“Tapu sorunu bitmiştir”

“Tapu sorunu bitmiştir”

20.03.2021 10:19:47

AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, tapu sorunu yaşayan üç köyümüzde gerçekleştirdiği bilgilendirme toplantılarında İBB Meclis Üyesi Sami Barlas ile birlikte vatandaşları süreç hakkında bilgilendirerek, sorularını yanıtladılar.

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, meclis üyeleri ve ilçe yöneticileri ile beraber Çayırdere, Sayalar ve Danamandıra'da Cuma günü gerçekleştirilen toplantılarda tapu sorununa ilişkin bilgi verdi vatandaşların bu konunun dışında Kırsal Mahalle, kaçak yapılaşma ve planlara yönelik sorularını yanıtlandırdı ve beklentilerini dinledi.

BOZOĞLU: SORUNUN BÜYÜK BİR KISMI ÇÖZÜLMÜŞTÜR

Bozoğlu konuyla ilgili paylaşımında: “Mahallelerimizin Mücavir alan içerisinde bulunan Tapu sorunlarının büyük bir kısmı, Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca çözüme kavuşturulmuştur. Konular ile alakalı bilgilendirme toplantımızın gerçekleştirdik” dedi.

“KONUNUN EKSİK KALAN YÖNLERİNİ TESPİT EDİP ÇÖZÜM TAKİBİNİ YAPIYORUZ”

Tapu sorunlarının çözüm süreci devam eden köylerde konuşan Bozoğlu, “Sorunun çözümü için mücadele ediyoruz. Yönetmeliklerin içerisinde bir takım boşluklar vardı. Bölge milletvekilimiz Tülay Kaynarca'nın da bu işte çok büyük emeği var, Allah razı olsun, diğer bölge milletvekillerimiz ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın, çalışmaları neticesinde belli bir yol kat ettik. Çalışmalara da devam ediyoruz. Kalan sorunları tespit edip, Ankara'ya bunları ileterek çözüm sağlamayı hedefliyoruz. Vatandaşın sorunlarını kendi hissiyatımızda yaşadığımızı göstermek istiyoruz” diyerek gerçekleştirdikleri programlar ve sürdürdükleri çalışmaların içeriğini ifade etti.

BARLAS: RET GELEN KİŞİLERE YÖNELİK REZERV ALANLARI OLUŞTURULUYOR

Tapu konusunda devam eden çözüm sürecinin teknik kısmı ile ilgili Bozoğlu sözü AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Sami Barlas'a bıraktı. Barlas, 2003 yılı öncesi yapılan tespit ve müracaatlarda hiçbir sorun olmadığını ifade ederken, “Rezerv yapı alanı oluşturuluyor ret gelen kişiler ile alakalı. Bakanlık ve Belediye çalışıyor, bu konudaki eksiklik de giderildiği zaman tapuları alma şartları aynı olacak. Tapusunu almayan hiçbir vatandaşımız kalmayacak. Sorun çözüldü kimsenin aklında bir soru işareti kalmasın sadece süreç pandemiden dolayı biraz yavaş ilerliyor. Müracaat eden herkes tapusuna kavuşacak” şeklinde konuştu.

“ÖNCE KÖY İÇİ SONRA TARIM ARAZİLERİNDEKİ TAPULAR HAZIRLANACAK”

Yöneltilen sorularını cevaplandıran Barlas, “Önce köy yerleşkesindeki tapular veriliyor sonra tarım arazilerindekiler” dedi ve “Ret kararı gelenler için de rezerv alanlar oluşturuluyor. Ret kararı gelenler ekstra bir müracaat etmek zorunda değil” ve de “Tarım alanları ile ilgili 2B'de geçerli olan fiyatlar uygulanacağı söylendi” bilgisini paylaştı.

“TAPU SORUNU BİTMİŞTİR, KİMSENİN AKLINDA BİR SORU İŞARETİ KALMASIN”

Barlas yöneltilen sorular üzerine “Üç köyde de tapu sorunu tamamen bitmiştir kimsenin aklında bir soru işareti kalmasın” vurgusunda bulundu. “Tarım alanlarında 2011 kısıtlaması kalmayacak” bilgisini teyit eden AK Parti İBB Meclis Üyesi Sami Barlas, “Kırsal Mahalle Statüsüne ilişkin çalışmalar devam ediyor Nisan'da Silivri Belediye Meclisinde görüşülecek. Her şey sizin için düşünülmüş çok da güzel kanun oldu” şeklinde konuştu. Barlas, AK Parti Hükümetinin tarım alanlarının korunmasındaki hassasiyetini de vatandaşların özellikle kaçak yapılara yönelik soruları karşısında dikkat çekti.

Sevginar SALİ

  1. sansyok sansyok

    yapı kayıt belgeli yerlere ne zaman tapu verilecek silivri köylerinde bunun bilgi dahilinde haber yapasanız bircok kişi memnuniyet duyar

YORUM YAP