Tarih bilgileri geziyle pekiştirildi

Tarih bilgileri geziyle pekiştirildi

28.02.2018 10:28:08

Ertuğrul Gazi Ortaokulu öğrencileri, öğretmenleri rehberliğinde katıldıkları İstanbul gezisinde tarih bilgilerini pekiştirdi.

Ertuğrul Gazi Ortaokulu öğretmenleri, okul müdürlüğünün de desteğiyle öğrencilerine İstanbul Gezisi düzenledi. Geçen hafta Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Panorama 1453 Tarih Müzesi'ne gerçekleştirilen geziyle Tarih Dersi bilgileri desteklendi. Tarihte yaşanan önemli olayların mirası yerinde görülüp incelendi.
Fatih Sultan Mehmed'in 1453 yılında İstanbul'u fethetmesinden sonra yapılan, Marmara Denizi, İstanbul Boğazı ve Haliç arasındaki tarihi İstanbul yarımadasının ucundaki Sarayburnu'nda bulunan Doğu Roma akropolü üzerindeki alan üzerine kurulan Topkapı Sarayı gezildi. Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşundan sonra müze haline getirilen ve Cumhuriyet'in ilk müzesi olan Topkapı Sarayı Müzesi'nin mimari yapıları, koleksiyonları ve arşiv belgeleri ile öğrencilerinin ilgisini çeken müze aynı zamanda dünyanın en büyük saray-müzelerinden biri. Ertuğrul Gazi Ortaokulu öğrencileri müzedeki avluları gezerek bilgilendirildi.
Gezinin bir diğer durağı Doğu Roma İmparatorluğu'nun İstanbul'da yapmış olduğu en büyük kilise olup, Mustafa Kemal Atatürk'ün emri ve Bakanlık Kurulu Kararı ile 1935 yılında müzeye çevrilen Ayasofya oldu. İlçemiz okul öğrencileri, üç kez aynı yerde inşa edilen, Doğu Roma İmparatorluğu boyunca hükümdarların taç giydiği, başkentin en büyük kilisesi olarak katedral işlevi gören Ayasofya'yı inceledi ve tarihçesini bir kez daha dinledi.
Ertuğrul Gazi Ortaokulu tarafından düzenlenen gezinin son durağı ise Panorama 1453 Tarih Müzesi oldu. Öğrenciler, burada bir çağın kapanıp yeni bir çağın açıldığı, fetih destanının yazıldığı uzun bir tarih yolculuğuna çıktı. Surları inceleme, ordugâh kurulan alanlarda o havayı teneffüs etme ve fethi en etkili şekilde yaşama fırsatı bulan öğrenciler, teorik bilgilerini de pekiştirdiler.
Renginar SALİ

YORUM YAP