taşıyorum. Çünkü kömür madenciliğinin ve kömür termik santrallerin toprak ve su varlıklarımıza, tarımsal üretim ve verime çok ciddi olumsuz etkileri bulunuyor.
Çelişen ve gittikçe maliyeti ucuzlayan teknoloji sayesinde enerji üretimi için kömüre mecbur değiliz. Rüzgar ve güneş enerjisi gibi doğa dostu uygulamalar bulunuyor ve bu uygulamalar gittikçe ucuz hale geliyor. Ayrıca ülkemizde %27 oranında enerji verimliliği ve tasarrufu olanağı da var. Bu nedenlerle geleceğimiz ve gıda güvencemiz için kaygı duyan bir vatandaş olarak bakanlığımızdan tarım alanlarında kömür ocakları ve kömür santralleri kurulmasına izin vermemesini talep ediyorum.”

Sevginar SALİ

YORUM YAP