Solmaz’dan yeni oyun Evvel Zaman

Solmaz’dan yeni oyun Evvel Zaman

30.01.2017 09:40:39

Ali Solmaz ve ekibi, yeni bir oyunla izleyicinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Sahneye koydukları tiyatral çalışmalarla büyük beğeni toplayan Ali Solmaz ve ekibi, tarihe iz bırakmış ünlü Türk büyükleri ile İslam ve tasavvuf dünyasının unutulmaz düşünce adamlarına dair özel bir oyun hazırlıyor.
Evvel Zaman adlı oyun Mustafa Kemal Atatürk, Fatih Sultan Mehmet, Halide Edip Adıvar, Pir Sultan Abdal, Mevlana ve Şems-i Tebrizi'nin yaşamlarından kesitleri izleyiciyle buluşturacak. Yeni oyunu düzenleyip yöneten Silivrili tiyatro sanatçısı, tiyatro eğitmeni ve dizi oyuncusu Ali Solmaz, oyun hakkında, “Zaman yolculuğu temasını tam anlamıyla irdeleyen bir oyun. Ecdadımızla birlikte sıra dışı bir yolculuğa çıkacağız, izleyenleri geçmişe götürecek. İddia ediyorum; sinema tadında bir tiyatro olacak!” dedi.
Solmaz ve ekibi, Evvel Zaman adlı oyunu sahnelemek için provalarına tüm hızıyla devam ediyor. Salı ve Perşembe akşamları, Turgut Reis İlkokulu Tiyatro Salonunda prova yapan ekip, oyunu Şubat ayının son haftasında tiyatro severlerin gösterimine sunmayı planlıyor.

OYUNCU KADROSU
Yönetmen Yardımcılığını Merve Solmaz'ın, Sahne Amirliğini Ali Yavuz'un, Kulis Amirliğini Mehmet Kadak'ın üstlendiği Evvel Zaman'da Çağatay Öztürk, Merve Solmaz, Yağmur Horoz, Ali Yavuz, Yasin Çotuk, Furkan Çeşmecioğlu, Mustafa Terzioğlu, Kerim Gökkaya, Serhat Yönet, Cemal Topçuoğlu, Mehmet Kadak, Tarık Düzgün, Bahar Düzgün, Ayşenur Dönmez, Simay Ayyıldız, Kurtuluş Cesurtürk, Eda Nur Ermişoğlu, Mehmet Yusuf Aymak, Emine Yiğit, Kaan İlbeyi, Kasım Özkan, Elif Çıbık, Merve Nehir Huysal, Alçin Ayben Akbaş, Fatih Berberoğlu ve Ali Solmaz oyuncu olarak rol alıyor. Ses ve Işık da Hilal Çotuk, Teknik Destek de Doğukan Karakaş, çalışmaları ile oyuna katkı sunacak isimler.


Hazal BAŞARAN

YORUM YAP