“Suyu israf etme, hayatını tüketme”

“Suyu israf etme, hayatını tüketme”

25.03.2019 09:53:45

Ertuğrul Gazi Ortaokulu Harezmi Sınıfı, 21 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla etkinlik düzenleyerek suyun önemine dikkat çekti.

Ertuğrul Gazi Ortaokulu Harezmi Sınıfı, öğretmenleri rehberliğinde 21 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte TEMA Vakfı yetkilileriyle Su konusunu masaya yatırdı.
TEMA Vakfı Silivri Yetkilisi Seher Dertop, öğrencilere yaptığı sunumda, suyun önemine ve bilinçli tüketime dikkat çekti. Zaten su zengini olmayan ülkemizdeki su kaynaklarının doğru kullanılmadığında ve korunmadığında yaşanabilecek tehlikelerden söz etti.
Yaşamamız için gerekli temel bir madde ve herkesin bu maddeye ulaşma hakkının olduğu, suyun, korunması, savunulması ve doğru kullanılması gerektiğine dikkat çekilen etkinlikte, öğrenciler tarafından hazırlanan dövizler ise şöyleydi: “Su yoksa, hayat da yok”, “Suyu israf etme, hayatını tüketme”, “Bu sorumluluk bizim, su tasarrufuna dikkat edelim”, “Musluğu kapat, akıp giden hayat” v.s.
Okul bahçesinde ellerinde dövizlerle yürüyüş yapan öğrenciler, geleceğe dair dilekler dileyerek balonlarını gökyüzüne bıraktı.
Harezmi Sınıfı Öğretmenlerinden Neşe Duvarcı, etkinlikleri hakkında şu paylaşımda bulundu: “Okul Harezmi Ekibi olarak “Dünya Su Günü” etkinlikleri kapsamında farkındalık yaratmak istedik. Su'suz bir dünya olmaz diyerek geleceğe dair dilekler dileyerek balonlarımızı sonsuzluğa bıraktık.”
Renginar SALİ

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki
Sonraki » “Su yoksa, hayat da yok”

YORUM YAP